rasedus ja madal TSH 06.08.19 / Endokrinoloogia

Külastaja küsib:

Tere! Olen 18 nädalat rase. Mul on juba aastaid sõlmeline mittetoksiline struuma. Käin dr Rudenko juures iga 2-3 aasta tagant, tehakse ultraheli plaaniliselt ning kogu aeg hormoonid olid korras. Enne rasestumist ka olid korras. Ravimeid ei ole tarvitanud.
Nüüd 2.08 tehtud analüüsides TSH < 0,0083 , FT4 - 14,
Ämmaemand ütles, et lihtsalt tehakse kunagi veel korduv analüüs, ning praegu midagi ei tehta. Samas septembriks määras mulle ainult uriini analüüsi. Ise olen väga mures. Kõigepealt lapse pärast. Kas tõesti madal TSH väärtus võib halvasti mõjuda loote ajuarengut ja põhjustada erinevaid probleeme? Kas pean tasulisse vastuvõttu minema , kuhu pöörduda soovitate? dr Rudenko juurde on raske sattuda, ise käisin, sest töötan PERHis neuroloogias õena. Praegu olen haiguslehel sünnituseni. Olen väga mures, et ei tea isegi kuhu pöörduda.
Ette tänades,

Arst vastas:

Anu Ambos

dr Anu Ambos

Endokrinoloog

SA PERH Mustamäe korpus

Tere!
Olen ämmaemandaga nõus, teha on vaja kordusanalüüs. Kui olete PERH-i töötaja, soovitan otse dr. Rudenko poole pöörduda (näiteks e-maili teel). Dr. Rudenko on puhkuselt tagasi ja olen kindel, et analüüs saab kiiresti tehtud ja Teid vajadusel ka asjakohaselt nõustatud.
Tervitades,
dr. Anu Ambos.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Endokrinoloogia

Kilpnäärme kerge alatalitus ja mõju lootele.

Tere!

Enne rasedust tehti mulle kontrolli mõttes igaks juhuks hulk erinevaid analüüse, mis kõik olid enam-vähem korras. 23.10.2015 tehti mulle TSH analüüs, mis näitas 1,62.

Veebruaris ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Teie kilpnäärme hormoonanalüüsides on TSH olnud korras. Kas FT4 suhteliselt madal tase normis TSH foonil vajab korrigeerimist, on diskuteeritav. Raseduse korral on ehk siiski parem karta kui ...

Loe edasi

kilpnääre

Tere.
Mõned aastad tagasi tegin kilpnäärme proove ja kõik olid korras v.a antikehad (505) tehti ka uhd ja seal kinnitati diagnoosi .August 2013 tegin uuesti proove tsh 3,44 ja antikehad 505 olin ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
L-türoksiini võiks võtta siiski veidi suuremas annuses - 50 mcg päevas. Kui uuesti rasestute, tuleks teha kiiresti uus analüüs (TSH, FT4). Siis on ka näha, kas annus vajab suurendamist.
Loe edasi

Kilpnäärme alatalituse kaebused

Tere,
Lasin omal algatusel laboris analüüsid teha Kilpnäärmele ja tulemused:
TSH 4,38
FreeT3 4,2
FreeT4 15,1
Anti thyroglobulin ja TPO antibody negatiivne
Kaebused: ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Kui antikehade tiiter on madal, ei ole TSH minimaalse tõusu puhul L-türoksiini määramises ühtset seisukohta. Soovitan pöörduda endokrinoloogi vastuvõtule (kasvõi erakliinikusse) ja probleemi ...

Loe edasi

Hüpotüreoos ja rasedus

Tere!
Minu mure on selline, et olen 11. nädalat rase ja mul avastati hüpotüreoos. TSH on 6,09, vaba T4 10,46, vaba T3 4,06 ja TPO-Ak <28. Ämmaemand saatis mind ka sisearsti juurde, kes midagi eriti ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Muretsemiseks pole põhjust. Teie kilpnäärme alatalitlus on väga vähene ja suure tõenäosusega loodet ei kahjusta. L-türoksiini tuleb siiski võtta ja mina soovitaksin annust koguni suurendada ...

Loe edasi

Rasedus ja kilpnääre

Tere.

Minu lugu algab möödunud sügisest, kui tekkis kilpnäärme põletik, siis talvel TSH oli 4, (ma täpselt ei mäleta) ja arst määras ravi-L Thyroxini, kuid ma ei hakanud neid tablete võtma. ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Tõenäoliselt on Teil krooniline autoimmuunne türeoidiit, mis ei tekkinud möödunud sügisel, vaid tõenäoliselt suguküpsuse saabudes. Noore fertiilses eas naise TSH väärtus kroonilise autoimmuunse ...

Loe edasi

Rasedus

Tere
Rasedus on olnud 4 nädalat, käisin perearsti juures, et teha TSH vereproov, vastuse sain täna, kui helistasin arstile, ütles et TSH 1,36
Arst küsis kuidas ma end tunnen, enesetunne on ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Kilpnäärmehormoonide sisaldus Teie veres on piisav ja 1,5 tabletti L-türoksiini Teile sobiv annus ka raseduse ajal. Jätkake sama annusega.
Tervitades,
...

Loe edasi

kilpnäärme alatalitlus

Tere!
Olen 27-aastane naine. Viimased 3 aastat (peale radiojoodravi) olen võtnud L-türoksiini 125 mcg. Juunis oli mu T4 16.5 (antud labori järgi normaalne 11.5-22.7) ja TSH 1.35 (0.35-5.50). Novembris ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Kõigepealt on mul raske uskuda, et raseduse katkemine oleks Teie puhul seotud kilpnäärme alatalitlusega. Loodan, et võtsite ravimit pidevalt ega katkestanud ravi päevakski teada saades oma ...

Loe edasi

kilpnäärmega probleem?

Tere jälle!
Tänan Teid vastuse eest!
Käisin endokrinoloogi juures ja ta lasi vereanalüüsi uuesti teha, sest katsudes ja vaadates tundus kõik korras olevat. Nüüd sain teada, et TSH ikkagi madal ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
TSH e. türeotroopne hormoon pärineb ajuripatsi eessagarast ja stimuleerib hormoonide tootmist kilpnäärmes. Kui hormoone toodetakse mingi kilpnäärmehaiguse tõttu liiga palju, stimulatsioonivajadus ...

Loe edasi

Kas kilpnäärmega on kõik korras?

Tere lugupeetud dr. Anu Ambos!
Sooviksin teada Teie arvamust. Andmed TSH 0,026mlU/L, FT4 17,1pmol/l ja TPO-Ak

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
TSH 0,026 mIU/l on liiga madal (N 0,4-4,0), FT4 17,1pmol/l normi piires. TPO-AK vastust teie kirjas ei leidnud.
Kilpnäärmega kõik korras ei ole ja vajate lisauuringuid endokrinoloogi ...

Loe edasi

kilpnäärme alatalitlus ja TSH

Täpsustus kilpn. alatalitluse ja pärilikkuse kohta. TSH uuringutel selgus,et see on mul 0,002mlU/L (norm pidi olema 0,4-4,0)
Ometi on mul juba lapsest saati kilpnäärme alatalitlus ja olen sellega ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Madal (alla normi) TSH on kilpnäärme ületalitluse tunnuseks. TSH ei ole kilpnäärmehormoon, vaid pärineb hüpofüüsist ja tema muutused on kilpnäärmehormoonidele vastassuunalised. Seega madal ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: