Pärast kilpnäärme lõikust 02.12.19 / Endokrinoloogia

Külastaja küsib:

Tere. Kilpnääre eemaldati 6.nov. 29.nov vereproov: P -T4-V 22 pmol/l; P-TSH 0.01 mU/l. Tarvitan Thyroxin'i 125microg x 1
TSH näitaja oli sama ka enne operatsiooni, seepärast tekkis küsimus, et kas tableti annus on sobiv?
Tänan vastuse eest.
E.

Arst vastas:

Anu Ambos

dr Anu Ambos

Endokrinoloog

SA PERH Mustamäe korpus

Tere!
Analüüsid viitavad sellele, et ehk on L-türoksiini annus liiga suur. Võib-olla piisaks 100 mcg-st päevas.
Tervitades,
dr. Anu Ambos.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Endokrinoloogia

Kilpnäärme ületalitus

Tere!
Aastaid6 vist tagasi avastati kilpnäärme ületalitus,tehtud biopsia, millel toona väideti, et hetkel ravi ei vaja. Sai siis uuesti lasta kilpnäärme uuringud tena/sonos ja selgus et on lisa tekkinud ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Mul on hea meel Teid lohutada - lõigata ei ole siin midagi. Parema sagara mõõdud on normi piires ja sõlmeke 1,0x0,9x1,5cm nii väike, et hingamisraskusi kuidagi põhjustada ei saa. Pahaloomulisuse ...

Loe edasi

kilpnäärme sõlm suurenenud

Tere!
Mul on kilpnäärme paremas sagaras suurenenud sõlmed, üks lausa üle 4cm. Biopsia vastuse sain täna digiloost, arstilt kuulen seda alles mitme päeva pärast. struma nodosa - patoloogia mis vist ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Kui biopsia vastus viitab healoomulisele protsessile, pole liigseks muretsemiseks põhjust. 4cm läbimõõduga sõlm on üsna suur ja kui neid on mitu, siis on kilpnääre tõepoolest juba oluliselt ...

Loe edasi

Vajalik uus visiit?

Tere.
Kuna olin ülekaaluline kaasnevate haigustega (diabeet,artroos),siis 21.mai oli mul barriaatriline operatsioon (baypass).Veresuhkur on olnud igapäevaselt 4,3-5,3,tähendab tablette pole ma võtnud ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Kui saate asendusraviks sünteetilist kilpnäärmehormooni, peab Teil olema kilpnäärme ala-, mitte ületalitlus. Esialgu jätkake L-türoksiini samas annuses.
Kordusanalüüsi peaks tegema 3-6 ...

Loe edasi

Kilpnäärme vähi operatsiooni tagajärjed

Tere.
Mu emal oli 2012 13. veebruaril kilpnäärme operatsioon (pahaloomuline kasvaja ), kilpnäääre eemaldati täielikult. Praegu võtab kilpnäärme hormoontablette. Pärast operatsiooni tekkis armkude. ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Vähilõikus on enamasti küllalt laialdane ja nii tekib ka armkudet rohkem. Tavaliselt poole aasta jooksul peale lõikust armkude venib vastavalt tavapärastele liigutustele ja ebamugavustunne ...

Loe edasi

Kilpnäärme op.

Tere.
Sooviks teada, mida arvate, kirjutan siia siis oma viimase ultraheli uuringu andmed, oma endokrinoloog soovitas op.teha.
Kilpn.ebaühtlase struktuuriga. Hüpertrofeerunud,sõlmeliste muutustega. ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Kilpnäärmelõikuse absoluutseks näidustuseks on kilpnäärmevähk ja kilpnäärme surve hingetorule selle valendiku olulise vähendamisega. Kõik muud näidustused on suhtelised.
Siiski on Teie ...

Loe edasi

Kilpnäärme operatsiooni järgselt

Mul eemaldati 2.5 kuud tagasi vasakpoolne kilpnääre, kuna 2-3 aastat jälgitud kilpnäärme sõlm hakkas suurenema. Patoloogilisel uuringul ei leitud eemaldatud kilpnäärmes midagi. Operatsiooni eelselt oli ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Olen Teie arstiga igati nõus. Soovitan korrata hormoonanalüüse 3 kuud peale lõikust, düskomforti kaela piirkonnas võite tunda kuni 6 kuud peale operatsiooni. Suure tõenäosusega Te mingit ravi ...

Loe edasi

Kas peaks käima kilpnäärme uuringul?

Tekkis küsimus, kas võiks käia kilpnäärme uuringul. Otseseid kaebusi ei ole. Kuid natuke on kahtlusi tekitanud see, et menstruatsioon on mul olnud küll juba viis aastat, kuid pole siiamaani hakanud korrapäraselt ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Soovitan pöörduda ikka esmalt oma perearsti poole, kes võib ära teha ka esmased kilpnäärmeuuringud. Arvan siiski, et tsükli ebaregulaarsus on Teie vanuses veel normi variant ja kui kaal on ...

Loe edasi

Kilpnääre

Tere!!

Mul tekkis selline küsimus, et mul avastati kilpnäärme sõlm ja peale operatsiooni teatas arst et eemaldati kogu vasak pool kilpnäärmest. Mind aga huvitab, et kas pool kilpnääret suudab ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Õnneks suudab pool kilpnääret edukalt kindlustada organismi vajaduse kilpnäärmehormoonide järele. Seda kinnitab Teile veelkord peale lõikust tehtav hormoonkontroll. Teie sõbranna ema tüsenemine ...

Loe edasi

kilpnääre

sooviksin Teilt teada,mis tähendab sõna strumektomia. kas minul on üle.-või alatal.,kui märtsikuu näidud on TSH-0,85 ja TGAk-85,mis need numbrid tähendavad? arst soovitab strumektoomiat,ei tea,mis see ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Kui ma ei eksi, siis ühele Teie kirjale ma juba vastasin. Strumektoomia tähendab kilpnäärme operatiivset eemaldamist. Hormoonanalüüsid on Teil korras ja Teie kilpnäärme talitlus on normis ...

Loe edasi

kilpnäärme yletalitus

Kas kilpnäärme yletalitus ja pahaloomuline stryma on yks ja sama asi? Elan Rootsis ja käin ka siin arsti juures aga kahjuks pole mulle kunagi täpselt seletatud mida see endast kujutab. Suguvösas selline ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Kilpnäärme ületalitlus ei seostu kuidagi pahaloomulisusega (s.t. vähiga). Vastupidi, ületalitlus on enamasti garantiiks, et kilpnäärmehaigus on healoomuline. Ületalitluse põhjuseks võivad olla ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: