Veresegune voolus enne planeeritavat FET-i 17.01.10 / Kehaväline viljastamine

Külastaja küsib:

Tere.
Kas Teie arvates võib sellest olla probleem FET protseduurideks lähiajal, kui
septembris tehtud konisatsiooni järgselt on hakanud määrima u. 10 päeva ennem mensest (pruuni veresegust voolust) nüüd siis juba 4 kuud?

Tänan.

Arst vastas:

Aivar Ehrenberg

dr Aivar Ehrenberg

Günekoloog (ainult viljatusravi)

TÜ Kliinikumi Naistekliinik

Tervist,
soovitan siinkohal järgida oma arsti nõuandeid. Kui ta arvab, et probleemi ei ole, võib protseduur toimuda. Enamat ei saa ma teile ilma läbivaatuseta öelda.

terv,
AE

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Kehaväline viljastamine

diphereline ja loomulik rasestumine

Tere
Kui diphereline süst tehakse ov ajal, kas võimalus rasestuda loomulikul teel või pigem mitte?

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

Rasestumise võimalus on olemas.
Terv,
AE

Loe edasi

Sperma kõlblikus gripi ajal

Tere,


Soovime naisega last saada. Hetkel on just tulemas naisel need päevad, kus peaks katsetama rasestuda.

Kui ma olen ise just migisse külmetushaigusesse jäänud. Seega ...

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

Tervist,
arvan, et ärge jätke ühtegi võimalust kasutamata. Nende ravimite pärast ei pea muretsema.
Terv,
AE

Loe edasi

pcos rasedus

Tere
Küsimus selline, olen 7 nädalat rase, PCOS diagnoosiga. Raviks kasutas arst duphaston+clostilbegyt. Ovulatsioon ilmnes vaid mõlema koosmõjus, vaid clostilbegytiga ei õnnestunud.
Kuuendal ...

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

Tervist,
Võimalik, et hägususe põhjuseks on veritsus. Järgmine ultraheli näitab, kas rasedus areneb õigesti. Jätkake ravi ja lootke parimat.
Terv,
AE

Loe edasi

FSH kõrge, viljatusarstile?

Tere, 12 aastat puudus minu elus suguelu ja olin meeletus stressis. Arstil ei käinud kordagi kuniks nüüd 2018a detsembris tehti PAP test mis oli korras kuid selgus FSH tase 25 LH tase 3,9. Mul ei ole menopausi ...

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

Tervist,
näib, et munasarjad ei ole kõige paremas vormis, mistõttu on rasestumise tõenäosus tavalisest madalam, kuid mitte olematu. Kas alustada ravi või mitte, selles osas ei saa ma ilma kohtumise ...

Loe edasi

Hormoonspiraal Mirena

Tere.

Nimelt mure selline. Paigaldasin 21.12.2017 hormoonspiraali ja eemaldasin selle 27.04.2018 kuna tegi haiget. Peale seda tahtsime mehega perre uut last. Aga kahjuks tänaseni pole see ...

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

Tervist,
Arvan, et kui suveks rasestuda ei õnnestu, on aeg alustada viljatuse põhjuste uuringuid. Rasestumise tõenäosus on järgneva poolaasta vältel ikkagi hea.
Terv,
AE

Loe edasi

Doonormunaraku kasutamine

Tere.

Oleme naisega üritanud last saada,aga ei õnnestunud. Naine käis ka Teie juures konsultatsioonil ja pm olite vaadanud ütelnud ,et munarakke ei ole ja soovitasite doonormunarakku. Läksime ...

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

Tervist,
sääraseid viljastumise tõrked tuleb kahjuks ette, ka normaalsete spermanäitajate korral. Kui doonoril lapsi ei ole, võib probleem olla munarakus (aga ei pruugi). Enamat ei ole kahjuks võimalik ...

Loe edasi

viljastamine

mis hinnaga see on ja kaua see aega võtab

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

Tervist,
kui olete Haigekassas kindlustatud, on protseduur tasuta. Ravimitele võib kuluda paarkümmend eurot.
Esimesest visiidist kuni protseduurini kulub 4-5 kuud.
Terv,
AE

Loe edasi

sooviksin pere liiget

mul on munajuhad kinni ja sooviksin uut pere liiget aga ei oska kuhu pöörduda ja muna juhad panti kinni 2010

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

Soovitan pöörduda mõnda viljatusravi kliinikusse:

Ida-Tallinna Keskhaigla
Lääne-Tallinna Keskhaigla
NovaVita kliinik
TÜ Kliinikumi naistekliinik
Elite kliinik
Loe edasi

Kunslik viljastamine,kuna munajuhad mõlemad eemaldatud.

Tere.
Sooviksin last,aga selleks vaja kuntslikku viljastamist.Kas minu eas on see veel mõistlik ja kui palju see võiks üldse maksma minna.

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

Tervist,
Rasestumise tõenäosus on ühe kehavälise viljastamise protseduuri kohta 5-10%. Protseduuri maksumus ligikaudu 1500€.
Lgp,
AE

Loe edasi

Veritsemine

Tere, kas see on normaalne, kui peale esimest vahekorda veritsen, kui nädal juba möödas on?

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

Tervist,
Jätan sellele küsimusele vastamata - ei puuduta kehavälise viljastamise valdkonda.
Terv,
AE

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: