Rasestumise võimalikkus 18.08.10 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Mul on küsimus seoses rasestumisega. Kas naisel on võimalik rasedaks jääda vannis või duši all käies, kui enne teda on vannis või duši all käinud meesterahvas ja vanni või dušikabiini on sattunud spermatosoidid.
Kui pikk on spermatosoidide eluiga vees ja õhu käes?
Küsin seda küsimust seoses tütrega, kellel on probleeme ülemääraste hirmudega. Naistearst oli talle öelnud, et teoreetiline võimalus rasestumiseks on sellisel juhul olemas. Tütar on nüüd selle pärast nii hirmul, et ei julgegi peale venna vanniskäiku enam vanni ega duši alla minna.
Palun, kas saaksite öelda, kas tema hirmudel on reaalset alust
Ette tänades

Arst vastas:

Katrin Seidelberg

dr Katrin Seidelberg

Günekoloog

Qvalitas Arstikeskus AS

Tere,
rasestumine vannis või duši all pole võimalik, kui ei toimu suguühet . Teie tütre hirmudel pole küll mingit alust. Rasestumine peale mehe vannis või duši all käimist pole kuidagi võimalk. Selleks, et saaks toimuda rasestumine, peab sperma sattuma tuppe. Isegi kui sperma on sattunud vannivette, pole rasestumine võimalik, spermatosoidi eluiga vees on mõni minut. Loodan südamest, et Teie tütar saab alusetutest hirmudest üle!
Parimat soovides,
dr.K.Seemen

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

Laparoskoopia ja uuesti rasestumise võimalikkus

Tere!
Mulle tehti laparoskoopia 2 aastat tagasi edasiste rasestumiste vältimiseks.Kas reaalselt on ikkagi võimalus,et ma rasestun?

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere, kõik oleneb mis teil tookord leiti. Kas mees ka uuritud? Peate ikka pöörduma oma günekoloogi poole, kes annab selles osas ka nõu.
DR Kadastik

Loe edasi

rasedus

kas on võimalik,et ma olen rase kuigi kasutan pille.kas raseduse ajal võib kõht tunduda kõva

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
Kui oled unustanud ühe või rohkem pilli võtta, on rasestumise võimalus olemas. Tee rasedustest.
K.Seemen

Loe edasi

pillid ja antibiootikumid

milline mõju on antibiootilumidel beebipillide mõjule?
kas mõju võis nõrgeneda?
võtsin eelmise tabletilehe ajal 10 päeva antibiootikume, nüüd olid päevad kahtlaselt verevaesed.
kas on ...

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Tere! Rasestumise tõenäosus on nullilähedane,aga vereerituse hulk võis küll väiksem olla. Tervitades ,Maie Väli

Loe edasi

menstruatsioon

Kahjuks pean Teid veel kord tülitama sama küsimusega (küsimus-vastus nr.11758). Palusin konkreetset vastust, mitte alternatiive. Küsimus ei ole rasestumise vältimises vaid piinavalt kulgevate kuupuhastuste ...

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Esimene võimalus: hormonaalne emakasisene vahend MIRENA.
Teine võimalus:hüsterektoomia

Loe edasi

Seriliseerimine

Olen 37 a naine,kaks last sünnitanud.Rohkem lapsi ma ei soovi,rasestumisvastaste vahenditega on olnud probleemid, kaks korda aborti tehtud. Olen mõelnud steriliseerimisele munajuhade läbilõikamise teel. ...

Vastas dr Aire Sekavin

Steriliseerimine munajuhade läbilõikamise teel ei too endaga kaasa mingeid olulisi häireid naise organismis. Mõnikord harva võivad esineda tuimad alakõhuvalud. Kui olete partneriga otsustanud, et Te rohkem ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi