Kas on võimalik rasestuda ja kas oleks kasu pöördumisest viljatusravi arsti poole? 14.10.18 / Kehaväline viljastamine

Külastaja küsib:

Kas on võimalik rasestuda ja kas peaksin pöörduma viljatusravi arsti poole?
Oleme partneriga mõlemad 43a ja soovime väga last.

Minul on eelmisest abielust on 1 laps, sünnitus 14a tagasi. Olen sale, tervisliku eluviisiga, ehkki on stressirikkaid perioode olnud. Alkoholi varem tarbisin väga väheses koguses, nüüd üldse mitte ja panustan tervislikule toitumisele ja liikumisele.
Vaheporras oleme paar korda nädalas. Mehel tervise probleeme ei ole, on sportlik.

Arst vastas:

Aivar Ehrenberg

dr Aivar Ehrenberg

Günekoloog (ainult viljatusravi)

TÜ Kliinikumi Naistekliinik

Tervist,
leian, et viljatusravi arst saab üksnes nõustada doonori munaraku kasutamise osas. Iseeneslik rasestumine on väga vähe tõenäoline, ehkki kasuistilisi juhte on ette tulnud.
Terv,
AE

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Kehaväline viljastamine

laparoskoopia

Sain nädal tagasi 40 ja mees 42. Olen proovinud rasestuda aasta ja paar-kolm kuud peale. Günekoloog avastas ureaplasma ja ravisime koos partneriga käesoleva aasta jaanuaris nädala ravimiga Doxylan, peale ...

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

Tervist,
soovitan kasutada kõiki ravivõimalusi - nii laparoskoopiat kui IVFi. Kehaväline viljastamine pakub Teie vanuses kõigest ligikaudu 10% rasestumise tõenäosust - seetõttu on mõistlik teha ...

Loe edasi

Soov Rasestuda

Kas mul on üldse võimalik rasedaks jääda ?
Olen naistearstil käinud proovid tehtud ja arst väidab et kõik on korras . kuigi ma pole julgenud küsida kas ma üldse saan rasedaks jääda
tahaks ...

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

Tervist,
soovitan pöörduda viljatusravi erivastuvõtule, kus arst annab üksikasjalikud selgitused ja muu hulgas ka saatekirja mehe viljakusuuringule, kui see veel tegemata.
Kui jääte hätta, ...

Loe edasi

Kunstlik viljastamine müoomiga

Palun teie arvamust, soovime abikaasaga pöörduda viljatusravi arsti poole. Naisel kõik analüüsid korras, v.a. on intramuraalne 4 cm müoomisõlm. Günekoloog pakkus välja nüüd, et 3 kuud võtta ravimit Esmya, ...

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

Tervist,
Soovitan viljatusravi vastuvõtul ära käia, et viljatusravi planeeriv arst saaks otsustada, kuidas ta paremaks peab. Seisukohti on erinevaid.
AE

Loe edasi

Küntlikul teel viljastamine

Tere! Mul selline küsimus et kui naisel on munajuhad läbi lõigatud et kuidas saada kuntsliku viljastamisega laps ja kuidas see protsess kõik algusest lõpuni läbi viia

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

Tervist,
rasestumiseks on kaks võimalust - kas kunstlik viljastamine või munajuhade taastamine. Võite alustada oma naistearsti juurde pöördumisest või registreeruda otse viljatusravi arsti vastuvõtule ...

Loe edasi

Tsüst ja rasestumine

Tere.
Avastati aprillikuus tsüst ehk vedelikukogum vasakus munasarjas, kuskil 3,7 cm, nagu aru sain, ja ja tänase päevani pole ära kadunud ega ka suuremaks läinud ...samuti ei leitud kõhuõõnes mingit ...

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

Tervist,
tsüste on mitmesuguseid, mõned võivad olla seotud viljatusega, teised mitte. Kahjuks ei saa selle kirja põhjal enamat öelda. Peate oma naistearsti või viljatusravi asjatundjaga kohtuma ja ...

Loe edasi

Rasestumine ja uuringud

Olen püüdnud rasestuda aasta aega ja õnnestunud pole ja tahaksin pöörduda naistearstile kontrolli, siis sooviks teada, kas oskate öelda, mis uuringuid tehakse selleks ja kui kalliks see läheb??
Samuti ...

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

Tervist,
kui Teil on ravikindlustus, tuleb maksta ainulr visiiditasu. Väga lühidalt öeldes kontrollitakse, kas ovulatsioonid toimuvad ja kas munajuhad on läbitavad. Mees peab samuti arsti juures ...

Loe edasi

Tsüst ja rasestumine

Aprillikuus avastati ultrahelis mul tsüst, mis oli üle 3cm, kuigi arst ütles, et alates 4cm loetakse tsüstiks. Juuli algul oli mul uuesti kontroll arsti juures, kus enam küll ultraheli ei tehtud, aga öeldi, ...

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

Tervist,
kui Teie tsükkel on regulaarne, pole tsüstil ja kaaludefitsiidil ilmselt tähtsust - rasestumist need ei tohilks segada. Kui elate püsivalt koos ja aasta vältel ei rasestu, oleks põhjust ...

Loe edasi

Rasestumine

Tere!

Olen 29aastane ja olen üritanud rasestuda juba üle 2 aasta.
Menstruatsioon on mul alati olnud väga valulik ja piinarikkas ning ka tsükkel oli ebaregulaarne.
Suvi 2010 diagnoositi ...

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

Võiksite ära käia viljatusravi spetsialisti vastuvõtul. Võibolla ei ole ravi isegi vajalik, aga vestlus tasuks ära, et aega mitte raisata.
AE

Loe edasi

steriliseeritud munajuhad

Mure selline:mul on munajuhad läbi lõigatud keisrilõike ajal 11 aastat tagasi .Kas on neid võimalik laparoskoopiliselt taastada kuna on suur soov siiski üks laps veel ilmale tuua.Ise olen 37 aastane kahe ...

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

Teoreetiliselt on munajuhade läbitavuse taastamine võimalik. Alustada tuleks oma naistearstile pöördumisest.
Aivar Ehrenberg

Loe edasi

munajuhad

Küsimus siis selles. et munajuhad täiesti kinni .
kas neid saab kuidagi lahti ka või ei tule ka kunstlik viljastamine kõne alla.
Soov oleks ikka oma munarakke kasutada, kui võimalik .
Millised ...

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

Lahtisaamisesse ei usu.
Kunstliku viljastamisega on rasestumine võimalik, loomulikult on oma munarakud esimene valik.
Täpsemini saate oma väljavaadetest teada viljatusravi arstilt.
AE

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: