adenomüoos ja rasestumisvastased vahendid 10.06.14 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Tere, 2 nädalat tagasi külastasin naistearsti, põhjuseks valu alakõhus, proovid olid korras,munasarjad korras, kuigi onkoloogilist proovi ei võetud (tehtud 1 a. tagasi) arst saatis ultrahelisse, kus selgus,et on adenomüoos, kuigi ultraheli arsti sõnul muutused on nii väikesed, et see ei peaks valu põhjustama. Naistearst aga arvas, et valu võib olla ikka adenomüoosist ja et selle valu vastu pole praegu teha muud kui kasutada valuvaigisteid, tuleviku prognoos võib olla emaka eemaldamine. Alakõht valutab endiselt sõltumata sellest, kas olen valuvaigisteid võtnud (võibolla valed valuvaigistid, olen proovinud no-spad, ibuprofeeni, ketoprofeeni, tramadooli). Valu ei ole talumatult tugev, pigem tüütu, pulseeriv ja pigem ainult vasakus küljes alakõhus, päevade ajal veritsus väga väike ja valu ei ole päevadega seotud, kogu tsükli vältel enam-vähem sama.
Veel vastuvõtul soovitas arst vahetada välja "beebipillid",et vähendada tromboosiohtu, otseselt mul tromboosi pole diagnoositud. Seni kasutasin Janine tab., hetkel kasutan 2 nädalat Cerasette`d ja oletan et nende pärast terve see aeg on olnud süda paha, saab see olla nendest pillidest? Arst soovitas mõelda ka spiraali paigaldusele, aga ultraheli spetsialist ütles enne, et antibeebipillid on adenomüoosi puhul pigem kasuks.
Seega soovin Teie arvamust: kas adenomüoosist tingitud valu saaks kuidagi leevendada ja kas õigem oleks kasutada rasestumisvastaseid tablette (milliseid neist?) või valida spiraal, lisan et spiraali suhtes on sisemine hirm, kuna 20 aastat tagasi peale esimese lapse sündi sai paigaldatud spiraal ja praktiliselt kohe tuli ka soovimatu rasedus ja abort.

Ette tänades

Arst vastas:

Katrin Seidelberg

dr Katrin Seidelberg

Günekoloog

Qvalitas Arstikeskus AS

Tere!
Kuna olete kasutanud hormonaalseid rasestumisvastaseid vahendeid ja valusündroom pole seotud tsükliga, siis pole valu seotud ilmselt endometrioosi või adenomüoosiga. Igal juhul soovitan valu põhjuse selgitamiseks lisauuringuid teha, soovitan üldsonograafiat ja ka gastroenteroloogi konsultatsiooni. Lõpetage minipillide Cerazette kasutamine, kui see tekitab kõrvaltoimeid . Kui Teil pole kõrgenenud tromboosi riski, siis soovitan kasutada edaspidi madaladoosilisi pille või NuvaRingi. Kui kroonilise valu põhjus jääb uuringute ja analüüside põhjal selgusetuks, on võimalus teostada diagnostline laparoskoopia.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

(Uued) rasestumisvastased vahendid?

Tere! Kas meie apteekides pole müügil Femidomi? Olen küsinud, vastatakse eitavalt. Lugesin juhuslikult gyn.de pealt, et on olemas ka sellised mittehormonaalsed rasestumisvastased vahendid nagu näiteks ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere. Fem cap on menstruaalvere kogumiseks, mida asetatakse tuppe sel perioodil. Päeva jooksul tuleb seda puhastada mitu korda(olenevalt verehulgast). Eestis on see saadav. Teised teie poolt küsitud vahendid ...

Loe edasi

Rasestumisvastased vahendid!?

Olen huvitatud Rasestumisvastastest tablettidest, kuid ei tea mida kasutada. Kuna mul on üpris suur karvakasv, ning olen kuulnud et on karvakasvu vähendavad rasestuvmisvastased tabletid - siis on see tõsi ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
"Diane-35" on akne ja liigse karvakasvu korral kõige efektiivsem rasestumisvastane preparaat. Mis on suurenenud karvakasvu põhjus- selle selgitamiseks soovitan teha hormoon-uuringud.
K ...

Loe edasi

Rasestumisvastased vahendid

Olen kasutanud kaks aastat tablette Tri Regol . Kui kaua võib kasutada?Mulle on nad hästi sobinud.

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere! Pillide võtmisel pole ajalist piirangut. Kui kaebusi pole, pole mingit põhjust katkestada.
dr. Seemen

Loe edasi

rasestumisvastased vahendid.

Ma olen noor naine(23),suitsetan ,sale ,allergiat ei ole ,tsukkel normis.Mis tablettid mulle sobivad?Suur tanan!

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Tere! Hea oleks,kui suitsetamise maha jätaksite.Põhimõtteliselt soovitaks ühefaasilisi madala östrogeenisisaldusega pille ,näit.Harmonet,Logest,Mercilon,Loette.

Loe edasi

rasestumisvastased vahendid

24 juunist hakkasin "Jeanine" tarvitama,menstruatsioon pidi ammu lõppetama,aga jätkub külaltki tugev valutu vereeritis,kas kasutada pakki lõpuni?

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere! Kindlasti tuleb pille edasi võtta, sest katkestamine ei lahenda probleemi.
Sageli esineb 2 esimese kuu jooksul lühemaid või pikemaid veritsusi. Kui kolmanda pillide paki võtmise ajal on probleem ...

Loe edasi

Rasestumisvastased vahendid

Olen 35 aastane, üks kord sünnitanud. Vahetevahel suitsetan. Esineb migreeni.
Millist rasestumisvastast vahendit võiksin eelistada. Siiani olen kasutanud ainult bioloogilist meetodit ja kondoome. ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
Kuna suitsetate ja teil esineb migreen, ei sobi rasestumisvastaseks vahendiks pillid.
Soovitan emakasisest vahendit e. spiraali.
dr. Seemen

Loe edasi

rasestumisvastased vahendid

Soovin teada, kas ESV eemaldamise protseduuri võib teostada sõltumata mestruatsioonitsükli faasist? Tänan!

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Tere!

Võib, aga valutum ja kergemini eemaldatav on emakasisene vahend menstruatsiooni vererohkematel päevadel. Eriti need, mis on olnud kauem ettenähtud ajast.

Menstruatsiooni peetuse ...

Loe edasi

Rasestumisvastased vahendid

Tere! Milliseid rasestumisvastaseid vahendeid soovitate kõrgema vererõhuga naistele?

Kas hormoontabletid sobivad? Kas on olemas mingeid tablette või jääb üle kasutada ainult kondoomi? Tänan!

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere! Pille ei soovitata neile naistele , kellel on probleeme veenilaienditega, anamneesis tromboosid ja kes suitsetavad. Kui teil on vererõhk küll kõrgenenud, kuid eespool mainituid probleeme pole, siis ...

Loe edasi

Adenomüoos

Tere,

Olen 20 aastane 2 lapse ema ( lapsed 3.a ja 1/2 aastane). 4 kuud peale teist sünnitust diagnoosis arst mul adenomüoosi. Ka arstid oli üllatunud sellise diagnoosi üle, sest tavaliselt ...

Vastas dr Aire Sekavin

Adenomüoos on haigus, mille puhul emaka limaskesta sopised või saarekesed asetsevad hüpertrofeerunud emaka lihase sees. Haigus on üsna tavaline- 15% naistest areneb 35-50 eluaasta vahel emaka seina adenomüootilisi ...

Loe edasi

rasestumisvastased vahendid

Kas Logesti nimeliste antibeebipillide toime kestab ka seitsme tabletivaba päeva ajal? Kas rasestumisvastased vahendid võivad tekitada valgevoolust? Kuidas seda ära tunda ja ravida?

Aitäh!

Vastas dr Aire Sekavin

Antibeebipillide toime kestab ka seitsme tabletivaba päeva ajal. Mõnedel naistel võib pillide kasutamise ajal tupevooluse hulk suureneda. See on tingitud tabletis sisalduvast östrogeenist ja ei vaja ravi ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi