HPV vastu vaktsiineerimine, kui HPV positiivne 04.10.16 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

tere,
Kuu tagasi tehtud PAP-testi vastus oli ASCUS. Sai tehtud HPV test, mis näitas, et positiivne on HPV16. Varasemad PAP-testid on olnud korras.
Kuu aja pärast on kolposkoopia.
Küsimus, kas võiks, peaks, tasuks vaktsineerida? Millal? Kas kohe peale kolposkoopiat või varem?

Arst vastas:

Katrin Seidelberg

dr Katrin Seidelberg

Günekoloog

Qvalitas Arstikeskus AS

Tere!
HPV vaktsiini võib teha kohe, pole vajadust ära oodata kolposkoopia tulemust. PAP ASCUS tähendab, et HPV 16st põhjustanud rakumuutused on määratlemata ehk ebaselged ja vajavad täpsustamist. Kolposkoopilisel uuringul on võimalik hinnata, kas emakakaelal on HPVga seotud lesioone ja võtta sealt biopsia. Biopsia vastus annab vastuse , kas tegemist on düsplaasiaga ( CIN 1, CIN2 või CIN3). Kui düsplaasiat ei ole või tegemist on kerge düsplaasiaga ( CIN1), peate jääma jälgimisele. CIN 2 ja CIN3 korral on vajalik emakakaela konisatsioon. Sõltumata uuringu vastusest soovitan HPV vaktsiini teha. Vaktsiin ei ravi olemasolevat HPV tüüpi , vaid annab kaitse edaspidise nakatumise eest põhiliste HPV kõrge riski tüvedega. Kõik olemsolevad HPV vaktsiinid kaitsevad HPV 16ga nakatumise eest.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

PAP testi vastused.

Tere

Küsimus eelneva küsimuse jätkuks, mis oli järgnev:
Tere

Palun seletada lahti analüüsi tulemused. kas peaksin millelegi ekstra tähelepanu pöörama?
Materjal võetud ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 28-aastane

Tänan, et lisasite olulisi andmeid. Kahju, et olite HPV vaktsineerimata...kui oleksite olnud HPV vaktsineeritud, siis täna ei ...

Loe edasi

Emakakaelakanalikaabe

Tere,

sain vastuseks
HPV 16 DNA
Negatiivne
HPV 18 DNA
Negatiivne
HPV 45 DNA
Negatiivne
HPV kõrge riski (31,33,52,58) DNA
Negatiivne

Urve Pappa

Vastas dr Urve Pappa

Tere

Olete HPV positiivne ja teil võib olla mõni nendest tüvedest: 35,39,51,56,59,66 või 68. Need ei ole eriti agressiivsed HPV tüved võrreldes näiteks HPV t 16,18 või 45, mis võivad ajas ...

Loe edasi

HPV (31,33,52,58) DNA positiivne

Tere.

Sain sõeluuringu tulemuseks HPV (31,33,52,58) DNA positiivne. Mida see minu jaoks tähendab?

Lugupidamisega

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Tere! HPV viiruse genotüüpe on kirjeldatud üle 100 ,neist umbes 40 infitseerivad suguelundite limaskesta. Kantserogeensed tüübid on ka 31,33 ,52 ja 58.
Kui HPV infektsioon kulgeb subkliiniliselt,siis ...

Loe edasi

Hpv high risk positiivne

Tere
Käisin hiljuti emakakaelavähi sõeluuringus, kus tuvastati hpv high risk positiivne tüvi (hpv 16,18,45 rna olid negatiivsed, kuid miskit siiski kõrge riskiga on positiivne, seda ei täpsustatud). ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
Teil diagnoositi HPV kõrge riski viirus ja teie partner on seega viiruse kandja. Mingit põhjust partnerit testida ei ole. HPV on väga levinud suguteede viirus ja kindlat kaitset pakub siiski ...

Loe edasi

HPV 16 positiivne

Tere, sain pap testi vastuseks, et mul hpv 16 positiivne. Kuna see haigus nakkav, siis kindlasti põeb mu mees ka seda haigust. Kui mina nüüd saan ravi ja paranen kas saan selle haiguse uuesti oma mehelt. ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere! HPV 16 on üks kõrge riiski HPV tüvedest. HPV kõrge riski viiruse tüved on viirused, mis levivad sugulisel teel ja väga suure tõenäosusega kannab seda viirust ka Teie partner. HPV ründab emakakaela ...

Loe edasi

HPV TEST

Olen püsisuhtes olnud mitu aastat. 2020. aasta alguses leiti emakakaelalt HPV31. Poole aasta jooksul sai keha sellest ise jagu ja kordusanalüüs näitas, et HPV on negatiivne. Käisin 2021 aasta alguses uuesti ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!

Kõrge riski HPV tüvedega võib nakatuda korduvalt. HPV tüübid kanduvad partnerilt partnerile sugulise kontakti teel. Peale nakatumist HPVga üritab immuunsüsteem neist jagu saada ja suure ...

Loe edasi

HPV DNA

здравствуйтею Делала медикаментозный аборт. взяли анализы. HVP DNA -positiivne , tüüp 51. означает ли это что у меня рак шейки матки, 1,5 года назад делали только РАР тест был в порядке, остальные анализы ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 36-aastane

Saan aru, et HPV positiivne kõrge riski tüüp 51 on leitud juhuleiuna. 35-aastasdelt pidite tegema PAP sõeluuringu. Kas olete ...

Loe edasi

HPV vaktsiin konisatsiooni järel

Tere. Olen 38-aastane naine. Olen juba aastaid käinud kord aastas günekoloogilisel kontrollil, alati on võetud PAP-proov, mis siiani on korras olnud. 2011. a novembris võetud proov näitas aga kergeid rakumuutusi, ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere,
tänan vajaliku küsimuse eest. Samasugune küsimus tekib väga paljudel naistel peale konisatsiooni.
Emakakaela konisatsiooni järgselt on 80% tõenäosus, et HPV ja sellest tingitud emakakaela ...

Loe edasi

HPV ja vaktsiin

Tere!

Kunagi diagnoositi mul HPV 33, kuid organism sai sellest ise võitu ja kolposkoopia oli korras. Arst soovitas teha HPV-vaktsiini. Samas võttis ka uue HPV- analüüsi ja selgus, et 33 ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere,
uuringud näitavad , et ligikaudu pooltel sinuvanustel noortel naistel esineb üks või mitu HPV tüüpi. HPV levib sugulisel teel ja peale nakatumist alustab organism võitlust selle viirusega. ...

Loe edasi

HPV

Mul on kõrge riskiga HPV 16 ja 18 olnud juba umbes 2aastat organismis.

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere,

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi