unelev väikelaps 13.01.21 / Lasteneuroloogia

Külastaja küsib:

Minu 2,8 aastane poeg on hakanud unelevalt mööda tuba liikuma, hoides käes pliiatsit, mida ta enda ees kõigutab. Ta tundub pidevalt hajameelne olevat. Tekkinud on küsimus, kas tegemist on autismiga. Samas muudatused talle mingit probleemi ei tekita, sööb ja magab hästi, käib hea meelega lasteaias. Pole kunagi närviline laps olnud. Kõne on tal kehv, aga meil on kodus kolm keelt kasutusel, peame seda üheks põhjuseks. Kuidas seda unelemist kontrolli alla saada? Kas tegemist võib olla autismi või millegi muuga?

Arst vastas:

Anu Sööt

dr Anu Sööt

Laste neuroloog

Elite Erakliinik

Tere ja aitäh pöördumast!
Arvan, et tegemist on mööduva probleemiga. Laps annab märku, et vajab rohkem tähelepanu. Kallistage teda rohkem, tundke huvi lasteaias toimunu vastu. Mingi aeg peaks tähelepanu olema ainult temal(näiteks 30min iga päev ema on ainult temaga).
Edu Teile!
Lugupidamisega
Anu Sööt

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Lasteneuroloogia

Lapse gripi vastu vaktsineerimine.

Tere
Tahaksin teha lapsele kordus gripivaktsiini ( esimese sai novembri lõpus). Laps aga jäi haigeks ja tal tulid palavikukrambid ( ka teistkordselt esimest korda olid aasta alguses Jaanuaris). Käisime ...

Anu Sööt

Vastas dr Anu Sööt

Tere!
Aitäh pöördumast!
Vaktsineerida ma praegu ei soovita, sest vaktsineerimine on lapsele lisakoormus. Soovitan lapsega vältida rahvarohkeid kohti. Parim koht lapsele gripiperioodil on ...

Loe edasi

Beebi närvilisus

Tere! Käisin 4kuuse beebiga neuroloogi vastuvõtul. Viimase sõnul on tegemist väga närvilise beebiga ja saatis lapse aju UH uuringule. Samas arvas, et see on korras, kuna lapsele on selline uuring 1nädalaselt ...

Anu Sööt

Vastas dr Anu Sööt

Tere!
Aitäh pöördumast! Selle väikese närvilisuse pealt ei saa kuidagi tulevikku ennustada.Olge ise rahulik ja kasvatage last rahulikkuse ja armastusega, ning kõik saab olema hästi.
Lugupidamisega,
Loe edasi



Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: