trombotsüüdid 03.04.20 / Laborimeditsiin

Külastaja küsib:

Tere, sooviksin täpsustust oma vereanalüüsi trombotsüüdi taseme kohta. See on küll normaalses vahemikus, kuid väga piiri peal. Nt jaanuaris tehtud analüüsis oli Plt 379 (norm 150-400) ja märtsis tehtud vereanalüüs näitas 441 (norm 150-450). Kusjuures jaanuaris tehtud analüüsi järgi olekski ülemine piir 400. Esimene analüüs tehtud perearstil seoses mandlite põletikuga ja teine tavaline tervisekontroll synlabis. Kas selliseid tasemeid võib siiski pidada normaalseks ega peaks selle pärast muretsema?
täpsem analüüs:
Hb
141 g/l 136 - 163
Hct
43.2 % 40.0 - 54.0
WBC
7.2 E9/L 4.5 - 10.4
RBC
4.80 E12/L 4.40 - 5.40
MCV
90.0 fl 84.0 - 98.0
MCH
29.4 pg 28.0 - 36.0
MCHC
326 g/l 310 - 370
RDW-CV
14.7 % 10.0 - 15.5
Plt
441 E9/L 150 - 450
Pct
0.47 % 0.10 - 1.00
MPV
10.5 fl 5.0 - 12.0
PDW-CV
12.1 % 11.0 - 20.0
Neut%
67.5 % 40.0 - 80.0
Eo%
1.0 % 1.0 - 5.0
Baso%
0.3 % 0.0 - 1.0
Mono%
6.9 % 1.0 - 11.0
Lymph%
24.3 % 20.0 - 45.0
Neut
4.9 E9/L 1.50 - 6.70
Eo
0.1 E9/L 0.03 - 0.44
Baso
0.0 E9/L 0.00 - 0.10
Mono
0.5 E9/L 0.20 - 0.80
Lymph
1.8 E9/L 1.30 - 3.60

tänan

Arst vastas:

Marge Kütt

dr Marge Kütt

Laborimeditsiini arst

Põhja-Eesti Regionaalhaigla

Tere

Teie hematoloogilise uuringu parameetrid on korras, seega selle alusel ei ole muretsemiseks põhjust. Kuid vereanalüüs ei ole kindlasti ainus näitaja, mille alusel me arstid eristame tervist haigusest.
Kuna ma ei ole teid läbi vaadanud ega teie enda tervise hinnangut kuulnud, siis pole õige anda hinnangut, et kõik on korras.
Aga trombotsüütide arvu suurenemise kohta võiks öelda nii: kui olete terve ja teil pole mingeid kaebusi, siis võib selline trombotsüütide hulk olla ka teie individuaalne norm (sellisel juhul on teil pidevalt trombotsüütide arv ülemise referentsväärtuse piirides). Samuti võib selle tingida füüsiline koormus juhul, kui olete regulaarne treenija.
Kui olete hiljuti põdenud mõnda viirushaigust või muud põletikulist haigust, siis trombotsüütide hulk suureneb ka põletike korral.
Olete 2 korda määranud ja saanud ülemise piiri lähedase tulemuse, pigem võiks olla tegemist füsioloogilise põhjusega, ma oletan.
Kui teil aga on tervisekaebusi, siis võiks ikkagi nõu pidada oma perearstiga, ehk oleks vaja teha lisaks mõned biokeemilised uuringud, näiteks maksa funktsiooni näitajad.

Lugupidamisega
Marge Kütt

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Laborimeditsiin

Analüüsi vastused.

Tere!
Lasin teha synalbi laboris 5 osalise kordus hemogrammi. Kaks nädalat tagasi haigestusin kõhugrippi ja siis oli veres tõusnud leukotsüüdid 11,4 ja hematokrit 36. Nüüd kordus analüüsis need näidud ...

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt

Tere

Lümfotsüütide hulga mõõdukas suurenemine on tüüpiline leid viirusinfektsiooni põdemise järgselt ja midagi halba sellest järeldada ei saa, see on organismi normaalne reakstioon.
Vit ...

Loe edasi

Vereanalüüs

Palun ülevaadet minu verepildist.
HbA1c. 5,7
HbA1c. 38,8
Glükoos. 5,4
C-reakttiivne valk 0,24
Alaniini aminotransferaas 17 U/l
Kreatiin 68
HDL kolesterool. ...

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt

Tere

Alustan paarist olulisest asjast, mida peab teadma tasulisi vereproove tellides. Esiteks, eri laboritel on eri "normid" ehk referentsväärtused, seega lihtsalt numberid edastades ei pruugi ...

Loe edasi

Hemogramm

Tere

Palun vaadake üle vereanalüüs. Kas on viiteid verehaigustele, mis selgitaksid tekkinud nahaprobleeme- kapillaaride laienemine ja värvi muutumine lillakaspunaseks, veenilaiendite ja verevalumite ...

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt

Tere

Teie hematoloogilise uuringu parameetrid on normi piirides ja põhjust kahtlustada hematoloogilist haigust selle analüüsi alusel ei ole.
Kui teie kaebuseks on verevalumid ja kapillaarsed ...

Loe edasi

Hematoloogiline vereanalüüs

Tere !
Olen varasemalt teile kirjutanud ja soovitasite mul seoses lõuapiirkonna põletike välistamiseks hematoloogilist uuringut CBC-5DIFF , CRV. Mainin veel , et vaevlen reflukshaiguse käes ja kasutan ...

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt

Tere

Vabandan, vastasin ilmselt teie enda lühemale kirjale enne.
Aga vastan igaks juhuks ka sellele kirjale.
Lümfotsüütide suurem suhtarv (üldarv on teil normis) ja normi piires ...

Loe edasi

Vereanalüüsi tulemused

Tere

Olen 30 aastane mees, kaal: 82 kg, mittesuitsetaja.

Oleksin tänulik kui vaataksite üle ja annaksite hinnagu järgmiste vereanalüüsi näitajate osas:

Hemoglobiin ...

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt

Tere

Teie uuringuvastused on referentspiirides ehk vastavad ootuspärastele tulemustele. Kontrollitud on kliiniliste verd, puuduvad aneemiua ja põletiku tunnused. Neerufunktsioon normis. Kolesterool ...

Loe edasi

analüüsi vastus

tere.mida näitab analüüs ja kas on midagi väga viltu.PH-5 .SG-1.025 MIK ROALBUMINUURIA POS CA 20+ TROMBOTSÜÜDID PLT 108*10 9/L HGB160 ASAT124 ALAT125 UBG3+

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt

Tere

Pisut vähene info, mulle tundub, et olete segamini kirja pannud näitajaid vere-ja uriinianalüüsist?
Aga püüan vastata, millest aru saan.
Uriinis on valk positiivne ja urobilinogeen ...

Loe edasi

Vereanalüüs

Hemoglobiin 106 g/l
Hematokrit 30,1%
Leukotsüüdid 4,6 x 10*9/L
Erütrotsüüdid 3,72 x10*12/L
MCV 80,9 fL
MCH 28,5 pg
MCHC 352 g/l
RDW 14,9 %
Trombotsüüdid ...

Vastas dr Jüri Laasik

Tere,
Soovitaksin selle probleemiga pöörduda spetsialisti (hematoloogi, sisearsti) poole, sest ise enda uurimine ei anna alati soovitud tulemust, või veel hullem, annab vale tulemuse. Aneemiate eristamiseks ...

Loe edasi

1 a tüdruku vereanalüüs

tere,

1 aastase tüdruku vereanalüüsil on tulemused
WBC 12,6
HGB 106
HCT .335
PLT 555
kas on põhjust muretsemiseks?

tänud vastamast!

Vastas dr Jüri Laasik

Tere,

Antud tulemused vastavad selle vanuse normidele. Vaid trombotsüüdid (PLT) on veidi kõrgemad kui vaja. Võiks mõne aja pärast korrata.

Tervitades
Jüri Laasik

Loe edasi

trombotsüüdid on vähenenud

Tere Dr,
Olen mõned nädalad tarbinud antidepressante,pärast vereproovi selgus,et trombotsüütide arv veres on vähenenud,ennem näitas 137,10-9/L,nüüd näitas 125,10-9/L.Arst midagi lähemalt ei seletanud.Kui ...

Vastas dr Jüri Laasik

Tere,
Selline trombotsüütide (vereliistakute) kõikumine ei tähenda praegu küll midagi halba. Iseasi kui nende langustendents jääb püsima. Trombotsüüdid on vastutavad verejooksu peatamise eest vigastuste ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: