Sportimine peale puusa endoproteesimist. 07.11.18 / Füsioteraapia

Külastaja küsib:

Tere,
25.10.18 toimus puusa endoproteesimine. Paigaldati tsemendivaba puusaprotees. Kas on ohutu teha rippes kätekõverdusi (lõuatõmbeid) ja sõita velotrenazööril ? Teisele puusale paigaldati tsementeeritav protees 2016 a. peale mida hakkasin koheselt sportima ja midagi ei juhtunud.

Arst vastas:

Priit Ailt

Priit Ailt

Füsioteraapia

Tere,

Puusa proteesiga võib veloergomeetril sõita ja lõuga tõmmata, nendel tegevustel mingit ohtu ei ole.

Tervitades,
Priit Ailt

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Füsioteraapia

Valu puusaliige piirkonnas

Tere !
Tegelen jooksuga(mees, keskiga). Suvel maastikul ja asfaltil võistlusjooksudel (7-15 km) tekkis peale võistlusjookse puusa valu. Tundus, et põrutasin asfaltikattel just mägedest alla joostes ...

Vastas dr Kaidu Meitern

Tere!

Arvatavasti on tegemist liigesvälise haigusega(või algav artroos-vajalik Rö-pilt)Tuleks ikka pöörduda ortopeedi poole,kes vaatab ka kliiniliste testide järgi.Igal juhul läbi valu ja ...

Loe edasi

puusaliiges?

Lgp, dr. Kukner



Selline mure: puusaliiges(?) jala ja puusa vahepal nagu tekib valu. Valu tekib (muutub tugevamaks) tavaliselt peale pikemat püstiseismist. (nagu midagi oleks paigast ...

Vastas dr Andres Kukner

Puusaliigese valud võivad olla pärit väga erinevatest haiguslikest seisunditest. Et määrata Teie valude põhjus ja vaagida ravivõimalusi, tuleks Teil pöörduda arsti vastuvõtule(366-088; 318-199)

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: