4,5k vanuse lapse vereanalüüs. 07.01.20 / Lastehaigused

Külastaja küsib:

Tere.
Laps sündis 37+0 nädalal, tekkis grupikonflikt, 3-epäevitamise lainega. Olime haiglas kokku 8 päeva. Soovitati last jälgida aneemia võimaliku tekkimise pärast. Nüüd tehti vereanalüüs, kuna meid jälgib perearst, siis tema (õigeminini pereõe) arvates on kõik korras. Paluksin siiski ka analüüsi tulemused Teil üle vaadata ja kommenteerida.
Esimene number on siis tulemus ja teine referentsväärtus.
Hemogramm 5-osalise leukogrammiga
WBC 11.29 E9/L 6 - 18
RBC 4.58 E12/L 3.1 - 4.3
Hb 125 g/L 94 - 130
Hct 34.9 % 41 - 65
MCV 76.2 fL 83 - 101
MCH 27.3 pg 27 - 32
MCHC 358 g/L 315 - 345
Plt 472 E9/L 150 - 400
RDW-SD 33.0 fL 33.4 - 49.2
RDW-CV 12.2 % 11 - 16
PDW 11.2 fL 9.4 - 18.1
MPV 9.9 fL 8.5 - 12.4
LCR 23.5 % 14.3 - 44
Pct 0.47 % 0.17 - 0.35
Neutrofiilid 1.61 E9/L 1 - 8.5
Lymph 8.43 E9/L 4.9 - 13.5
Mono 1.01 E9/L 0.1 - 1.7
Eosinofiilid 0.21 E9/L 0.3 - 0.8
Baso 0.03 E9/L 0 - 0.09
Neutrofiilid % 14.2 % 10 - 75
Lymph% 74.7 % 15 - 45
Mono% 8.9 % 2 - 10
Eosinofiilid % 1.9 % 1 - 6
Baso% 0.3 % 0 - 0.1
Ette tänades, Ema.

Arst vastas:

Tiia Voor

dr Tiia Voor

Pediaater

Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastekliinik

Tere!

Vereanalüüs on korras.
Kui Teid häirib Lymph% 74.7 % 15 - 45 ehk siis lümfotsüütide protsent, siis olulisem on number on lümfotsüütide absoluutarv Lymph 8.43 E9/L 4.9 - 13.5 ja viimane on täiesti korras. Lymph% on referentsväärtusest ehk normist seetõttu suurem, et neutrofiilide arv nii protsendina (Neutrofiilid % 14.2 % 10 - 75) kui absoluutarvuna (Neutrofiilid 1.61 E9/L 1 - 8.5) on väike, aga mõlemad jäävad täiesti normi piiresse. Olulisemad on absoluutväärtused kui %.

Lugupidamisega,
Tiia Voor

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Lastehaigused

Vereanalüüs

Tere!
Lapsele tehti vereanalüüs, mis lisatud kaasa. Kuid kōik näitajad on alumisel piiril või isegi alla. Viimati oli haige juunis, kus oli äge viirus kõrge palavikuga. Pidevalt on mure, et põies ...

Tiia Voor

Vastas dr Tiia Voor

Tere!

Vereanalüüsis on veidi vähem leukotsüüte (WBC) ja veidi vähem ühte leukotsüütide osa - neutrofiile, kuid need on minimaalsed nihked, mille taga ei pruugi mingit haigust olla. Ka on normist ...

Loe edasi

6kuune ei joo vett.

Tere,
Laps on 6k12p, sööb rpa ja lisatoitu.
Kuni 4,5k oli rinnalaps ja jõi kenasti vett/tilli/kummeliteed pudelost. Kui läksime rpa peale - laps keeldub juua vett ja teed pudelist. võtab lonksu ...

Tiia Voor

Vastas dr Tiia Voor

Tere!

Ega ühtki head nippi vee joomise harjutamiseks ei olegi. Tuleb lihtsalt harjutada ja harjutada. Öösel ei peaks enam 6-kuune laps sööma, öösel võiks olla toidukordade vahe 6 tundi. Ma ...

Loe edasi

Beebi kõhumured vol 2

Kirjutasin eile samal teemal ja täpsustaksin, eelmine postitus oli järgnev (4,5k vanusel beebil on alates 2. elunädalast probleemid gaasidega. Proovitud erinevaid d-vitamiine, gaasirohtusid, probiootikume, ...

Tiia Voor

Vastas dr Tiia Voor

Tere!

Safülokokid ja pärmiseened on olemas kõigi inimeste soolestikus vähemal või suuremal määral, need kuuluvad soolestiku tavapäraste mikroorganimide hulka. Teie laps on ju saanud antibiootikume, ...

Loe edasi

Beebi kõhumured

4,5k vanusel beebil on alates 2. elunädalast probleemid gaasidega. Proovitud erinevaid d-vitamiine, gaasirohtusid, probiootikume, võimlemist, massaaži, õlimähist, tilliteed, vanni, kõhulipanekut (kõhuli ...

Tiia Voor

Vastas dr Tiia Voor

Tere!

Väga raske on anda soovitusi last ise nägemata. Gaasivalud on titadel sage probleem ja nende raviks ei olegi ühtki väga head vahendit, parim on aeg ehk siis lapse kasvades probleem kaob. ...

Loe edasi

Lapse vereanalüüs

Palun vaadake üle kolmeaastase vereanalüüs. Perearst ütleb, et leukotsüüdid, monotsüüdid ja lümfotsüüdid on natuke tõusnud. Hemoglobiin 132 g/l; hematokrit 37,5 %;leukotsüüdid 11,0;erütrotsüüdid 5,10;MCV ...

Tiia Voor

Vastas dr Tiia Voor

Tere!

Vereanalüüs jääb igati normi piiresse. Eosinofiilide arv sõltub näiteks allergia või parasiitide olemasolust, eelnimetatud haiguste korral eosinofiilide arv tõuseb. Teie lapsel neid ...

Loe edasi

1a.6kuu vanuse lapse vereanalüüs.

Tere,
Laps on olnud terve sügise väikeste vaheaegadega haige.Kuid perearsti poolt tehti esimene vereanalüüs alles jaanuaris ning siis leidis perearst ,et vereproov on väga halb.(verevalem sassis,leukt. ...

Tiia Voor

Vastas dr Tiia Voor

vastatud

Loe edasi

veresete 75?!

Tere,
mure 1a3k vanuse tüdrukuga. Haigestus 15.sept: nohu, köha, palavikku polnud. 19.sept tegi perearst vereanalüüsi ja veresete oli 50, määrati 7p Cefzili. Köha veidi taandus, nohu lõppes. Perearst ...

Vastas dr Heli Grünberg

Tere,
Kogu haigestumiste rida lugedes jääb mulle päris mitmeid asju ebaselgeks. Kas kõrvuti settereaktsiooni kiirenemisega oli C -reaktiivse valgu suurenenud väärtust ehk CRV tõusu? Kui lapsel on ...

Loe edasi

hemoglobiin

Tere !
Palun vastake 1a. lapse normaalne hemoglobiini tase .Meil 102 kas on vaja muretseda?

Vastas dr Heli Grünberg

Tere,
1a. vanuse lapse vere hemoglobiinisisalduse alumine piir on 105 g/l. 102 g/l on madalapoolne väärtus. Oma kogemustele toetudes võin arvata, et lapsel on tõenäoliselt alles lutipudel ja ta joob ...

Loe edasi

lapse küüned

Tere!
Oskate palun öelda ,miks on lapse küüntesse kasvanud pikitriibud ja seda ainult sõrmeküüntesse.On see mingi aine puudujääk organismis?

Vastas dr Heli Grünberg

Tere,
Pikitriibud võivad sõrmeküüntel olla päris mitmel põhjusel. Esmalt soovitaksin teha vereanalüüsi, et välistada kehvveresus ehk aneemia. Aneemia võib olla üks põhjus. Põhjuseks võib olla ka ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi