Valud rinnas peale kilpnäärme operatsiooni 29.04.19 / Endokrinoloogia

Külastaja küsib:

Tere, mul eemaldati kaks kuud tagasi pool kilpnäärmest. Taastumine on olnud ülimalt positiivne kuni eelmise nädala alguseni kui hakkasin tundma valu rinnas, eelkõige hingetoru ümber ja paremal pool rinnas. Tundisin sellist tüüpi valu ka nädal-kaks pärast operatsiooni kuid siis see kadus. Ja nüüd olengi mures, et kas on normaalne et mul see valu uuesti tagasi on tulnud ja millest see üldse tingitud võib olla? Peaksin veel mainima, et valu tekib tavaliselt päeva teises pooles ja hommikuti tundub kõik esialgu korras olevat.

Arst vastas:

Anu Ambos

dr Anu Ambos

Endokrinoloog

SA PERH Mustamäe korpus

Tere!
Kilpnäärme operatsiooniga sellel valul küll seost ei tohiks olla ja pigem peaks valu põhjuseid otsima mujalt. Mõnikord juhtub, et intubatsioonitoru veidi vigastab hingetoru limaskesta, kuid kaks ja pool kuud peale lõikust peaks ammu kõik paranenud olema. Seega tuleb teha uuringud, mida valu puhul rinnus ikka tehakse - kopsupilt, võib-olla gastroskoopia, vereproov jne.
Tervitades,
dr. Anu Ambos.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Endokrinoloogia

Juuste väljalangemine peale kilpnäärme operatsiooni.

Tere!

Mul oli veebruaris kilpnäärme parema pole eemaldamine ning peale operatsiooni on mu juuksed massiliselt välja langenud ja lõppu ei paista tulevad.
Millest see täpselt tuleb ja ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!!
Kui kilpnäärme talitlus on vaatamata ühe sagara eemaldamisele püsinud normis, ei ole lõikus juuste väljalangemise põhjuseks. Kui väljalangemine on tõesti suur ja varem juustega kaetud peanahale ...

Loe edasi

Kilpnäärme operatsiooni järgselt

Mul eemaldati 2.5 kuud tagasi vasakpoolne kilpnääre, kuna 2-3 aastat jälgitud kilpnäärme sõlm hakkas suurenema. Patoloogilisel uuringul ei leitud eemaldatud kilpnäärmes midagi. Operatsiooni eelselt oli ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Olen Teie arstiga igati nõus. Soovitan korrata hormoonanalüüse 3 kuud peale lõikust, düskomforti kaela piirkonnas võite tunda kuni 6 kuud peale operatsiooni. Suure tõenäosusega Te mingit ravi ...

Loe edasi

kilpnäärme ületalituse ravi ja kasvaja operatsioon

Arst kirjutas 3 kord päevas Tiotil'i süüa ja sügisel soovitas operatsiooni,kui ravimeid hakkan sööma, kas kaalu langus kaob ja väsimus,närvilisus ning kiire pulss normaliseerub või see toimub peale operatsiooni ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Ravi tiotiiliga peaks Teie vaevused kõrvaldama või neid oluliselt leevendama ligikaudu kuu aja jooksul. Hilisem operatsioon aitab saavutada püsivat ravitoimet, mis jääb kestma ka peale tablettravi ...

Loe edasi

Kilpnääre

Tere!!

Mul tekkis selline küsimus, et mul avastati kilpnäärme sõlm ja peale operatsiooni teatas arst et eemaldati kogu vasak pool kilpnäärmest. Mind aga huvitab, et kas pool kilpnääret suudab ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Õnneks suudab pool kilpnääret edukalt kindlustada organismi vajaduse kilpnäärmehormoonide järele. Seda kinnitab Teile veelkord peale lõikust tehtav hormoonkontroll. Teie sõbranna ema tüsenemine ...

Loe edasi

pärast kilpnäärme operatsiooni

Tere!
10 päeva tagasi eemaldati mul kilpnääre (hulgisõlmeline toksiline struuma) ja sellest peale vaevab mind pidev peavalu, ükski retseptita rohi pole aidanud. Võtan L-türoksini 1 tabl päevas. Kas ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Ei usu, et peavalu oleks operatsiooni tagajärg. Narkoosi osa peavalu tekkimises ei saa siiski täielikult välistada. Soovitan pöörduda perearsti poole, kes vajadusel suunab neuroloogile. L-türoksiini ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: