FET kuupäev 10.03.20 / Kehaväline viljastamine

Külastaja küsib:

Tere!

Menstruatsioon käib minul vaid Estrofem 2mg ja Duphaston 10mg toel, mida võtan vastavalt 14p + 10p (Duphastoni ajal ka Estrofem juurde alati).
Käesolevalt oli IVF 2. katse. Menstruatsioon algas 16.02, siis sai tõstetud Estrofem 6mg-ni. 27.02 oli UH, kus endomeetrium oli kolmekihiline ja 9mm. Arst määras 5-päevase embrüo siirdamise kuupäevaks 06.03. Alates 01.03 hakkasin kasutama Crinone geeli 1x päevas, 05.03 tuli juurde Medrol 16mg x1. Hetkel loodan veel kõige paremat, kuid kahtlus hakkas närima.

Ovulatsioonikalkulaatori järgi oleks pidanud minu 25p tsükli puhul olema ov kuupäev 27.02 (kuigi mul ov spontaanselt ei toimu).
Kas sellest lähtuvalt ei oleks olnud õigem siirdada paar päeva varem (nt 03.-04.03)?
Või kuna mul ov ei toimu, ei ole niivõrd suurt tähtsust sel ja lähtuti emaka limaskesta pakusest, millestki muust?

Lisaks küsiks veel, et miks ei saa BeReady testi võtmisel samas tsüklis siirata? Kas vigastsu emakalimaskestale võib häirida pesastumist või lihtsalt välditakse sel hetkel juba nö pimesi siirdamist, kuna testi tegemise mõtteks ju see, et tõenäoliselt on siirdamised valel ajal aset leidnud..?

Lugupidamisega

Arst vastas:

Aivar Ehrenberg

dr Aivar Ehrenberg

Günekoloog (ainult viljatusravi)

TÜ Kliinikumi Naistekliinik

Tervist,
siirdamise aja osas toimiti õigesti. Kui Teil puuduvad ovulatsioonid, pole mõtet kalkulaatorile tähelepanu pöörata.
BeReady testi osas on mõlemad Teie poolt pakutud variandid tõesed.

Terv,
AE

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Kehaväline viljastamine

Veresegune voolus enne planeeritavat FET-i

Tere.
Kas Teie arvates võib sellest olla probleem FET protseduurideks lähiajal, kui
septembris tehtud konisatsiooni järgselt on hakanud määrima u. 10 päeva ennem mensest (pruuni veresegust ...

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

Tervist,
soovitan siinkohal järgida oma arsti nõuandeid. Kui ta arvab, et probleemi ei ole, võib protseduur toimuda. Enamat ei saa ma teile ilma läbivaatuseta öelda.

terv,
AE

Loe edasi

FET

Tere. (vanus 29)
IVF tehti 2007, õnnestus esimesel korral, kuna olid tekkinud komplikatsioonid siirdati 1 embrüo(2006 lap tulemusel olid algselt mõlemad munajuhad ja kõhu õõs liiteid täis, õnnestus ...

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

Kui üks embrüo oli "hea", siis järelikult teiste ülessulamise tõenäosus on tavalisest väiksem.
Kas see võib nüüd kuidagi edasist soovitavat rasedust takistada?
-- ilmselt mitte.
Kas ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: