Aluseline fosfataas (ALP) 05.03.21 / Laborimeditsiin

Külastaja küsib:

Tere,

tegin synlabis maksapaketi uuringu ja tulemused siis järgmised.
Alaniini aminotransferaas (ALAT) 11 U/l
Gammaglutamüüli transferaas (GGT) 18 U/l
Aluseline fosfataas (ALP) 34 U/l
Bilirubiin 9 µmol/l
B-hepatiidi viiruse tuuma antigeeni vastane antikeha Negatiivne
C-hepatiidi viiruse vastane antikeha Negatiivne
INR 1.05
PT 89.3 %
Mida see minu jaoks kokkuvõttes tähendab? Kas peaksin muretsema? Aluseline fosfataas (ALP) tulemus on normist väljas, kas midagi tõsist?

Arst vastas:

Marge Kütt

dr Marge Kütt

Laborimeditsiini arst

Põhja-Eesti Regionaalhaigla

Tere

Kõik uuringud peaksid olema referentspiirides ehk normis. Eeldan, et Synlab ei kasuta teistsugust aluselise fosfataasi määramise meetodit kui haiglad. Meie normide järgi on see korras.
Ma ei tea täpselt teie kaebusi, kuid nende uuringute tulemuste põhjal mingit patoloogiat diagnoosida ei saa.

Lugupidamisega
Marge Kütt

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Laborimeditsiin

Vereanalüüs

Tere,
Olen 37 nädalat rase ja seoses rinnaku ja ülakõhuvalu tõttu käisin emos, kus tehti vereanalüüsid, valvearst ütles, et analüüsid korras ja määras kuni sünnituseni omeprasooli maorohu, et kaebused ...

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt

Tere
Rinnaku-ja ülakõhuvalu põhjuse diagnoosimine 37.rasedusnädalal on tõesti keeruline. Kui anamneesis on reflukshaigus, siis on tõesti üsna tõenäoline, et raseduse lõpus suurendab vaevusi suurenenud ...

Loe edasi

Bilirubiini ja GGT tase

Tere, muretseb bilirubiini ja GGT tase. Kasvab. Ultraheli on tehtud. Patoloogiata. Millega see võib olla seotud. Proovin dieedi kinnipidada ja alkohooli mitte tarbida. Võtan ka 3 kuud Essensiale Forte ...

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt

Tere
Teil on GGT ja bilirubiini tulemused suurenenud, kuid mitte palju. Oluline on, kas need näitajad püsivad samal tasemel või suurenevad järjest. Kui püsivad samal tasemel, pole ehk põhjust muretseda. ...

Loe edasi

Rumal juhus.

Perearst saatis mind põlvevaludega reumatoloogile. Kaasa andis mitme aasta vereanalüüside koopia , mis oli paberi kokkuhoiu mõttes tehtud mõlemale lehe poolele. Juhtus nii, et reumatoloog luges ainult ...

Vastas dr Jüri Laasik

Tere,
Mitme aasta tagune vereanalüüs on oma väärtuselt võrdne nulliga ja soovitaks teha ikka uue. Antud näitajatel pole peale kolesterooli ja HDL-kolesterooli tõusnud väärtuste häda midagi. Kahjuks ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: