Munandite valulikkus ja kondüloomid 06.11.13 / Meestearst

Külastaja küsib:

Olen 16. a noormees ja probleemiks on munandite valulikkus. Esimest korda tekkis probleem umbes 1,5 kuud tagasi. Alates sellest ajast on probleem paari nädalaste vahedega kordunud. Samuti on olnud pistelist valu tagumiku piirkonnas, millele ei oska põhjust leida. Parempoolne munand oli katsudes hell ja valulik terve päeva jooksul. Ööga läks valu nagu üle, aga pikalt istudes või ebamugavas asendis, kus miski näiteks reis õrna survet avaldas tekkis uuesti valu. Mõne päeva möödudes oli valu ainult õhtuti ja nii umbes nädala aega. Peale kuu möödumist tekkis valu uuesti, nüüd olid vaheldumisi valusad mõlemad munandid. Katsudes tundus, et valus on munandimanus ja sellega ühenduses olev juha. Pöördusin perearsti poole ja tegin uriiniproovi, mis oli korras. Peale mõne päeva möödumist valu kadus. 5 päeva tagasi tekkis valu uuesti, nüüd on valu kohati ja pigem õhtuti. Kas perearstil on võimalik veel mingeid uuringuid teha või mida peaks tegema/kuhu pöörduma?

On ka teine probleem. Käisin hiljuti nahaarstil, kes muuhulgas külmutas soolatüükaid. Peale seda lugesin papilloomi viiruse kohta ja kirjelduse järgi tundub, et eesnahal on kondüloomid. Ma arvan, et need on mul olnud umbes 3 aastat. Kuna nad pole seganud, siis ma ei ole neist väja teinud. Vahel on olnud küll kipitav või sügelev tunne, aga see on ühe või kahe päevaga möödunud. Kas ja kuhu peaks selle probleemiga pöörduma?

Arst vastas:

Margus Punab

dr Margus Punab

Meestearst

Meestekliinik Tartus ja Tallinnas

Usun, et kondüloomide asemel on tegu siiski täiesti normaalsete pärlpaapulitega. Kui olete elanud seksuaalelu, siis tasuks alustada suguhaiguste testidest. Kui ei, siis tuleks ikkagi esmalt välistada põletik suguteedes - selleks peaks tegema sperma analüüsi mikroobide külviga. Uuringuteks saate pöörduda noorte nõustamise kabinetti - lähima leiate www.amor.ee kaudu. Teiseks alternatiiviks ülikooli meestekliinik - www.kliinikum.ee/meestekliinik

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Meestearst

Klamüüdia

Tere. Umbes kuu aega tagasi teatas mu viimane partner, et temal on günekoloog leidnud klamüüdia ja et kuna tal on siiani olnud püsisuhe, siis ta võis selle ainult minult saada. Olin väga ebameeldivalt ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Segane lugu. Püsipartner minevikus ei tähenda, et haigust olla ei või. Munandi valulikkus viitab, et tegemist on juba kroonilise põletikuga eesnäärmes või olulise eesnäärme kahjustusega. Soovitan läbi ...

Loe edasi

Prostatiit

Tere. Olen M. S, käisin eelmine neljapäev Teie vastuvõtul, diagnoosisite mul kroonilise prostatiidi.
Probleem nüüd ka potentsiga, raske erektsiooni saavutada ja poole vahekorra ajal kipub ära vajuma ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Eesnäärmepõletik on kehva haigus, mis tekib kuude ja aastatega ning sageli võtab ka kaebuste taandumine kuid aega. Soovitan ravi korralikult läbi teha. Ravi tulemust hindame nii testitulemuste kui ka enesetunde ...

Loe edasi

Valulikkus.

Tegelen ka anaalseksiga kasutamata kondoomi.Mingil ajal tundsin urineerimisel kibedustunnet munandite all,justkui õrn valu.See läks 10.min. jooksul üle.Kuu aja jooksul see kõik möödus.Kas võib olla seotud ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Sarnane küsimus on hiljuti vastatud. Kahtlustaksin eesnäärme põletikku.
Edu soovides
Margus Punab

Loe edasi

kondüloomid

Mul tekkisid kondüloomid ja nüüd selles kohas kus nad on,on selline häiriv valu.Vahel ka sugutist natuke üleval pool küljepeal.Kas see võib olla tingitud kondüloomidest?

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Kindlasti võivad kondüloomid ka ebamugavust ja kerget valu põhjustada. Miks te neid ei ravi?
Edu soovides
Margus Punab

Loe edasi

munandite valulikkus

Umbes nädal aega on tunda valu kõigepealt paremas, nüüd aga mõlemas. Mida teha?

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Vaata mõni vastus tagasi. Soovitan uurida sugutrakti põletiku suhtes.
Edu soovides
Margus Punab

Loe edasi

kondüloomid

kui mehel olid kondüloomid kas ta võib olla pärast punnikeste kasutamist vahekorras ilma kondoomita.?kas sperma on ka nakkusohtlik?kas kondüloome põdenud mees võib saada isaks(või kahjustab see haigus ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Kui kondüloomid on välja ravitud võib seksuaalelu elada ilma kondoomita st. et sperma pole siis nakkusohtlik. Kondüloome tekitav papilloomiviirus viljakust ei mõjuta.
Edu
Margus Punab

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: