Kompuutertomograafia lapsele 11.12.20 / Lasteneuroloogia

Külastaja küsib:

Tere
Laps kukkus ja viidi kiirabiga haiglasse, kus tehti kompuutertomograafia peast. Laps oli segase olemisega ning magas palju. Uuringu tulemustest selgus, et pea on siiski korras. Nüüd on aga suur mure tehtud kiirguskahjustuse pärast.
1. Kas mu lapsel on nüüd suurem tõenäosus vähi tekkeks:(
2. kas lapsel kasutatakse pea uuringuks sama kiirgusdoosi nagu täiskasvanul?
2. Kas röntgkenkiirgus tomograafist on midagi, mis ei jää kehasse püsima, vaid kahjustus tekib kiirguse saamise hetkel?

Tänan vastuse eest.

Arst vastas:

Anu Sööt

dr Anu Sööt

Laste neuroloog

Elite Erakliinik

Tere ja aitäh pöördumast!
Arvan, et muretsete asjatult. Kiirgusdoos, mille laps sai, on väike ega põhjusta ajukahjustust.
Lugupidamisega
Anu Sööt

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Lasteneuroloogia

Megalencephalia

Tere,

mind huvitab, mida täpselt selline diagnoos tähendab?

Anu Sööt

Vastas dr Anu Sööt

Tere,
aitäh küsimast! Sageli kasutatakse seda terminit ja terminit "macrocephalia" meelevaldselt. Tavaliselt räägivad arstid nende terminitega kui inimesel on suurem pea ümbermõõt kui standardis ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: