ei oska 20.12.04 / Lasteneuroloogia

Külastaja küsib:

probleem selles et mu 10aastane poeg kirjutab vigadega ja lausa nii et pea igas sõnas on viga sees.olen rääkinud klassijuhatajaga iga õppeaasta alul et peaks vast logopeedi juurde saatma aga tema ei näe põhjust! poisid pididki vigadega kirjutama.nüüd asi niikaugel et grammatika tuleb veerandil-2.laps väga löödud sest teised hinded viied!suguvõsas esinenud düsgraafiat, kas ka nüüd minu laps? kuidas aidata, mida teha-elame maal ja ainus logoreed teatud päevadel koolis vaid

Arst vastas:

Anu Sööt

dr Anu Sööt

Laste neuroloog

Elite Erakliinik

Tere,
soovitan kindlasti pöörduda logopeedi poole. Kui on tegemist düsgraafiaga, siis vajab laps pidevat tegelust ning eesti keelt üldse hinnata ei tohiks.
Lugupidamisega,
dr. Anu Sööt

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Lasteneuroloogia

5 kuune laps järsku enam ei pööra.

Tere. Mul on viiekuune beebi kes hakkas keerama seljalt kõhule ennast natuke peale 4kuuseks saamist. Viimased 1-2 nädalat pole laps ennast kordagi enam keeranud. Laps sõi püreesid kuna kaaluga oli/on probleeme. ...

Anu Sööt

Vastas dr Anu Sööt

Tere!
Aitäh pöördumast! Soovitan pöörduda lastearsti vastuvõtule.
Lugupidamisega
Anu Sööt

Loe edasi

Tervise probleemid

Tere! Olen 17 aastane noormees ning on juba mitu kuud vaevanud tervise probleemid. Nimelt on mul kõrvus pinisemine, mis ära ei ole läinud, lisaks on mul nagu vasak kael turses ja kuidagi pigistus või raskus ...

Anu Sööt

Vastas dr Anu Sööt

Tere ja aitäh küsimast!
Arvestades Teie kaebusi, tuleks kindlasti kasuks uuesti neuroloogi poole pöörduda. Paluge oma perearstilt uus saatekiri ja pöörduge neuroloogi vastuvõtule.
Lugupidamisega
Loe edasi

5-kuuse beebi autistlikud tunnused

Tere!

Olen mures oma 5-kuuse poja pärast. Ta ei otsi ega taha eriti pilkkontakti, vahel õnnestub see temaga ehk 10sekundiks saavutada, kui rohkem näiteks naljakaid hääli teha, aga enamus aega ...

Anu Sööt

Vastas dr Anu Sööt

Tere ja aitäh pöördumast! Arvan, et muretsete üle ja lapse arengule hinnangu andmiseks on mul vajalik last näha. Ootan Teid vastuvõtule.
Lugupidamisega Anu Sööt

Loe edasi

7 kuuse beebi uni

Tere
Minu 7 kuusel beebil muutus uni rahutuks paar kuud tagasi. Nâha on, et tahab magada, aga öösel miski segab. Perearsti soovitusel olen pannud nüüd kaks korda paracetamooli küünalt. Selle küünlaga ...

Anu Sööt

Vastas dr Anu Sööt

Tere ja aitäh pöördumast!
Soovitan pöörduda lastearsti vastuvõtule.
Lugupidamisega
Anu Sööt

Loe edasi

Ärgates laps kergelt "tudiseb"

Tere

Kui laps päevaunedest ärkab ning on justkui natuke uneuimane, siis paljudel juhtudel ärkab nutuga ning on justkui natukene ärritunud. Samuti on minuti kahe jooksul (pole mõõtnud ajaliselt ...

Anu Sööt

Vastas dr Anu Sööt

Tere ja aitäh pöördumast. Arvan, et tegemist on normaalsete liigutustega.
Lugupidamisega
Anu Sööt

Loe edasi

Beebi haaramine

Tere!

Beebi sündis 3 nädalat varem, sünnitus oli kiire ja kàel oli sündides pisike sinikas, mis aja möödudes kadus. Nabanöör oli ümber kaela. Apgar 8/9.
Sünnist saadik on olnud vàga ...

Anu Sööt

Vastas dr Anu Sööt

Tere ja aitäh pöördumast, kuid arvan, et Teie lapse haaramisel pole midagi viga.
Lugupidamisega
Anu Sööt

Loe edasi

Epilepsia

Tere. Fail manuses (aint Teile). Küsimus sellinne. Kas tableti ravi oleks vajalik? Või võib poiss sellest välja kasvada? Kuna lasteaiast saadeti uuringutele 4.a.(probleem kõnega, kogelus ja vähene kõne), ...

Anu Sööt

Vastas dr Anu Sööt

Tere ja aitäh küsimast!
Arvan, et kõne arengu mahajäämus ei ole tingitud vähesest lasteaias käimisest. Arvan, et võiksite siiski pakutavat ravi proovida ning tulemused peaksid siiski 6k jooksul ...

Loe edasi

Lapse jalgade ristamine

Tere,
laps on viimastel päevadel hakanud oma jalgu ristama, ajab need pulgaks ja saab ise vihaseks justkui. Samuti teeb kätega palju tuuleveski harjutust. Eriti hakkab jalgu ristama enne uinuma jäâmist, ...

Anu Sööt

Vastas dr Anu Sööt

Tere!
Teil on õigus, tegemist on lapseea onanismiga.Ärge laske tal jalgu ristata, viige tähelepanu mujale.
Lugupidamisega
Anu Sööt

Loe edasi

Aastase väike pea ümbermõõt ja madal D-vit tase

Tere

Kas on põhjust muretsemiseks lapse pea suuruse pärast? 1aastane poiss peaümbermõõt 44,5cm. 10k mõõdeti 44cm ning 11k 44,2cm (kodus mõõtes oli ka see 44,5cm). Peaümbermõõt tundub poisi ...

Anu Sööt

Vastas dr Anu Sööt

Tere ja aitäh pöördumast!
Pea ümbermõõtu tuleb kindlasti jälgida. Vitamiin D tase on ainult veidi madal, kuid D vitamiini annust võiks tõsta. Kui laps areneb hästi, pole muretsemiseks põhjust.
Loe edasi

Lapseea onanism

Tere!
Pöördusin mõni kuu tagasi Teie poole küsimusega lapse nö pressimise kohta (ristab jalgu, surub kintsusid kokku). Sain teada, et tegu on lapseea onanismiga, soovitasite teda tegevuselt eemale ...

Anu Sööt

Vastas dr Anu Sööt

Tere!
Aitäh veelkord püöördumast, aga enesestimulatsiooni saab katkestada last teisele tegevusele suunates. Võiksite pöörduda ka psühholoogi poole kui see nii tugevasti on kinnistunud.
Lugupidamisega
Loe edasi



Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: