Klamüüdia testimine 06.08.17 / Meestearst

Külastaja küsib:

Tere!

Mõnda aega tagasi tekkisid imelikud sümptomid, täpsemini paari päevane põletik peenisel, mis seejärel jälle kadus, kuid kindluse mõttes tegin Testikodus.ee keskkonna kaudu PCR meetodil kolmiktesti, käitusin täpselt juhendi järgi, kuid test näitas negatiivset tulemust. Umbes paar päeva hiljem aga teatas kaaslane, kellega olin olnud kaitsmata vahekorras (Ta oli pillide peal) umbes 1 nädal enne testimist, et Tal avastati klamüüdia ning mina olin olnud viimase aja ainukene seksuaalpartner, kellelt see tulla võis, kui just varasemalt olemas ei olnud. Kuna minu testi tulemused olid aga negatiivsed ning lugesin, et PCR meetodil testimine peaks olema väga täpne, siis väga sellele enam tähelepanu ei pööranud ja elasin elu edasi ning tekkis ka uus partner, kes samuti paar nädalat peale vahekorras olemist teatas, et Tal avastati klamüüdia, misjärel tegin uue testi, seekord ainult klamüüdia testimiseks, kuid ka see näitas negatiivset tulemust.

Hetkel nüüd sain viimaselt partnerilt klamüüdia rohud ja täna võtsin esimesed 2 tabletti ning järgneval 4 päeval iga päev ühe tableti.

Kuna ma tänaseks olen 100% kindel, et mul peab olema klamüüdia, kuid testid näitasid negatiivset tulemust, siis kuidas peaksin ennast testima peale rohtude tarvitamist, et teada saada, kas klamüüdia on välja ravitud?

Arst vastas:

Margus Punab

dr Margus Punab

Meestearst

Meestekliinik Tartus ja Tallinnas

Mina soovitan ennast siiski testida mitte internetis vaid arsti süsteemis. Suguhaiguste uuring koosneb näiteks Ülikooli Kliinikumi meestekliinikus kahest etapist. Esimesega tuvastame põletikureaktsiooni olemasolu ja teisega mikroobide olemasolu. Oluline on ka materjal, mida uuringuks kasutada. Kindlasti peab see olema pikema pausi järel kogutud esmaskusi. Aga eks neid nüansse ole veel. Antud juhul võite soovi korral teha testi meie kliiniku kaudu. Juhise leiate: http://kodu.kliinikum.ee/meestekliinik/loe-enne-visiiti . Soovitavalt 15-20 päeva peale ravi lõppu.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Meestearst

HPV viiruse testimine meestel

TERE


Kuidas teostub HPV viiruse testimine meestel, on see valu või ebamugavust tekutav?

Urmas

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Test pole valus, sest võetakse enamasti eesnahalt. Visiidieelsed soovitused leiate portaali sektsioonist - Tasub teada- Meestekliinik- Eesnaha põletik.
Teine küsimus on see, et miks seda testi teha. ...

Loe edasi

klamüüdia


kui mul on klamüüdia, siis kuhu ma pöörduma peaksin, et ravi saada.

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Meestearsti või naha-suguhaiguste arsti poole.
Edu
MP

Loe edasi

Mükoplasma testimine

Tere,

kus Tallinnas oleks kõige mugavam ja privaatsem ,testida kas on Mükoplasma või ei ole ,väidetavalt minu naispartneril oli ?

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Teie nõuetele vastab kõige paremini HTI labor. Regitreerimine tel 6504394.
Edu soovides
Margus Punab

Loe edasi

klamüüdia

Tere,
öelge palun, mida põhjustab haigus klamüüdia mehe tervisele. Kas ainult liigesehaigused?
Teadaolevalt naistel võib tulemuseks olla viljatus.

Aitäh!

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Vastan sugutrakti klamüüdia kohta.
Esmalt põhjustab klamüüdia meestel kusiti põletikku.
Kui ravi hilineb, siis kahjustub kusiti kaitsevõime ning mehel tekib eelsoodumus kusiti ja ka eesnäärme ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: