SOS-pill imetavale emale 28.11.07 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Kas 11. kuust last rinnaga toitev ema tohib võtta SOS-pilli ja millist? Teine laps ja 29. aastane. Varem ei ole SOS-pilli võtnud. Täna hommikul oli ühe kus preservatiiv võis alt vedada. Kui kaua peale juhtumit SOS-pill mõjub?

Arst vastas:

Maie Väli

dr Maie Väli

Günekoloog

Tartu Ülikooli Kliinikumi Naistekliinik,Tähe ja Elite Erakliinik

Tere! Võib võtta nii Postinori kui ka NorLevot.Võtta sisse niipea kui võimalik,soovitav esimese 12 tunni jooksul.Saab apteegi käsimüügist.Edu soovides,Maie Väli

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

SOS Pill

Tere!
Olin kaitsmata vahekorras ja võtsin umbes kaks päeva peale seda SOS Pilli. Neli päeva hiljem olid mul justkui päevad, tavaliste päevade moodi ja kestsid sama kaua, kuid pea kaks nädalat varem. ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
Peale SOS pilli võtmist tekib väga sageli 1 nädala jooksul veritsus ( see on SOS pilli sage kõrvalmõju) ja uus menstruatsioon algab tavaliselt 4 nädalat peale seda veritsust. Põhjus, miks ei ...

Loe edasi

Lohhiad

Tere!

Sündis laps 04.11.2021 ja 23.11.2021 lõppesid lohhiad, 06.12.2021 algasid taas lohhiad?
On see normaalne?
Lisaks on nõrk olla, emaka kokkutõmbe valud ja väsimus, laps laseb ...

Urve Pappa

Vastas dr Urve Pappa

Tere

Peale sünnitust võib veritsust esineda kuni 6 nädalat, tavaliselt lõppeb suurem veritsus 7-10 päevaga ja edasi esineb määriv vereeritus. Kui teil algas uuesti korralik veritsus, esinevad ...

Loe edasi

Sos pill, võimalik rasedus.

Tere! Olen 22 a ning olen natuke mures. Siiani mingeid rasestusvastaseid vahendeid kasutanud ei ole. Olin kaitsmata vahekorras 6.08.2021 kell 00.00 umbes, sperma läks köik sisse. Vötsin järgmisel päeval ...

Urve Pappa

Vastas dr Urve Pappa

Tere

Olete SOS pilli õigesti kasutanud. Tõenäosus rasestumiseks on olemas, kuid see on väga väike. SOS pill võib omakorda tsüklihäireid soodustada. Praegu peate rahulikult ootama oma järgmist ...

Loe edasi

Sos pillid

Tere,

Olin kaitsud vahekorras ning tekkis olukord, et on kahtlus, et äkki kondoom oli katkine vms, sest spermat polnud seal sees. Kas sellisel juhul, et mitte rasestud, peaks võtma sos pille?

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
Loodan, et saite küsimuse vastuse kätte, mille saatsin 01.08.
(Alati, kui kondoomi kasutades tekib kahtlus selle terviklikkuses, tuleb võtta SOS pill.)
Heade soovidega,
dr ...

Loe edasi

Sos pillid

Tere,

Olin kaitsud vahekorras ning tekkis olukord, et on kahtlus, et äkki kondoom oli katkine vms, sest spermat polnud seal sees. Kas sellisel juhul, et mitte rasestud, peaks võtma sos pille?

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
Soovitan sellisel juhul kindlasti SOS pill võtta hiljemalt 72 tunni jooksul peale vahekorda. Peale pilli võtmist võib tekkida veritsus nädala jooksul, see on sageli esinev kõrvalmõju.
Head ...

Loe edasi

Vaskspiraal ja sos pillid

Tere. Lasin paigaldada nova t spiraali ja paar päeva hiljem peale vahekorda võtsin sos pilli kuna ei olnud ikka spiraalis kindel. Kas sos pill mõjutab vaskspiraali toimet ja vastupidi? Lugupidamisega ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!

Nova-T on mittehormonaalne emakasisene rasestumisvastane vahend ehk vask-spiraal, mille toime on mehhaaniline ,s.t. ta takistab viljastatud lootemuna pesastumist emakasse. Vaskspiraali ...

Loe edasi

SOS pill


Paar tundi hiljem oli uus vahekord, ja kuna ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!

Loe edasi

HPV ja spiraal

Tere!
Sünnitasin peaaegu 3 kuud tagasi oma teise lapse. Rohkem lapsi ei soovi ja rasestumisvastase vahendina soovisin ise hormoonspiraali. Kuu tagasi tegi günekoloog kõik analüüsid, PAP oli korras, ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija!
Andmetest selgub, et olete 33-aastane.
Eestis kehtib nüüd uus Eesti Naistearstide Seltsi poolt kinnitatud ravijuhend:
http://emakakaelajuhis.weebly.com/
EMAKAKAELA, ...

Loe edasi

SOS-pillid ja võimalik rasedus

Tere!!

Olin pärast päevade lõppu kaitsmata vahekorras ja mees katkestas vahekorra, kui toimus seemnepurse. Hommikul peale vahekorda võtsin 4 tunni pärast veega sisse ka SOS-pilli ühe tableti. ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
On teada, et õigeaegselt võetud SOS pill kaitseb soovimatu raseduse eest 90% tõenäosusega. Mingit märki, mis koheselt viitaks, kas pill toimis või mitte, ei ole. Kui menstruatsioon oodatud ...

Loe edasi

rasestumisvastane vahend imetavale naisele

Kas ainuke rasestumisvastane vahend imetavale emale on Micro 30 või on midagi sobilikku veel? Kas uus rasestumisvastane plaaster sobiks?
Lisaks tundub, et seoses lapse sünniga on toimunud suuremad ...

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Suukaudsetest ravimitest on tõepoolest olemas ainult Micro 30 imetavle emale,muidugi on ka olemas enne suguühet tuppe viidavad tabletid või gloobulid,mida võib imetamise ajal kasutada.Rasestumisvastane ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi