Mirelle rasestumisvastased tabletid 08.12.11 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Olen 40-aastane. Alates 20.10.2011 võtan Mirelle rasestumisvastaseid tablette. Tunnen end isegi paremini kui enne tablette. Tundub, et naissuguhormoon mõjub mulle hästi ja menstruatsiooni valusid ka enam pole. Kõik on praegu hästi. Küsimused:
1) Pean mõne nädala pärast uriini analüüsi andma. Kas need tabletid mõjutavad uriini analüüsi kuidagi teistsugusemaks, kui ilma tablettideta oleks?
2) Olen ka ülekaaluline. Kehamassiindeks on 33. Kaal on 90kg ja pikkus 165 cm. Kui suur oht on Mirelle võtmisega ja ülekaalulisusega? Olen tubase eluviisiga ja liikumine on väheaktiivne. Tean, et ülekaalulisuse oht on selles, et võib tromboos tekkida, kas peaks siis sellele vastukaaluks võtma midagi verd vedeldavat tabletti nagu see on käsimüügis südamehaigetele? Minu süda on korras ja vererõhk on 80 alumine/ 120 ülemine.
3) Kuna peale aastavahetust mul tõenäoliselt vahekorda kellegagi ei tule (olen lahutatud), siis plaanin nende tablettide võtmise lõpetada. Uuesti plaaniksin neid võtta jälle juuni 2012. Kas see mõjub tervisele halvasti, kui teen 5-kuulise pausi? Või kui suur on minimaalne lubatav paus?

Ette tänades

Arst vastas:

Ülle Kadastik

dr Ülle Kadastik

Günekoloog

Tartu Ülikooli Kliinikumi Naistekliinik, Elite Erakliinik

Tere Uriini analüüsi ei mõjuta. Mirellle on väikese horkmoonisisaldusega ja ei oma nii suurt riski kui ehkl suurema hormoonisisaldusega pillid.Kui RR on korras ja te ei sutseta, siis kõrgenenuid riski pole. Kui te teete pillide võtmise vahe, siis sellest küll midagi pole, ei mõjuta tervist, lihtsalt mensesd võivad olla jälle valulikumad. Dr kadastik

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

Pillid ja päevad

Tere!

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 23-aastane


Loe edasi

Pillide lõpetamise kõrvalmõjud


Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!

Loe edasi

Menstruatsioon

Tere!

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija


Loe edasi

Kahe tableti võtmine

Teiseks küsimuseks ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!

Loe edasi

Konisatsiooni ja valud emakas

Tere!

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!

Loe edasi

Koposkoopia ja PAP test poole aasta pärast


Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

DRKadastik

Loe edasi

menses

Tere


Maie Väli

Vastas dr Maie Väli


Loe edasi

lõputu mure


Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 59-aastane


Loe edasi

Üleminekuiga või tõsine probleem?

Tere!

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija

Kaasajal püütakse vältida ...

Loe edasi

Emakakaelapolüübi eemaldamine ja tüsistused

Tere!

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli


Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi