Lapse vereanalüüs 04.11.16 / Lastehaigused

Külastaja küsib:

Tere.

Minu 1 aastane laps haigestus septembri alguses imiku roseooli. Haiguse ajal oli vereanalüüs paigast ära. Vereanalüüsi kordasime kaks nädalat peale haigust ning siis oli neutrofiilide arv veres 25 % hemoglobiin, trombotsüüdid ning leukotsüüdid olid vere pildis korras ning norm väärtusega. Poolteist nädalat tagasi haigestus laps nohusse, tõusis palavik ning diagnoositi kõrvapõletik. Nädal hiljem peale kõrvapõletiku diagnoosimist oli vere neutrofiilide arv 9% . Kõrvapõletikust on nüüd möödas nädal ning kolm päeva. Täna tegime kordus vereanalüüsi ning neutrofiilide arv oli tõusnud 25 % . Hemoglobiin, trombotsüüdid ning leukotsüüdid olid korras ning norm väärtsega. Minu küsimus oleks , kas selline neutrofiilide arv veres on normaalne või võib see viidata mingile tõsisemale haigusele? Kas peaks laska edasi uurida? Perearst arvas, et muretsemiseks ei ole põhjust, kuna kõik muud näitajad olid ideaalses korras. Tänan Teid.

Arst vastas:

Tiia Voor

dr Tiia Voor

Pediaater

Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastekliinik

Tere!

Neutrofiilide protsent üheaastasel lapsel on 15-45 %, seega jääb 25 % normi piiresse. Ägeda haiguse ajal võib neutrofiilide arv väheneda (9%), sest need on põletiku vastu võitlevad rakud ja neid kulutatakse ägeda haiguse ajal ära.
Kui kõik teised vereanalüüsi näitajad on normis, siis pole muretsemiseks põhjust.

Lugupidamisega,
Tiia Voor

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Lastehaigused

Vereanalüüs

Tere!
Lapsele tehti vereanalüüs, mis lisatud kaasa. Kuid kōik näitajad on alumisel piiril või isegi alla. Viimati oli haige juunis, kus oli äge viirus kõrge palavikuga. Pidevalt on mure, et põies ...

Tiia Voor

Vastas dr Tiia Voor

Tere!

Vereanalüüsis on veidi vähem leukotsüüte (WBC) ja veidi vähem ühte leukotsüütide osa - neutrofiile, kuid need on minimaalsed nihked, mille taga ei pruugi mingit haigust olla. Ka on normist ...

Loe edasi

Lapse kõhulahtisus

Tere,
Sooviksin küsida nöu, kuna olen natuke mures lapse pärast.
Laps on 1,5a 11 jaanuar tekkis palavik mis kestis 5 päeva (38-39kraadi)
14 jaanuar läks lapsel ka köht lahti ja oli nohune, ...

Tiia Voor

Vastas dr Tiia Voor

Tere!

ilmselt põdes laps viiruse poolt põhjustatud kõhulahtisust, mis võibki kesta paar nädalat. Vereanalüüs on korras ja kakamise sagedus ka vähenemas, loodame, et laps lähiajal paraneb. ...

Loe edasi

lapse vereanalüüs ja köha

Lapsel tekkis suve lõpul köha ning siiamaani. Köhib tihedalt, prooviks nagu kurku puhtaks saada. Kõhib umbes 15min jooksul 10x, aga mitte järjest hooti, vaid mingi minut ja kaks on vahet. Ütleb, et vahel ...

Tiia Voor

Vastas dr Tiia Voor

Tere!

nende vereproovide alusel ei saa ütelda, mis on lapse köha põhjuseks ega ka seda, kas lapsel võiks olla klamüüdia või mükoplasma. Monotsüüte võib olla vereanlüüsis rohkem põletiku korral. ...

Loe edasi

4,5k vanuse lapse vereanalüüs.

Tere.
Laps sündis 37+0 nädalal, tekkis grupikonflikt, 3-epäevitamise lainega. Olime haiglas kokku 8 päeva. Soovitati last jälgida aneemia võimaliku tekkimise pärast. Nüüd tehti vereanalüüs, kuna ...

Tiia Voor

Vastas dr Tiia Voor

Tere!

Vereanalüüs on korras.
Kui Teid häirib Lymph% 74.7 % 15 - 45 ehk siis lümfotsüütide protsent, siis olulisem on number on lümfotsüütide absoluutarv Lymph 8.43 E9/L 4.9 - 13.5 ...

Loe edasi

Laps pidevalt väsinud

Tere! Olen mures oma poja pärast. Laps on alati olnud halb magaja ja seetõttu päevasel ajal väsinud.Enamus ajast tahab diivanil istuda/pikutada või süles olla. Väljas käies istub hea meelega 2tundi kärus ...

Tiia Voor

Vastas dr Tiia Voor

Tere!

Punnide ja väsimuse alusel on väga raske gluteenitalumatust kahtlustada. Nagu Te ise kirjutate magab laps öösel halvasti, mis võibki väimust tekitada. Punnide põhjuseks võib olla allergia, ...

Loe edasi

Lapse vereanalüüs

Palun vaadake üle kolmeaastase vereanalüüs. Perearst ütleb, et leukotsüüdid, monotsüüdid ja lümfotsüüdid on natuke tõusnud. Hemoglobiin 132 g/l; hematokrit 37,5 %;leukotsüüdid 11,0;erütrotsüüdid 5,10;MCV ...

Tiia Voor

Vastas dr Tiia Voor

Tere!

Vereanalüüs jääb igati normi piiresse. Eosinofiilide arv sõltub näiteks allergia või parasiitide olemasolust, eelnimetatud haiguste korral eosinofiilide arv tõuseb. Teie lapsel neid ...

Loe edasi

1a.6kuu vanuse lapse vereanalüüs.

Tere,
Laps on olnud terve sügise väikeste vaheaegadega haige.Kuid perearsti poolt tehti esimene vereanalüüs alles jaanuaris ning siis leidis perearst ,et vereproov on väga halb.(verevalem sassis,leukt. ...

Tiia Voor

Vastas dr Tiia Voor

vastatud

Loe edasi

jälle palavik

lapsel oli 6 päeva kõrge palavik, (oli angiinis-raviaime antibiootikumiga)-2 päeva ei olnud enam palavikku.ja õhtul oli jälle 39 palavik.kas te oskate öelda millest oli jälle palaviku tõus tingitud.(perearst ...

Vastas dr Heli Grünberg

Tere,
Mul on raske last nägemata, lapse vanust teadmata ja täpsemalt haiguse ilminguid teadmata kindlalt midagi arvata. Angiini korral on kõrge palavik, kurguvalu, katud mandlitel, väga kehv enesetunne. ...

Loe edasi

6.a.tüdruku veri

Alates 2005 a.veebruarist on lapse vereanalüüs korrast ära. Mitte palju, aga... võiks olla parem. Perearst on saatnud erinevate erialaarstide juurde, aga tundub, et kõik on nagu hästi. Talvel oli tal mitu ...

Vastas dr Heli Grünberg

Tere,

Kui Teil on olemas 2005.a. vereanalüüse, siis saatke palun ka nende andmed. Muidu jääb küll päris arusaamatuks, mis nimelt oli korrast ära. Madal hemoglobiin?, madal leukotsüütide arv? ...

Loe edasi

lapse küüned

Tere!
Oskate palun öelda ,miks on lapse küüntesse kasvanud pikitriibud ja seda ainult sõrmeküüntesse.On see mingi aine puudujääk organismis?

Vastas dr Heli Grünberg

Tere,
Pikitriibud võivad sõrmeküüntel olla päris mitmel põhjusel. Esmalt soovitaksin teha vereanalüüsi, et välistada kehvveresus ehk aneemia. Aneemia võib olla üks põhjus. Põhjuseks võib olla ka ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi