Üks munand valulik 20.06.13 / Meestearst

Külastaja küsib:

Tervist

On mureks, et parem munand muutunud tundlikuks, eriti just istudes ja autoga sõites. Natuke leevendas aluspesu mitte kandmine.

Tundlikus muutub suuremaks ja segavamaks õhtuti. Raskeid asju tõstes on vahel tunda ka valu. Hiljuti olen hakanud tegelema ka rohkem spordiga(jooksmine). Mida võiks edasi uurida või tuleb oodata, et äkki läheb lihtsalt üle?

Arst vastas:

Margus Punab

dr Margus Punab

Meestearst

Meestekliinik Tartus ja Tallinnas

Munandivalu põhjus tuleb ikka üles leida. Antud kirjelduse alusel on kõige tõenäolisemaks põhjuseks kas selja haigus või vaagna närvivarustuse ärritus. Sugutrakti poolelt on munandivalu enamasti tingitud eesnäärmepõletikust, mille tagajärjel tekib eesnäärme turse ja suguteede tühjenemine muutub raskendatuks ning seetõttu suureneb rõhk munandimanuses ja munandis. Soovitan täpsemateks uuringuteks vastuvõtule tulla.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Meestearst

Valulik munand ja kõvastuv peenis

Soovin küsida nõu,nimelt kui pole umbes nädal aega vahekorras olnud naisega siis miskipärast läheb mul munad valulikuks ja peenis tõuseb samuti püsti tihedamini kas see on normaalne päris valusaks läheb ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Valu, mis tekib munandi/ munandites suhteliselt pikema seks pausi järel on sageli seotud eesnäärme ja seemnepõiekeste haigustega. Seega minu soovitus oleks teha korrektsed uuringud: sperma test põletikule, ...

Loe edasi

Munand tagurpudi kotis

Terr, tunne on st munand on tagurpudi kitis, huhasi on tunda läbi naha ja on valulik (vasak), mis peaks tegema?

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Kui on valu ja vale asend, siis peaks kindlasti meestearstile ette näitama!
Kui tekib tugevam valu või munandi turse/suurenemine, siis pöörduge kiiresti erakorralise meditsiini osakonda!

Loe edasi

Munand üleval

Mul selline probleem et vasak poolne munand tuleb pidevalt ülesse ja see ikka valulik.
Uurisn netist et see külmaga aga mul vahet pole külm või soe .

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Tegemist on siis tavalisest enam liikuva munandiga, mis on munandi laskumishäire kõige leebem variant. Valu võib soodustada alaäge põletik, närviärritus või ka kitsas liikumistee munandile. Esmalt soovitaks ...

Loe edasi

Paistes munand

Tere, hommikul oli parm munand valulik ja paistes. Ja päeva peale on paistetus ka suurenenud. On varem ka seda esinenud. Kunagi 6 aastat tagasie ehk käisin ka emos, siis oli asi hull. Kuid kunagi hiljem ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Klamüüdia on vaid üks võimalik tekitajatest. Soovitan siiski meestearsti vastuvõtule tulla. Suure tõenäosusega on tegemist kroonilise ägenemistega kulgeva põletikuga laiemalt sugutraktis, mis vajab nii ...

Loe edasi

Kui olen 16.

Kui palju on normaalne et üks munand on teisest suurem...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Vahe ei tohiks kindlasti olla suurem kui 15-20%. Suur mahu erinevus viitab mingile munandit kahjustavale haigusele/tegurile.

Loe edasi

valu munandis

Mul on olnud juba umbes kaks aastat üks munand (parempoolne) suur ja puudutamisel valulik. Seda isegi nõrgal puudutusel, näiteks isegi duši all pestes on valus. Alguses ma ei pööranud sellele tähelepanu, ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Kui munand on ühtemoodi suurem olnud juba kaks aastat, siis loodetavasti pole tõesti tegemist munandi vähiga. Siiski ei tohiks munand olla valulik ega ka teisest oluliselt suurem. Soovitan soojalt vastuvõtule ...

Loe edasi

Munandid

Tere, selline mure, et poisil on üks munand teisest palju suurem ja täiesti erinev nagu katki oleks. Ise ta pidevalt kurdab et palju tundlikum on ja valulik. Käisime ka visiidil ja proovid pidid olema ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Mõistliku vastuse saan anda ainult peale läbivaatust. Kirja alusel tundub tõesti, et tegemist on suure veenilaiendiga. Kindlasti on võimalik ka veenilaiendit edukalt ravida.
Edu soovides
Margus ...

Loe edasi

üks munand suurem

tere olen 12 aastane poiss ja mul parem munand vasakust 3-4mm suurem.Kas see on normaaalne või on see suur probleem

ette tänades j

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Ei ole probleem. Selline väike vahe on loomulik.
Edu
Margus Punab

Loe edasi

Urineerimine

Olen 17a noormees.Urineerimisel eraldub uriinile lisaks ka aeg-ajalt ka spermat,lihtsalt puhtjuhuslikult koos uriiniga mitte mingit erutavat faktorit ei ole vahetult ennem seda olnud.Valulikkust ei tekita.Mõni ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Soovitaksin siiski teha sperma analüüsi põletiku suhtes. Valu ja eritus lähestikku on kahtlased. Kui seemnepurskeid on harva, siis võib seemnepõiekeste ja eesnäärme sekreet väljuda iseenesliku seemnepurke ...

Loe edasi

probleem

Olin naisterahvaga vahekorras ja järgmine päev oli üks munand valulik. Jääb tunne nagu ta oleks kuskilt lahti tulnud. On kuidagi lodev ja ripub. Kas see võib reaalne olla ja mida soovitate teha.

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Kirja tagant kumab kriipiv südametunnistus...
Kui kaebused või ka lihtsalt ebakindlus püsivad, siis tasub ikka vastuvõtule tulla.
Edu soovides
Margus Punab

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: