HPV Viirus 02.12.03 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Olen 28 aastane ja mul avastati emakakaela vähi suhtes kõrge riskiga HPV viiruse tüvi. Kaasa anti ka buklett, kus on öeldud, et tugev ja terve organism peaks viirusest jagu saama mõne aastaga. Oma praeguse mehega oleme koos 3,5 aastat ning kuna mind varem testitud ei ole, ei tea ma millal või kellelt selle viiruse sain. Meest testitud ei ole. Kuna aga see viirus pidi olema eriliselt nakkav ka puutekontaktil, siis kas teoreetiliselt üldse on võimalik sellest viirusest jagu saada, kui me kondoomi ei kasuta. Sest kui isegi üks meist peaks viirusest vabanema võib ju teine kohe uuesti teda nakatada ja kui kasutada kondoomi, siis peaks seda tegema alati algusest peale ja nii aastaid järjest.

Arst vastas:

Galina Litter

dr Galina Litter

Günekoloog


Lugupeetud Küsija!
Kõik , mis on kirjutatud patsiendiinfos, vastab tõele.
Teie peaksite vähemalt 1 kord aastas käima naistearstil, et teha PAP analüüs. Muutuste korral korratakse, vajadusel teostatakse konisatsioon emakakaelal.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

PAP test

Tere,
Nimelt käisin nädal aega tagasi tegemas suguhaiguste teste, võeti ka PAP ja HPV testid. Selgus, et suguhaigusi polnud, emakakaela muutusi ei esinenud, kuid öeldi, et leiti PAP viirus 51. Organism ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
Olete 22 aastane naine. Selles vanuses on HPV esinemissagedus kõrge ja üks kõige sagedamini esinevatest HPV tüüpidest ongi HPV 51. Viirusega nakatutakse sugulisel teel ja selles vanuses õnnestub ...

Loe edasi

PAP-test

Tere!
Soovin rohkem infot oma PAP-testi analüüsi vastuste kohta. Saan arstile alles detsembri lõpus ja ootus teeb ärevaks.
Lisan siia ka oma analüüsilehel kirja pandu:
Adekvaatne
Kepiline ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
PAP ASCUS tähendab , et rakkudes on muutusi, mille põhjus on ebaselge- need muutused võivad olla reaktiivsed ( seotus põletikuga) või on põhjuseks HPV (HPV on viirus, millega on seotud emakakaela ...

Loe edasi

HPV

Mul on kõrge riskiga HPV 16 ja 18 olnud juba umbes 2aastat organismis.

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere,

Loe edasi

Papilloom viirus

On see mingi suguhaigus? Ja kas vahekorras olles peaks kasutama kondoomi?

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Palun lugege esilehel e-raamatut sugulisel teel levivatest haigustest: kondüloomid, HPV viirusest.

Loe edasi

hpv

Minul avastati hpv 53.Kondüloome ei ole välistel suguelunditel, ega tupes .Kas on võimalik et see haigus kulgeb ka nii et kondüloomid ei löögi välja?

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija!
On võimalik, et viirus on juhuleid. Ei pea olema kaebusi.
Vähemalt 1 kord aastas tuleb teostada PAP analüüs emakakaelalt.

Loe edasi

Naistehaigused

Tere.
Olen 22 aastan naine ja mul avastati dets. algul HPV viirus, võeti analüüsid. Vastuseks oli, et on keskastmes, mida see tähendama peaks ja uus kontroll on juba veebruaris 2004. Ei saagi nüüd ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere, Katrin!
HPV viirusest tingitud rakulisi muutusi emakakaelas jälgitakse raseduse ajal : PAP test korratakse 2-3 kuu pärast ja teostatakse kolposkoopia. Kui muutused iseeneslikult ei kao ja rakkudes ...

Loe edasi

Mirena

Kas Mirena võib olla PAP- viiruse leviku ja arengu intensiivistajaks?

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere! Kui Pap-analüüsis on leitud HPV viirus, siis pole selle tekitajaks Mirena.
Soovitav on määrata HPV tüüp ja jälgida rakulisi muutusi emakakaelas Pap- analüüsis vastavalt vajadusele 3-6 kuu järel.
Loe edasi

PAP viirus

Tere!

Aasta tagasi avastati mul PAP viirus,praeguseks on läinud halvemaks.

Kuulsin,et seoses sellega võib ohtlik olla rasestumisvastaste tablettide

kasutamine.Kas ...

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Tere,Mai! HPV-infektsioon võib paraneda ka iseenesestRasedus ei takista algstaadiumide ravimist,kuid tavaliselt tehakse ravi sünnitusjärgselt.Sel ajal võivad HPV-muutused spontaanselt kaduda,sest rasedus ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi