COVID -19 ANTIKEHAD 09.04.21 / Laborimeditsiin

Külastaja küsib:

Tere!
Mulle on arusaamatu analüüsi COVID -19 antikehade tulemus. Põdesin kergelt. Analüüs tehtud 4 nädalat peale haigestumist. Olen kuulnud, et inimesed räägivad tuhandetest antikehades.
Kuidas hindate minu analüüsi ja millal soovitate vaktsineerida?
Proovi võtmise aeg Materjal Analüüs Tulemus Ühik Referentsväärtus Kuva
lisainfo *
06.04.2021 12:39 Seerum
SARS koroonaviirus 2 IgG QN
14.98 kU/L <0.799
Tulemuse tõlgendus: positiivne
Tulemuse märkus: Leid viitab varasemale SARS-CoV-2 infektsioonile või vaktsineerimisjärgsele immuunvastusele. (ogavalgu vastane IgG, Siemensi standardi suhtes)

Proovinõu ID: 12047154-3044169SA

Tervishoiuasutus: AS LÄÄNE-TALLINNA KESKHAIGLA(10822269)
Hindamise aeg: 06.04.2021 15:10

Tänan!

Arst vastas:

Marge Kütt

dr Marge Kütt

Laborimeditsiini arst

Põhja-Eesti Regionaalhaigla

Tere

Teil on põdemise järgselt tuvastatud positiivsed antikehad ja kõik on hästi. Antikehade numbriline vastus sõltub eelkõige kasutatavast laboritestist, seejärel organismi immuunsüsteemi individuaalsest reaktsioonist.
Pole mingit tõestust, et suurem määratav antikehade hulk oleks millegi suhtes parem.
Vaktsineerida soovitati varasemate soovituste järgi 1 kuu peale põdemisega kaasnevate haigusnähtude taandumist, nüüd lubatakse vaktsineerida juba 1 nädal peale põdemist.
Vaktsineerida ikkagi soovitaksin. Seisukoht on selline, et põdemise järgne immuunvastus on eri inimestel väga erinev, vaktsineerimisejärgne aga üsna ühetaoline ja piisav immunoloogiliseks kaitseks.

Lugupidamisega
Marge Kütt

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Laborimeditsiin

Toksoplasmoosi analüüs

Tere,
Olen 20 nädalat rase ja lasin teha toksoplasmoosi analüüsi (IGG positiivne 20,7 ja IGM negatiivne). Kas see tähendab, et veres on olemas antikehad ja uuesti haigestumine on välistatud? Loode ...

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt

Tere

IgG antikehad näitavad, et võite olla varem kokku puutunud toksoplasmoosi tekitajaga ja organism on tootnud selle vastu antikehi. Kindlasti tagab see parema kaitse raseduse ajal, kui ...

Loe edasi

toksoplasmoos

Kas peaks praegu selle pärast muretsema või midagi ette võtma? Kas see mõjutab mu tervist?

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt

Tere

Toksoplasmoosi diagnoosimiseks kasutame antikehade põhist diagnostikat. Uuringu positiivne vastus ei tähenda mitte seda, et haigustekitaja on endiselt organismis, vaid seda, et organism ...

Loe edasi

Vereanalüüs

Tere. Tahaksin teada, millele viitavad minu vereproovis s,p-TPO vastased antikehad 120, tuumavastased antikehad 1:10 pos, mao parientaalrakkude antikehad 1:100, glomerulaarfiltratsiooni kiirus (eGFR)74

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt

Tere

Saan aru, et kaebuseks on teil maovaevused. Teile tehtud laboriuuringutest võivad nende võimalikule põhjusele viidata mao parietaalrakkude vastased antikehad, mille olemasolu võib viidata ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: