Miks IVF ei õnnestu? Kui kiiresti uuele katsele stimuleerima pärast FET-i? 11.09.19 / Kehaväline viljastamine

Külastaja küsib:

Tere!
Minu punktsioon oli mais. Kuna hormoonid olid pärast seda paigast ära, siis kohe siirdamist ei toimunud. Kaks blastotsüsti said külma ja siirdati septembris. Lootused olid kõrged, sest mul on kaks rasedust viimase 4 aastaga ise väga kergesti tekkinud ja sperma kvaliteedi probleem on tuvastatud mehel (minul peaks kõik korras olema).

6 päeva pärast blastode siirdamist oli HCG 4 ja 9 päeva pärast siirdamist 2. Seega rasedust pole, aga midagi justkui oli. Samuti oli mul mingi aeg kevadel sarnane juhus ise rasestuda proovides, kus päevad jäid hiljaks rasedustestile sain kerge triibu, kuid siis algasid päevad, triip kadus ja rasedust ei olnud.

Nüüd ma olen väga nõutu, kuidas ma edasi peaksin toimima. Miks nad minu sisse kinni ei jää? Kas ma peaks laskma teha lap, et vaadata, mis mul seal sees toimub? Siiani arstid ei ole seda vajalikuks pidanud. Kas seda tehakse mingil kindlal tsükli ajal või peab ootama nt selle tegemisega et ma FET-ist taastuks? Ideaalis ma laseks selle teha nö haigekassaväliselt (ise makstes) esimesel võimalusel.

Kui kiiresti pärast LAP-i võib alustada uuesti IVF stimuleerimisega?

Kui te leiate, et LAP-i pole mõtet teha, kui kiiresti siis ma võiksin pärast oma FET-i uuesti stimuleerima hakata?

Kas TÜK-is on IVF-ile järjekord ka ise makstes?

K.

Arst vastas:

Aivar Ehrenberg

dr Aivar Ehrenberg

Günekoloog (ainult viljatusravi)

TÜ Kliinikumi Naistekliinik

Tervist,
esitatud info põhjal ei näe ma vajadust laparoskoopia tegemiseks. Pärast FETi võite koheselt stimuleerima hakata. Ise makstes IVF järjekorda ei ole.
Kui soovite põhjalikumat nõustamist, registreeruge palun minu vastuvõtule tel 7319 100 või www.kliiniku.ee kaudu
Terv,
AE

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Kehaväline viljastamine

IVF

Mul on üks laps ja juba 4 aastat olen proovinud uuesti rasestuda. Olen teinud 5 korda IVFi, kuid kunagi pole õnnestunud. Alati on olnud munarakud väga head ja viljastunud ilma probleemideta, kuid rasedust ...

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

Tervist,
ma ei tea küll, mis uuringuid või analüüse Teil juba tehtud on, kuid vaevalt, et midagi olulist on tegemata jäetud. Samuti olen kindel, et arst on rakendanud oma teadmisi ja oskusi parimal ...

Loe edasi

Ebaõnnestunud kunstlik viljastamine

Esimene ebaõnnestunud IVF 25.05.2012. Minu arust oli arst pealiskaudne. Uuele katsele peaksin minema septembris, külma midagi ei pandud, seega alustan algusest. Kas tasuks vahetada kliinikut? Kas järjekord ...

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

Tervist,
Kui pääsete septembris uuele katsele, soovitan sellest võimalusest kinni hakata. Meil on järjekord näiteks 8 kuud. Põhimõtteliselt võite muidugi ka mitmes kliinikus korraga järjekorras ...

Loe edasi

IVF

Tere doktor! Kui võtta Teie juurde number, siis kui kiiresti peale seda oleks võimalik alustada IVF protseduuri praeguse seisuga? Kõik eelnevad uuringud on tehtud.

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

Vastuvõtule pääsete kiiresti, aga IVF järjekorra pikkus on 6-7 kuud.
AE

Loe edasi

Lendamine pärast IVF-protseduuri

Tere.
Juunis on plaan teha IVF- protseduur.
Juulikuu teises pooles soovime lennata 2 nädalaks Hispaaniasse, lennusõit kestab ca 4-5 h. Juhul kui IVF -protseduur õnnestub, kas lendamine võib ...

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

Lendamine ei tee rasedusele midagi. Pigemini tuleks karta, et mingi varajase rasedusega seotud ebameeldivus (katkemine, emakaväline rasedus) juhtub reisil olles ja rikub puhkuse.
Igal juhul, kui ...

Loe edasi

Umbunud ja põletikulised munajuhad.

Tere, pöördusin Teie poole hiljuti küsimustega munajuhade kohta. Sain Teilt vastuseks, et umbunud ja põletikulised munajuhad tuleb enne IVF-i eemaldada.Kirjutan Teile oma lap.vastuse. Operatsioon toimus ...

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

Selgitan täpsemini:
Munajuha jäeti eemaldamata, et jätta teile mingigi võimalus rasestumiseks. On võimalik, et munajuha sulgub uuesti, on võimalik, et tekib emakaväline rasedus, aga võib tekkida ...

Loe edasi

IVF

Ma tahaks teada, kas on võimalik teha IVF loomuliku menstruaaltsükli ajal, st, et ei pea stimuleerima? Milliseid ravimeid siis kasutatakse? Päris ilma nendeta vist ei saa. On teil kogemusi sellega?

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

Põhimõtteliselt on võimalik, ehkki tuleb arvestada, et rasestumiseks võib tarvis minna rohkem katseid kui ravimeid kasutades.
Reeglina kasutatakse vähemasti ovulatsiooni pärssivaid süste.
Kogemus ...

Loe edasi

IVF

Tegelikult olen päris meeleheitel juba, üritan asja rahulikult võtta, kuid väga raske on...
Ma olen 26-aastane. 3 aastat tagasi tehti mulle IVF-protseduur, mis ebaõnnestus. Nüüd 2010 august tehti ...

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

Kindel on see, et vanuse lisandudes hakkab IVF õnnestumise tõenäosus langema. Teisalt, teil on veel palju viljakaid aastaid ees ja kaks ebaõnnestunud katset ei tähenda kindlasti veel lõplikku ebaõnnestumist. ...

Loe edasi

Embrüote kvaliteet

Tere,
Mulle tehti IVF+ICSI, mille käigus siirdati kaks embrüot 3 (1-2) ja 2 (1-2). Esimese tuhinaga läks meelest küsida, et mis need numbrid näitavad ja kas ma peaks muretsema sellise embrüote kvaliteedi ...

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

Tervist,
ideaalne embrüo on teisel punktsioonijärgsel päeval 4-rakuline ja 1.kvaliteediklassist - tähistus 4 (1) järelikult, ehkki hindamissüsteemid võivad erineda. Jääb mulje, et teie embrüod arenesid ...

Loe edasi

IVF-i ebaõnnestumine

Lp. dr Ehrenberg
Esimesel korral IVF ebaõnnestus. Embrüo oli kinnitunud, kuid emakas läks toonusesse ja katkes ära. Olen nii kohutavalt kurb ja sooviksin teada, millest selline asi võis tekkida. ...

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

Asjaolusid täpsemalt teadmata ei saa küsimusele vastata. Üldiselt aga võib lähtuda teadmisest, et (ükskõik, kas loomulikult tekkinud või kunstliku viljastamise teel saadud) raseduse varajase katkemise ...

Loe edasi

uuele ringile

Tere!
3 kuud tagasi sündis meil IVF abil saadud laps. Sooviks nüüd veel ühte, eelmisest katsest jäi 4 embrüot külma. Ideaalvariandis võiks lapsed olla ~1,5 aastase vanusevahega. Kui kiiresti võib ...

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

Rasestumise eeldab tõepoolest imetamise lõpetamist. Iseasi, kui piima jätkub, võiksite mõne kuu veel rinda anda, see on lapsele kõige parem.
AE

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: