Gravesi tõve ravi 14.09.17 / Endokrinoloogia

Külastaja küsib:

Tere.
Mul on diagnoositud Gravesi tõbi. Saan hetkel ravi Tiotil 2x 50mg hommikul ja õhtul ehk 4 tbl ööpäevas. Kolm nädalat tagasi, kui alustati ravi Tiotiliga oli FT4 35,5. (Ravi olen saanud nüüd kokku 2 kuud ning varasem ravi 1 kuu vältel oli Thyrozoliga). Sellel nädalal tegin ise Synlabis proovi, sest endokrinoloogi visiidi aeg on alles 1 kuu pärast. Hetkel oli FT4 17,2 ( vahemik 11,5-22,7). Minu küsimus ja mure seisnebki selles, et milliste näitajate alusel kohandatakse ravimidoosi? Kas peaksin pöörduma varem arsti poole, et hakata ravimidoosi korrigeerima või pean jätkama sama doosiga veel ühe kuu kuni arstivisiidini. Tänan

Arst vastas:

Anu Ambos

dr Anu Ambos

Endokrinoloog

SA PERH Mustamäe korpus

Tere!
Olete julge proua, tahate kohe ise arsti ametit proovida! Et mis sinna endokrinoloogi juurde ikka minna, tellite Synlabist järjekordsed analüüsid ja muudate ravi vastavalt nendele ise! Aga mina Teile selliseks tegevuseks küll juhtnööre andma ei hakka. Esiteks ei piisa edukaks ravimiseks järjepidevast FT4 määramisest - olulised on ka FT3 ja TSH, lisaks kilpnäärme maht, TRAK tiitri tõus, asjaolu, kas Teil on orbitopaatia nähte või mitte jne. jne. jne. Kui ise Synlabist analüüsid tellisite ja vastused Teis küsimusi tekitasid, võtke palun ühendust Teid raviva endokrinoloogiga, kellel on Teie kohta piisav info, et Teie küsimustele vasatata ja vajaduse korral ka Tiotiili annuse muutmiseks juhtnööre anda.
Tervitades,
dr. Anu Ambos.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Endokrinoloogia

Kilpnäärme ületalitus ja Gravesi tõbi.


Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!

Loe edasi

Kaalu tõus

Minu probleem selline, ma ei tea kas üldse õiges kohas esitan küsimuse, aga asi selles, et mu kaal on väga suureks läinud ja ma olen üritanud igati muuta oma elustiili, ma hakkasin käima treppidest lifti ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Tegemist on rasvtõvega, kuna kehamassiindeks on Teil üle 30. Soovitan pöörduda esmalt perearsti poole. Endokriinhaigustest tulevad rasvumise võimaliku põhjusena arvesse kilpnäärme alatalitlus ...

Loe edasi

kilpnäärme ületalitlus

mis sümptomid on kilpnäärme ületalitluse puhul? minul diagnoositi päritud kilpnäärme ületalitlus aasta tagasi, kui olin 18 aastane. peale seda tunnen, et olen muutunud närvilisemaks, kas see on haigusest ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Kui Teil tõepoolest aasta tagasi diagnoositi kilpnäärme ületalitlust, peaksid selle tõve sümptomid omast käest tuttavad olema. Tõsi on see, et selle haiguse puhul ei too tablettravi lõplikku ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: