SOS-pill ja klamüüdia 07.12.12 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Tere.
Käisin 3 kuud peale sünnitust sünnijärgses kontrollis ja kui vastused kätte sain, sain teada, et mul on klamüüdia (3.detsember). Aga enne kui olin teadlik klamüüdiast, võtsin peale kaitsmata vahekorda SOS-pilli (2 detsember). Kas SOS-pill võib põhjustada midagi tänu sellele, et mul on klamüüdia? Nüüd täna (7 detsember ) algas õrn määrimine. Ja tegelikult päevad peaksid hakkama umbes 30. detsembril. Just oli mõttes ka plaastrid peale panna, aga kas SOS-pill ajas nüüd mensese sassi? Ja kas on äkki midagi, mida ma peaksin selle kõige kohta teadma veel? Ja kas ma üldsegi võin määrimise puhul tupekuule praegu kasutada?

Arst vastas:

Maie Väli

dr Maie Väli

Günekoloog

Tartu Ülikooli Kliinikumi Naistekliinik,Tähe ja Elite Erakliinik

Tere! SOS pillidel ei ole seost klamüüdia tekkes.Küll aga põjustavad SOS pillid vereeritust,sest pillides on väga suur kogus kollaskehahormooni,seetõttu vereeritus,mis tekkis on pseudomenstruatsioon ja plaastreid ei ole praegu öige aeg peale panna.Kui määrimine on tugev,siis ei ole tupekuulide kasutamisel erilist mõtet.Verega koos tuleb ka ravimit sisaldav kuulike tupest väljaKas Partnerile määrati ka Doxy-M ravi? Edu soovides.Maie Väli

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

SOS-pillid ja võimalik rasedus

Tere!!

Olin pärast päevade lõppu kaitsmata vahekorras ja mees katkestas vahekorra, kui toimus seemnepurse. Hommikul peale vahekorda võtsin 4 tunni pärast veega sisse ka SOS-pilli ühe tableti. ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
On teada, et õigeaegselt võetud SOS pill kaitseb soovimatu raseduse eest 90% tõenäosusega. Mingit märki, mis koheselt viitaks, kas pill toimis või mitte, ei ole. Kui menstruatsioon oodatud ...

Loe edasi

SOS-tablett ja rasedus

Tere!

Ma ei oskagi kuskilt peale hakata, aga mure selline, et olin kondoomiga kaitstud vahekorras tsükli 17. päeval ja võtsin ka igaks juhuks SOS-pilli. Päevad hakkasid õigel ajal ja vereeritus ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere,
muretsemiseks pole põhjust. Torkivad valud munasarja piirkonnas kaks nädalat peale menstruatsiooni on seotud ilmselt ovulatsiooniga. Enne menstruatsiooni esinev rindade hellus ja ka iiveldus ...

Loe edasi

Klamüüdia ravi ja eneserahuldamine

Tere. Minul avastati klamüüdia. Kas seda haigust põdedes ja antibiootikumi kuuri ajal on lubatud eneserahuldamine?

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Võib küll. Dr Kadastik

Loe edasi

SOS-pillid

Kas peaksin võtma SOS-pille, kui mu menses algas 8. ja vahekord oli 17. detsembril (kondoom purunes). Olen paanikas.

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere,
kaitsmata vahekord oli 10. tsükli päeval. 28-päevase tsükli korral on ovulatsioon 14. tsükli päeval pluss/miinus 4päeva, s.t. niiöelda ohtlik periood on seega 10.-18.tsükli päev. Samas näiteks ...

Loe edasi

SOS-pill imetavale emale

Kas 11. kuust last rinnaga toitev ema tohib võtta SOS-pilli ja millist? Teine laps ja 29. aastane. Varem ei ole SOS-pilli võtnud. Täna hommikul oli ühe kus preservatiiv võis alt vedada. Kui kaua peale ...

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Tere! Võib võtta nii Postinori kui ka NorLevot.Võtta sisse niipea kui võimalik,soovitav esimese 12 tunni jooksul.Saab apteegi käsimüügist.Edu soovides,Maie Väli

Loe edasi

oksendamine ja antibeebipillid

Tere,

Olen 34.a. ja tarvitan selle aasta suvest antibeebipille Minulet. Olin ära võtnud pilli (hommikul) ja õhtul olin vahekorras, olin tarvitanud ka alkoholi. Öösel hakkas halb ja oksendasin. ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere. Usun,et õhtuks kui oksendasite, oli pill ära imendunud, seega SOSS pilli ei pea võtma.DR Kadastik

Loe edasi

hädaabipillid

Tere,

Ma tahaksin lõpetada pillide võtmise ja kasutama hakata kondoomi. Sel juhul aga peaks olema käepärast hädaabipillid, juhul kui midagi viltu läheb. Olen varem võtnud hädaabi kolmel korral, ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere! SOS- pille on tõesti ainult ühte tüüpi. Võtke pill kohe 1 tunni jooksul peale kaitsmata vahekorda sisse, siis pole tarvilik võtta 2. tabletti.
dr. K.Seemen

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi