munandi veenilaiendid 10.07.19 / Meestearst

Külastaja küsib:

Tere! Elukaaslane käis 4 aastat tagasi munandi veenilaiendi operatsioonil kuna ma ei jäänud rasedaks. kolm kuud peale operatsiooni olin ma rase. Alustasime 6 kuud tagasi uuesti proovimist kuid siiamaani tulutult. Kas võib asi olla jälle selles? Ja kas selle probleemiga annab veel kuidagi tegeleda? Olen aru saanud, et operatsiooni teist korda ei tehta.
kasutame mõlemad foolhapet.

Arst vastas:

Margus Punab

dr Margus Punab

Meestearst

Meestekliinik Tartus ja Tallinnas

Munandikoti veenialindi operatsiooni tehakse, kui see mõjutab selgelt munandi funktsiooni. Korduoperatsiooni saab teha, aga selle järgi on vajadus vaid siis, kui esimene ebaõnnestus.
6 kuud pole just väga pikk proovimisaeg. Arvestage, et mõlemad olete ka 4 aastat vanemad ja vanuse tõusuga viljakus paratamatult pisut langeb.
Esimese asjana soovitaksin ma mehel ära teha sperma analüüsi. Selle alusel saab hinnata, kas probleem üldse on mehe poolel ja kui on, siis saame väikese toetuse viljakuse tõstmiseks välja kirjutada.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Meestearst

Tsüst/veenilaiend

Tere!

Peale eesnäärme sekreedi uuringut tekkis vasakusse munandisse alla selline muna (umbes sõrme otsa suurune) ja ettepoole veenilaiendid. Dr.Vihljajev vaatas ja ütles, et tänapäeval eriti ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Veenilaiend pole kindlasti tekkinud nüüd ravi käigus. Tegemist anatoomilise eripäraga enamasti vasaku munandi kohal, mis kujuneb enamasti välja puberteedi ajal koos suguelundite kasvuga. Harva ka lapseeas. ...

Loe edasi

Vasaku munandi veenilaiendid ja paremas munandikotis kasvaja

Tere
On tekkinud kaks terviseprobleemi. Vasakus munandikotis on uroloogi poolt kinnitust leidnud veenilaiendid. Lähen 7. 09 operatsioonile ( kõhupiirkonna kaudu veenide korrigeerimine). Sooviks ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Veenilaiend enamasti valu ei põhjusta. Esmalt tuleks kindlasti välistada alaselja haigused ja ka sugutrakti alaägedad põletikud.
Tsüste munandimanuses ei soovita ka mina ravida.
Ülejäänu ...

Loe edasi

munandid

Tere, olen 19 aastane, ja selline asi on olnud juba paar aastat. Vasakus munandis on just kui veresooned hästi paksud terve vasaku koti ulatuses. Suguelu see mõjutanud ei ole.

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Kirjelduse alusel võiks tegemiat olla vasakpoolse munandikoti veenilaiendiga. Kui ikka on tegemist suisa nähtava veenilaiendiga, siis tasuks kindlasti vastuvõtule tulla. Väiksemad veenilaiendid munandikotis ...

Loe edasi

Sperma kvaliteedi parandamine

Tere,

Oleme teinud kaks IVF ICSI kuid kahjuks tulemusteta. Viimase 5 kuu jooksul on sperma kvaliteet kolm korda kehvemaks muutunud. Uroloogi vaitel ei saa me kahjuks tulemuste parandamiseks ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Prognoosi hindamisel on antud juhul kõige tähtsamaks parameetriks munandi maht. Hormoonuuringud viitavad kergele munandi kahjustusele. Sperma analüüs on tõesti kehvapoolne. Analüüsis puuduvad parameetrid, ...

Loe edasi

Valu vasakus munandis 20 a m

Tere probleem on selline et vasaku munandi juures on
midagi keerdus nagu mingi veenilaiend varem oli ka see natuke suurem ja pikkem kui teisel pool aga ei häirinud nüüd külmetasin kurku mandlitel ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Veenilaiendid võimendavad alaägedast põletikust tingitud valuaistingut. Kui ikka on valu ka alakõhus, siis võib üsna kindlalt väita, et põhjus on eesnäärme põletikus. Selle põhjuseks võivad omakorda olla ...

Loe edasi

munandi veenilaiendid

kui on tegemist munandi veenilaiendiga.. ja arst ütles et tulevikus läheb veen laiemaks ja siis suletakse alakõhust veresoon mis on vigane..
aga küsimus on selline et mul on selle ootamisega ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Ei - veenilaiend ei süvene ja ei suurene kiiresti. Ilmselt on siin lisaks veel mingi probleem - kõige suurema tõenäosusega mingi sugutrakti põletik. Soovitan vastuvõtule tulla.
Edu soovides
Margus ...

Loe edasi

Munandivähk... ja paar muud küsimust.

Tervist.
Munandivähk on teadaolevalt väga raske hiagus, mis tapab. Tahtsin aga küsida, kuidas, kuidas munadivähk tapab? Ja kas enne surma võib (mitte vahetult, aga umbes pool aastat või vähem) ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Munandivähk pole pikselöök. Esmasteks nähtudeks on muutused munandis - suurenemine, tükk sees, kuju muutus, aga ka kerge ebamugavustunne munandis. Tappa võib see küll kui arsti poole mitte pöörduda ja ...

Loe edasi

munandi seemnejuha

On nagu selline problee, et olen märganud, et mu munandil on nagu seemne juha nagu selline jäme ja suur, suurem kui teisel, et kas on tegemist mingi haigusega?
valus ei ole, ja mingeid probleeme ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Kirjeldus viitab munandikoti veenialaiendile. Soovitan tulla vastuvõtule. Suuremat sorti veenilaiendid võivad oluliselt kahjustada mehe viljakust ja hiljem ka meessuguhormoonide taset.
Edu soovides
Loe edasi

vasakpoolne munand

Tere

Probleem sarnaneb mõneti eelmise küsimusega vasakpoolse munandi helluse kohta, kuid pole päris sama. Munandikotti katsudes on tunda, et vasaku munandi küljes olevad juhad vms on justkui ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Tegemist on suure tõenäosusega suure munandikoti veenilaiendiga. Suured veenilaiendid võivad põhjustada munandi juures ebamugavust, osadel juhtudel kahjustub meeste viljakus ja hilisemas elus veidi ka ...

Loe edasi

munandihaigus

Tere olen 24 aastane noormees ja mul on juba pikemat aega vasakpoolse munandi peal ja munajuha ümber mingi pehme moodustis.Munandid on ühe suurused ja mingid erilist valu see tekitanud ei ole.Viimastel ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Ilmselt leidsite endal munadikoti veenilaiendi. Soovitan tulla

igaks juhuks kontrolli, sest suuremad veenilaiendid võivad

tervist üsna oluliselt kahjustada.

Lihasmassi ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi