Lööve/ärritus näol 06.03.12 / Nahahaigused

Külastaja küsib:

Tere

Ma tahaksin teada, mis haigus mul on ja kuidas seda ravida? Ärritus/lööve paikneb suu ümber ja tekkis algselt väikse nahaveana mõned kuud tagasi. Ärritus/lööve levis edasi lõua peale ja nüüd on levinud juba teisele poole suud. Ei sügele, pigem on valulik (kuid sedagi mitte palju), nahk kestendab palju ja nahk tuleb ära, nii et jäävad punased plekid alles. Tunne on, et hakkab nüüd suu juurest edasi levima. On tekkinud ka palju musti poore kahjustuse lähedale.

Arst vastas:

Kristi Abram

dr Kristi Abram

Dermatoveneroloog

Tere!
Kirjelduse järgi tundub, et tegemist on perioraalse (ehk suuümbruse) dermatiidiga. See on noorte tundliku nahaga naiste näonaha haigus, mille tekkepõhjused on ebaselged. Hormoonkreemid (k.a. Fucicort) esialgu näiliselt leevendavad olukorda, kuid tegelikkuses süvendavad probleemi ning Fucicorti jätkuv kasutamine ei ole mõistlik. Peaksite kindlasti pöörduma dermatoloogi vastuvõtule, kes kinnitaks diagnoosi ja väljastaks Teile õiged ravimid. Perioraalse dermatiidi ravis kasutatavaid ravimeid apteegis käsimüügist ei saa.
Lugupidamisega,
Kristi Abram

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Nahahaigused

Näonahal lööve

Tere! Mul tekkis nüüd pühade ajal näo peale imelik lööve, mis on paari päevaga läinud hullemaks. Lööve on ainult näol. Näonahk justkui kuivab ja kisub. Kas see võib olla mu pereliikmetele nakkav?

Kristi Abram

Vastas dr Kristi Abram

Tere!
Tõenäoliselt võib tegemist olla kontaktdermatiidiga (nahapõletik, mis tekib mõne välise teguri ebasoodsast toimest nahale). Kontaktdermatiit ei ole nakkav haigus ja reeglina paraneb ise, kui ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi