Punnid lapsel - kas veresuhkur kòrge? 01.07.19 / Endokrinoloogia

Külastaja küsib:

Tere!
Sooviksin kûsida, kas antud punnid võivad olla tekkinud veresuhkru körgest tasemest? Laps on 1.9 aastane. Läheme homme hommikul pereöe juurde veresuhkrut möötma.
Öösiti ta sügab neid. Punnid on ka köhul. Seal samuti sūgelevad.
Ei joo rohkem kui tavaliselt. Higistanud on ta juba sūnnist.
Aitäh,
K.

Arst vastas:

Anu Ambos

dr Anu Ambos

Endokrinoloog

SA PERH Mustamäe korpus

Tere!
Suure tõenäosusega ei viita "punnid" kõrgenenud veresuhkrule. Lõpliku vastuse saate pereõe juures veresuhkrut mõõtes.
Tervitades,
dr. Anu Ambos.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Endokrinoloogia

Veresuhkur 12 a. lapsel

Kui kõrge on kõrge veresuhkur. Mu pojal on hommikuti üle 6-e.Alla 6 tal polegi olnud kui olen kodus kontrollinud. Kõige kõrgem on tal olnud 8 aga seda ainult korra. Veresuhkurt mõõtnud olen nüüd kuskil ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Soovitan minna ikkagi esmalt perearsti jutule. Glükomeeter ei ole piisavalt täpne riist, et selle näitude alusel haigust diagnoosida. Perearst teeb veeniverest täpsustavad analüüsid ja saab ...

Loe edasi

Lapse madal veresuhkur

Tere,
Minu mure järgmine. Paar nädalat tagasi ühel hommikul ärkas minu 1a6k-ne tütar üles väga loiu ja uimasena ning kukkus mul süles peaaegu kokku. Läksime lapsega EMO-sse, kus mõõdeti tal veresuhkruks ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Nii lastel kui täiskasvanutel on veresuhkru normväärtused sarnased s.t. tühjakõhu veresuhkru väärtus 3,3-5,5 mmol/l. Glükomeeter pole veresuhkru mõõtmiseks samas kuigi täpne riist ja lubatud ...

Loe edasi

Kõrge veresuhkru taandumine lapsel

Tere

Kas praktikas on ette tulnud seda, et kui lapsel kõrge veresuhkur, et ta kasvab sellest välja?
6 a tüdrukul avastati 6 kuud tagasi kõrgenenud veresuhkur, hetkel pidasime ainult ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Minu praktikas pole diabeedist nn. väljakasvamist esinenud. Kui lapsel on peale sööki veresuhkur 20 mmol/l, on see selgelt liiga palju ja ta vajaks söögiaegadel lühitoimelist insuliini. Nii ...

Loe edasi

Laps ja veresuhkur

Laps (10 kuud vana),rinda enam ei võta, sööb tavatoitu.Umbes tund peale söömist võeti näpuotsast verd ja veresuhkru näit oli 6,1. Kas see on kõrge ja vajab mingit ravi? Tänan vastuse eest.

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Veresuhkru näit 6,1 mmol/l peale sööki suhkurtõvele ei viita. Igaks juhuks võiks lapsel korra veresuhkrut ka tühja kõhuga kontrollida.
Tervitades,
dr. ...

Loe edasi

Veresuhkur.

Tere! Veresuhkur on 3,5. Kas see on normaalne või võiks olla kõrgem.

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Teie veresuhkur jääb normi piiridesse (3,3-5,5 mmol/l).
Tervitades,
dr. Anu Ambos.

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: