Laparoskoopia ja uuesti rasestumise võimalikkus 05.03.16 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Tere!
Mulle tehti laparoskoopia 2 aastat tagasi edasiste rasestumiste vältimiseks.Kas reaalselt on ikkagi võimalus,et ma rasestun?

Arst vastas:

Ülle Kadastik

dr Ülle Kadastik

Günekoloog

Tartu Ülikooli Kliinikumi Naistekliinik, Elite Erakliinik

Tere, kõik oleneb mis teil tookord leiti. Kas mees ka uuritud? Peate ikka pöörduma oma günekoloogi poole, kes annab selles osas ka nõu.
DR Kadastik

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

Endometrioos 4, CIN1 ja rasestumise soov

Tere

Pöördun Teie poole murega. Nimelt pea 6 kuud tagasi avastati minul endometrioos tase 4 läbi LAP operatsiooni, kus arst eemaldas liited nii vasakust kui ka paremast munasarjast(liitunud ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
Endometrioos vähendab viljakust ja 30%-l endometrioosiga naistest on probleemiks lastetus. Laparoskoopia käigus on võimalik eemaldada küll osaliselt endometrioosi koldeid ja liiteid, kuid sellega ...

Loe edasi

Rasestumise soov

Tere!

Nimelt olen 29.a naine, soov rasestuda kohe juba aasta. Endiselt pole midagi. Käidud ka uuringutel kus eemaldati polüüb ja paksenenud limaskesta. Öeldi ka veel et nüüd on eemaldatud ...

Urve Pappa

Vastas dr Urve Pappa

Tere

Rasestumise näitajaks regulaarse suguelu foonil on aasta. Kuna teil emaka polüüp on eemaldatud alles augustis, siis on praegu veel vara midagi öelda. Samuti on oluline suhteliselt regulaarne ...

Loe edasi

Soov rasestuda

Tere!

Olen 28 aastane ning soovin rasestuda. Alustasin proovimisega 3 kuud tagasi, siiani ei ole veel rasestunud.

Mul on kergelt mikrotsüstilised munasarjad. 10 aastat tagasi ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
Tänan väga põhjaliku ülevaate eest. Teie tsükkel on kõikunud 24-39 päeva ja see viitab munasarjade töö häirele, kuid see ei tähenda, et ovulatoorseid tsükleid ei toimu. Arvestades toimunud ...

Loe edasi

Rasestumise soov

1. Kas polüüp võib siiski vajada eemaldamist? See võib siiski takistada rasestumist?
2. Kas on muud ravi peale hüsteroskoopilise eemaldamise?
3. Kuidas ja kas eemaldatakse selline polüüp, mis ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
Olete 40 aastane naine. Et välja selgitada, miks Teil pole peale viimast rasedust (2013) õnnestunud rasestuda, on tehtud vajalikke analüüse ja uuringuid ( laparoskoopia, hüsteroskoopia) ja ...

Loe edasi

Rasestumise võimalikkus

Mul on küsimus seoses rasestumisega. Kas naisel on võimalik rasedaks jääda vannis või duši all käies, kui enne teda on vannis või duši all käinud meesterahvas ja vanni või dušikabiini on sattunud spermatosoidid.

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere,
rasestumine vannis või duši all pole võimalik, kui ei toimu suguühet . Teie tütre hirmudel pole küll mingit alust. Rasestumine peale mehe vannis või duši all käimist pole kuidagi võimalk. ...

Loe edasi

munajuha operatsioon

Tere dr. Kadastik!

Minul on Teile selline küsimus, et kas tänapäeval tehakse munajuha tervendamise operatsiooni?
Asi nimelt selles, et mul on olnud kaks emakavälist rasedust. 2001.aastal ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere. Kui teil on tekkinud rasedusi mitmel korral IVF teel , siis probleem ei ole munajuhas. Munajuhad ei osale rasestumise protsessis IVF korral. Kui soovite füsioloogilisle teel rasestuda, siis peaks ...

Loe edasi

Chlamydia

Põdesin kaks aastat tagasi sellist haigust nagu chlamydia trachomatis ja trichomonas vagin alis pos. kõik sai korda aga olen lugenud, et selle tagajärjel võib juhtuda nii, et ei saa kunagi lapsi. Ja ma ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere,
klamüdioos kuulub tõesti selliste sugulisel teel levivate haiguste hulka, mis hiljem võivad olla lastetuse põhjuseks. Kui suur on risk , sõltub eelkõige sellest, kui pikka aega on haigus olnud ...

Loe edasi

Soov rasestuda

Kasutasin Logesti 1999- 2003. Tahtsin siis teha väikese pausi tablettide kasutamisel kuid rasestusin kohe esimesel kuul. Kuna kõik asjaolud olid väga ebasobivad, tuli kahjuks abordi kasuks otsustada. Abort ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere. Rasestumise soovi aeg pole eriti pikk. Juhul kui hormoonid olid korras, siis selles ei peaks probleemi olema. Võimalus on et munajuhad on sulgunud, selle täpsustamiseks võimalik teha kas Echovist ...

Loe edasi

valud

Tere!Olen partneriga vahekorras praktiliselt iga päev.vahest peale vahekorda on alakõhus ebameeldiv pinge ja järgmised vahekorrad valulikud.Olen u.4a.tagasi põdenud vasakpoolset munasarjapõletikku ja kuna ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Kui teil on valud ja tavavaatlusel midagi ei leitud, siis soovitaks teha laparoskoopia, mis täpsustab valude põhjust. DR Kadastik

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi