Valu kõri piirkonnas 12.07.21 / Endokrinoloogia

Külastaja küsib:

Veel küsimus selle kõri piirkonnas valu kohta.Perearst saadab nüüd uuesti endokrinoloogi juurde ja veel lisas ORL.Kes mis on ORL?

Arst vastas:

Anu Ambos

dr Anu Ambos

Endokrinoloog

SA PERH Mustamäe korpus

Tere!
ORL on oto-rino-larüngoloog s.t. nina-kurgu-kõrvaarst.
Tervitades,
dr. Anu Ambos.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Endokrinoloogia

Valu kõris

Valu kõri piirkonnas.Kas mul oleks üldse vaja minna Nõmme polikliiniku ORL juurde.Panin uuesti aja Endokrinoloogi juurde Tartu mnt.16 Ehk uurivad seal põhjalikumalt.

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Kahjuks on mul Teid nägemata raske otsustada, kuhu oleks Teil kõige mõistlikum pöörduda ja millises järjekorras uuringuid teha.
Loodetavasti Teie vaevuste põhjus selgub.
Tervitades,
Loe edasi

Soovin abi

Tere,Mul on allpool kõri justkui mingi munaktsudes valus.Valutab rohkem just öösel.Perearsti juures sai tehtud vereanalüüsid Mustamäe tervisekeskuses.
TSH näitas0,358
Perearst suunas endokrinoloogi ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Igaks juhuks oleks mõistlik teha kaelapiirkonna ultraheliuuring. Sellele uuringule saab suunata perearst ja loomulikult ka endokrinoloog. Kaela piirkonnas võib esineda ka lihas-närvivalu, sel ...

Loe edasi

Valud rinnus

Tere,

vabandan kui valel aadressil, kuid olen pigem suhteliselt uksi jaanud oma murega ja abi kuskilt ei saa.
Kahe aasta eest tekkisid rinnus valud. Algul hoogudena, vahepeal juba paris ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Endokriinhaigused põhjustavad valu väga harva. Igaks juhuks võiks ju kilpnäärme ultraheliga üle vaadata. Valu kilpnäärme suurenemine siiski ei põhjusta - pigem ebamäärast düskomforti kõri piirkonnas. ...

Loe edasi

Kilpnääre

Tere! Viimasel aastal on mul mitu erinevat vaevust kaela piirkonnas. Alguses oli mul hammaste valu ja ülitundlikkus, kuigi hambaarst mingit seletust ei osanud leida, kuna hambad olid korras. Mingi aja ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Kõike muud, aga kroonilist valu kilpnääre ei põhjusta. Ainus kilpnäärmehaigus, mis kulgeb valuga on alaäge kilpnäärme põletik, kuid siis on valu tugev, kaasneb kõrge palavik ja ilmsed muutused ...

Loe edasi

Pitsitustunne kõri piirkonnas - kas kilpnääre?

Tere!
Kas pitsitustunne kõri piirkonnas võib viidata probleemidele kilpnäärmega, st joodipuudus vms? See pitsitustunne läheb päev-päevalt järjest ebameeldivamaks. Muid kaebusi ei ole.
Toidan ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Joodipuudusega küll tegemist pole, kuna Eestis ei ole kusagil sellist joodivaegust, mis vaevusi võiks põhjustada. Kas võiks olla tegemist kilpnäärme suurenemisega mingil muul põhjusel, teeb ...

Loe edasi

Haige kilpnääre

Tere! Aasta tagasi hakkas mul kurgus pooma ja ma pöördusin endokrinoloogi poole. Seal vaadati mu kurku ultraheliga ja öeldi, et kilpnääre haige. Pidi olema alles suhteliselt väike ja ei midagi hullu. Kirjutati ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Tõenäoliselt on Teie kilpnäärmehaiguse nimeks krooniline autoimmuunne türeoidiit ja sellest on tingitud ka kilpnäärme alatalitlus, mille tõttu saate asendusravi L-türoksiiniga. See haigus võib ...

Loe edasi

kilpnääre-pitsitus ja valulikkus kõris

Esimest korda tundsin kõri piirkonnas ja mõned sentimeetrid allpool neelukohta pitsitustunnet umbes 10. aastat tagasi.Uuringute käigus midagi ei leitud. Pitsitustunne ja veidi torkav valutunne annavad ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Ultraheliuuringul leiti Teie kilpnäärmes väike sõlmeke, mis ei saa kuidagi olla pitsituse ega valu põhjuseks. Soovitan siiski ultraheliuuringu vastust perearstile näidata, et vajadusel lisauuringuid ...

Loe edasi

kas kilpnääre

tunnen kurgus tükki tunnet vahel isegi nii nagu oleks karvu söönd kilpnääret uuriti ja öeldi et suurus on norm aga öösel kui ärkan ei tunne midagi milles asi võib olla kas ka närvites

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Kui kilpnääret uuriti ja haigust ei leitud, siis kilpnääre "tükitunde" põhjuseks olla ei saa. Ebamugavustunne või survetunne kõri piirkonnas on sageli stressi psühhosomaatiliseks väljenduseks, ...

Loe edasi

poomis tunne

Tere! olen 29 a. ma ei saa kanda kõrgekaelusega pluuse(polod), kaelakette ega kukla taha seotavaid päevitusi, sest siis on kohe tunne et midagi nagu pooks. Olen käinud endokrinoloogi juures kus tehti ka ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Poomistunne või ebamugavus kõri piirkonnas viitab väga harva kilpnäärmehaigusele. Kui ultraheliuuring näitas normisuurust ja normaalse koega kilpnääret, pole muretsemiseks põhjust. Siduge sall ...

Loe edasi

Kilpnääre

Tere.
Olen 59.a. naine. II tüübi diabeetik. Esineb valu kõri piirkonnas, väikene temperatuuri tõus,külmakartlikkus, on 2000.a. diagnoositud väga väikene kilpnääre, kuid seekord ta ravi ei vajanud. ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Teie kilpnäärme hormoonanalüüs on korras ja hoolimata väikestest mõõtmetest täidab Teie kilpnääre oma ülesannat adekvaatselt. Külmakartlikkuse põhjuseks kilpnäärmehaigus küll olla ei saa.
Loe edasi



Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: