KURGU PROBLEEM 21.05.20 / Endokrinoloogia

Külastaja küsib:

Vaadeldes kurku ,avastasin kurgumandli all-kõrval imeliku sõrmeotsa suuruse valkja muna.Kurgus nagu tüki tunne, ajab neelama, ka köha on pikemat aega. Olen suitsetaja pikemat aega juba.

Arst vastas:

Anu Ambos

dr Anu Ambos

Endokrinoloog

SA PERH Mustamäe korpus

Tere!
Küsimus on kahjuks tulnud valel aadressil. Sellele peaks vastama nina-kurgu-kõrvaarst. Kilpnääre kurgumandli all ei paikne, seal ei asu ka ükski teine endokriinorgan.
Soovitan siiski kõigepealt oma leidu perearstile näidata.
Tervitades,
dr. Anu Ambos.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Endokrinoloogia

Tükitunne kurgus

Tere.
Probleem nimelt selline, et paremal pool kurgus oleks nagu midagi ees, nagu mingi tükk või paistetus vms. Hommikuti seda tunnet väga pole aga õhtuks jälle selline tunne nagu keegi suruks kurgu ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Aus vastus - ei tea. Kilpnäärmeprobleemiga tõenäoliselt tegemist ei ole. Soovitan pöörduda perearsti poole ja lasta teha esmased uuringud.
Tervitades,
...

Loe edasi

Üliaktiivsed süljenäärmed

Tere!

Juba pikemat aega on probleem üliaktiivsete suu süljenäärmetega.


Pean pidevalt sülge neelama või salaja välja sülitama.Ca 30 sekundit ja suu on taas sisuliselt süljest ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Süljenäärmete talitlus endokrinoloogi kompetentsi ei kuulu ja üliaktiivne süljeeritus ühegi endokriinhaiguse sümptomiks ei ole. Soovitan pöörduda pigem nina-kurgu-kõrvaarsti või näo-lõualuu ...

Loe edasi

Pressiv tunne kurgu piirkonnas

Tere!

Probleem selles, et olen olnud pikalt depressioonis, nüüdseks on see hakanud vaikselt taanduma, kuid on säilinud imelikud sümptomid, nimelt arvuti taga olles
hakkab kõri piirkonnas ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Igaks juhuks võib kilpnäärme ultraheliuuringu ju teha, kuid korras hormoonanalüüs näitab kilpnäärme normaalset talitlust ja seega ei saa kilpnääre olla nõrkuse, väsimuse ja kaalulanguse põhjuseks. ...

Loe edasi

Lümfisõlm

Tere, esitasin siin paar päeva tagasi küsimused seoses muhuga kilpnäärmel. Täna käisin siis uuesti perearsti juures. Vereanalüüs näitas, et hoopis lümfisõlme põletik ja veres näitas rauda 4.9. Kui on lümfisõlmes ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere taas!
Nagu aru saan, osutus muhk Teie kaelal hoopis lümfisõlmeks ja kilpnäärmehaigust Teil polegi? Igaks juhuks tuleb siiski ära oodata ka ultraheliuuringu tulemused. Rauavaegus on omaette ...

Loe edasi

Ei kuule ennast

Tere,

selline probleem on, et tundub, et ma ei kuule ennast normaalselt. Enda arust räägin ja laulan küllalt kõvasti, st kuulen ennast kõvasti, aga teised ütlevad, et vaikselt, ei kuule mind ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Soovitan esitada oma küsimus nina-kurgu-kõrvaarstile. Paha ei teeks ka perearstiga nõu pidada ja kuulmist kontrollida.
Tervitades,
dr. Anu Ambos ...

Loe edasi

Kõrva sügelemine

Tere! Mure selline, et mõned päevad tagasi hakkas mul parem kõrv seest valutama ja samas nagu sügeleb ka... Hiljuti oli mul ka tugev kahepäevane peavalu paremal pool pead (pead on kompuutris uuritud, pingepeavaud), ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Kahjuks ei saa ma aru, miks olete küsimuse adresseerinud endokrinoloogile. Teie probleem kuulub nina-kurgu-kõrvaarsti valdkonda. Soovitan pöörduda oma perearsti poole (ka tema saab Teie kõrva ...

Loe edasi

Kurgu ärritus

Mul on pidevalt sellised sümptomid: esmalt hakkab kurgus kõdi- sügelus, siis pisarad voolavad, siis väga tugevad aevastused, siis nina väga tatine ja, et see kurgu häda ikka leevenduks, siis ajab köhima ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Teie probleem jääb siiski nina-kurgu-kõrvaarstide valdkonda. Kilpnääre on eemaldatud ja puuduv organ ei saa Teile mingeid vaevusi põhjustada. Teie probleemid ei seostu ka diabeediga.
Pigem pakuksin ...

Loe edasi

tulitav tunne kurgus....

tere!
mu probleem algas detsembri alguses aeg ajalt hõõguva tundega kurgu v. kõri piirkonnas. see on süvenenud igapäevaseks segavaks teguriks. kurgu arst ei leidnud mingit patoloogiat. samuti käisin ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Igaks juhuks võiks ju hormoonanalüüsi teha, et kilpnäärme võimalikku ületalitlust välistada (seda võib teha ka perearst). Siiski ei ole Teie vaevused tüüpilised ja võimaliku põhjusena pakuksin ...

Loe edasi

Diabeet ja mandlioperatsioon

Kas diabeetikutel (I tüüp) on mandlioperatsioon raskem kui mittediabeetikutel? Mis on riskid? Miks keeldus erakliiniku arst mulle amdnlioperatsiooni tegemast, kui kuulis, et mul on diabeet? Operatsiooni ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Õigem oleks küsimus esitada nina-kurgu-kõrvaarstile. Minu arvates on probleem võimalikes infektsioontüsistustes. Tavaliselt tehakse diabeetikutele lõikuseelseks profülaktikaks eelmisel päeval ...

Loe edasi

kilpnääre..

olen 18 neiu, kroonilise kilpnäärme ületalitlusega (käib faasidena). tahaks väga teada, kas kilpnääre võib ka nina ja kurgu piirkondi mõjutada. mul on nina kinni olnud nii kaua kui ma mäletan nüüd siis ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Otsene seos kilpnäärme ja nina-neelupiirkonna haiguste vahel puudub. Mandli- ja kõrvalurgete põletikud, adenoidid, ninavaheseina kõverdused jmt. ei ole küll kilpnäärme ületalitlusest põhjustatud. ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: