mured ei lõpe... 30.01.06 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Kuna arsti vastuvõtuni on veel 3 nädalat ,sooviksin nõu kuulda.Olen käinud naistearsti vahet nüüd viimane pool aastat ,võetud analüüse ja ravitud ,aga ikkagi on hädad kallal.Paar kuud tagasi avastati bakteriaalne vaginoos,mida raviti minul ja abikaasal korraga antibiootikumiga.Põletikke ja seent olnud mul varemgi,raviti küünaldega,läks mööda.Nüüd aga peale bakteriaalse vaginoosi ravi tundsin kohe,et asi ei ole veel korras ,pöördusin arsti poole ja arvasin,et tegemist seenega.Arst võttis uue analüüsi ja nüüd vastuseks ,et jälle bakteriaalne vaginoos (normaalset mikrofloorat liiga palju).Minu arst arvas,et peaks saatma ka mehe arstile,isegi oletas,et tegu võib olla prostatiidiga.Mees aga ei tunne mitte kusagilt mitte kui midagi.Kõik on puhas ja korras.Ta on küll nõus nüüd minema arstile ,aga arstiaeg 3 nädala pärast.Minu arst minuga enam midagi teha ei oska(ütleski kohe nii).Kas peaksin mina ka veel minema ja mingit ravi saama?Tupe mikrofloora on ju ikkagi korrast ära .Kas siis antakse meile veel antibiootikumi?Ja kui 10-päevane ravi seda korda ei teinud,miks siis järgmine ravi peaks mõjuma?Ei oska enam midagi peale hakata ja olen mures ja nõutu.Óleme ise väikeses linnas ,mees läheb dr.Poolametsa juurde,kas peaksin ise ka kuhugi Tln pöörduma?Olen 37 aastane,sooviks veel isegi last muretseda,aga need hädad ei taha otsa lõppeda ja teevad ülimalt murelikuks.Palun andke nõu,mis see olla võib,et kuidagi asja korda ei saa.Tänan ette!
Tiia.

Arst vastas:

Maie Väli

dr Maie Väli

Günekoloog

Tartu Ülikooli Kliinikumi Naistekliinik,Tähe ja Elite Erakliinik

Tere! Bakteriaalne vaginoos ei ole teatud mikroorganismi poolt põhjustatud põletik,vaid häire tupe mikroflooras,kus normaalne laktobatsillfloora on asendunud põhiliselt anaeroobsete mikroobide poolt moodustatud mikroflooraga.Kuna Teid on ravitud mitmete medikamentidega,kuid tulutult,on Teil võib olla tsütolüütiline vaginoos.See on olukord,kus happeline voolus põhjustab valu ja kipitust tupeesikus ning välisgenitaalidel.Tsütolüütilise vaginoosi tekitajaks on laktobatsillidest eriti rikas tupefloora,mille tõttu tupe pH on väga madal.Siin võiks abi olla alkaliseerivatest tupeloputustest ( 50 g söögisoodat ühe liitri sooja vee kohta ).Edu soovides,Maie Väli

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

Mure päevadega.

Tere.
Mure selline-peale hüsteroskoopiat(okt.algul) on päevad eriti vererohkeks ja pikaks veninud. Tsükkel algas 4päevase määrimisega, siis kaks päeva oli tugev verejooks, siis 2 päeva vähene ja ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere,
emaka limaskesta paksenemine ja sellega seotud vererohked menstruatsioonid on hormonaalne probleem ( seotud östrogeenide stimulatsiooniga emaka limaskestale) ja polüübi eemaldamine ei anna ...

Loe edasi

Rasestumisvastased vahendid

Tere

Kasutan Nuvaringi, kuid soovin seda asendada Yasminelle tablettidega. Millal ma peaksin neid võtma hakkama, kas kohe järgmisel päeval pärast Nuvaringi eemaldamist või pärast seitsmepäevast ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere,
kõikide hormonaalsete rasestumisvastaste vahendite puhul on kasutamise esimese kahe kuu jooksul üheks kõrvaltoimeks vähesed ebakorrapärased veritsused.
Soovitan hakata pille võtma 7-päevase ...

Loe edasi

Tsüklihäired.

Olen 47 a. naine. Juba paar aastat tsüklihäired. Jasminelle kasutamise ajal tekkisidki häired. Päevad hakkasid varem, siis loobusin tablettidest. Mens.tekkisid mitmekuulised vahed. Kahe ja poole aasta ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere,
premenopausis on tsüklihäired ja vererohked menstruatsioonid sage probleem ja see on seotud hormonaalsete muutustega sellel eluperioodil, eelkõige anovulatoorsete tsüklitega. Soovitan samuti ...

Loe edasi

enneaegsed päevad vol 2

Tere veelkord!

Kõigepealt tänan, et vastasite minu küsimusele mis puudutas Loette tablette ja päevade algamist tablettide võtmise ajal. Kahjuks olin ma oma küsimuse ebatäpselt vormistanud, ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
Kui määrimine tekib tsükli jooksul, tuleb pillide võtmist tavapärase skeemi järgi jätkata. Kui 2 kuu möödudes pillide võtmisest ebaregulaarsed veritsused ei lõpe, on soovitav pille vahetada ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi