Südamelöögi sagedus 27.11.18 / Lastehaigused

Külastaja küsib:

Tere!11 aastasel poisil lööb süda 113 korda minutis,magades 92 korda.Vererõhk 98/76 Perearst arvab,et vererõhk on natuke madal aga südamelöögi sagedus liiga kõrge.Laps tunneb südame tagumist ja kaebab süda paha olekut.Kas on põhjust muretsemiseks ja peaks rohkem last uurima? Perearst arvab,et see kõik on närvidest.

Arst vastas:

Tiia Voor

dr Tiia Voor

Pediaater

Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastekliinik

Tere!

Laste süda töötab kiiremini kui täiskasvanutel ja 6-12aastase lapse südame löögisagedus võib olla vahemikus 80-120. Süda lööb kiiremini arsti juures käies, kehalisel koormusel, erutudes, stressi ja ägeda haiguse ajal.
Vererõhu normi puhul arvestatakse lisaks vanusele ja soole ka lapse pikkust, mida ma ei tea, seega ei saa hinnangut anda. Aga 11-aastase poisi vererõhk võik jääda vahemikku 90 -125 / 74-83 mmHg.

Kui olete südamearsti juures käinud ja tema mingit haigust ei leidnud, siis pole muretsemiseks põhjust.

Lugupidamisega,
Tiia Voor

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Lastehaigused

Aastase lapse mitte magamine ja hüsteeria hood

Tere.

Mure on 1.2 aastase poisslapse pärast. Sünnist saati on olnud rahutu. Esimesed kolm kuud küll magas öösel ilusti, kuid peale seda on järjest hullemaks läinud. Päevasel ajal nutab sünnist ...

Anu Sööt

Vastas dr Anu Sööt

Tere!
Aitäh pöördumast! Kui laps areneb hästi, siis tavaliseltrahuneb laps oma arengu käigus. Soovitan Teil siiski pöörduda laste psühholoogi vastuvõtule, kes oskaks nõustada. Te ei räägi midagi ...

Loe edasi

Beebi tõmblused

Tere

Olen mures oma, nüüdseks 2 kuuse beebi pärast. Nimelt on tal peaaegu sünnist saadik enne kakamist kohutavad keha tõmblused. Nutma pole hakanud, kuid ebamugav tundub olevat. Eriti hull ...

Tiia Voor

Vastas dr Tiia Voor

Tere!

Raske on midagi arvata, kuna pole tõmblusi näinud.
Palun rääkige perearstiga ja võimalusel filmige neid tõmblusi, sest ilma nägemata on raske midagi otsustada.

Lugupidamisega, ...

Loe edasi

Beebi nabapõletik

Tere!

Esimesel lastearsti visiidil, kui laps oli 7 päeva vanune, tõmbas arst nabaköndi ära. Pärast seda (nüüdseks 3 nädalat hiljem) on lapse naba olnud põletikutunnustega. Perearsti soovitusel ...

Tiia Voor

Vastas dr Tiia Voor

Tere!

Kahjuks ei saa pildi järgi midagi otsustada. Kui ei ole eritist nabaköndist ja selle ümbrus on punetuseta, siis pole seal tugevat põletikku. Vahel tekib naba sisse granuloom, mis takistab ...

Loe edasi

7 kuune pärast lisatoidu saamist rahutu

Tere,

Pöördun teie poole murega 7 kuuse lapse toitumise ja magamisega seotud murega. Nimelt laps olnud sünnist saati suhteliselt rahulik ning hea unega. Ärganud öösiti ca 2 korda maksimaalselt ...

Tiia Voor

Vastas dr Tiia Voor

Tere!

Aptamil AC piimaseguga harjumine võtab kindlasti aeg, sest see maitseb "teistmoodi". Kas Aptamil AC kakamine on muutunud harvemaks? Vibusse viskamist võib tekitada toidu tagasiheide, ...

Loe edasi

Laps haarab ühe käega

3,5 kuune laps enamjaolt toimetab vasaku käega. Parem kõik liigub ja töötab aga vasakuga haarab ja paneb suhu vasakut. Paremat toob ka muidugi näo juurde kui ärkab ja sirutab, hõõrub silmi aga haarata ...

Tiia Voor

Vastas dr Tiia Voor

Tere!

Lastel ei ole selles vanuses veel käte eelistust, ta võiks kasutada mõlemat kätt ühtemoodi. . Nagu ma Teie kirjast aru saan, siis parem käsi liigub tavapäraselt ainult haaramist veel ...

Loe edasi

Lapsel ebastabiilselt palavik

Tere!

Mure selline, et lapsel on juba üle nädala ebastabiilne palavik. Kõik algas kõrvapõletikust üle 2 nädala tagasi. Kirjutati antibiootikumid, kõrvapõletik kadus, aga mõned päevad peale ...

Tiia Voor

Vastas dr Tiia Voor

Tere!

Kirjas oleva info põhjal jääb arvamus, et tõepoolest on tegemist korduvate viirushaigustega, sest eeldan, et põletiku näitajate kontrollil tehti ka tavaline vereproov ja seegi oli korras. ...

Loe edasi

Peatrauma

Tere! Poiss, 4.aastane, läks lasteaias lõuna ajal magama ja lõi vastu voodiotsa pea ära. Parema silma juurest 2 cm juuksepikendused piiril näitab käega, et valus on. Õnnetus juhtus esmaspäeval. Kasvataja ...

Tiia Voor

Vastas dr Tiia Voor

Tere!

Teie küsimus jõudis minuni alles täna, so 07.05. Seega on traumast möödas juba kaks nädalat ja selle aja peale peab paevalu olema möödas nii väikese põrutuse kui ka viirushaiguse poolt ...

Loe edasi

7-kuuse kõhulahtisus

Tere

7-kuune beebi, rinnapiima ei saa enam umbes 1 kuu, sünnist saadik paralleelselt saanud lisaks rinnapiimale ka Aptamil Allergy Care (tavalisest aptamilist tekkisid punnid, Allergy Care ...

Tiia Voor

Vastas dr Tiia Voor

Tere!

Võimalik, et lapsel oli mingi kerge sooletrakti nakkus, mis vallandas kõhulahtisuse ja seedetrakt ei ole veel täielikult ära paranenud. Kui lapsel oli piimaallergia, mille tõttu on kirjutatud ...

Loe edasi

Hemogramm

Tere, palun aidake mõista analüüsi tulemust. Vere näitajad on 6 kuu jooksul olnud muutumatud, st Hct, Neut% ja Lymph% on normi piirest väljas. Mu enda perearst ei suuda nende näitajate kohta selgitada, ...

Tiia Voor

Vastas dr Tiia Voor

Tere!

Miks üldse vereproovi tehti? Kahjuks ei ole kirjas, kas laps on 10-aastane või 10-kuune. Ilmselt 10-aastane, vaadeates vereanalüüsi referetntsväärtusi??
Hct näitab veres plasma ...

Loe edasi

Veri väljaheites beebil

Lapsel ilmusid verikiud kakasse 14.03.19. Ühel päeval kakab 3 korda.: 1 kord ilma nähtavate verekiududeta, umbes poole tunni pärast 5-6 verekiudu kakas ja veel umbes poole tunni pärast väga palju verekiudu ...

Tiia Voor

Vastas dr Tiia Voor

Tere!

Enterool ja gentamütsiin tõenäoliselt verekiudude vastu ei aita. Verekiudude põhjuseks võivad olla: *lõhed päraku juures; * toiduallergia või -talumatus; * seedeinfektsiooni järgne. ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi