Tiotil ja L-thyroksin 21.06.17 / Endokrinoloogia

Külastaja küsib:

Tere,
3-4 kuud tagasi avastati mul kilpnäärme ületalitlus. Olen regulaarselt võtnud Tiotil 50mg tablette (alustades 3x2 tbl/päevas, nüüdseks 3 tabletti päevas) ja lisaks iga hommik betaloc zok-i 25mg 1 tablett päevas. Haiguse ravi alguses avastati kohe ka punnsilmsus paremas silmas. Nüüd lisati ravi juurde L-thyroksin 1 või 1/2 tabletti päevas. Seoses sellega tekkis küsimus, et miks pandi lisaks l-thyroksini ja kuidas on selle toime minu ravile? Mida selline kombineeritu ravi aitab teha.
Aitäh!

Arst vastas:

Anu Ambos

dr Anu Ambos

Endokrinoloog

SA PERH Mustamäe korpus

Tere!
Kombineeritud ravi on tegelikult üsna sageli kasutatav võte, kui kilpnäärme hormoonanalüüsid on raviga juba normilähedaseks muutunud ja analüüside võtmises tahetakse teha pikem paus või on patsiendil kilpnäärme autoimmuunsest haigusest tingitud orbitopaatia (nagu Teil). Kombineeritud ravi võimaldab anda suuremas annuses tiotiili välistades ravimisest põhjustatud alatalitluse tekkimist, kuna lisatud L-türoksiin kompenseerib kilpnäärme talitluse vähenemist. Ravi käigus tekkida võiv alatalitlus võib halvendada orbitopaatia (silmakahjustuse) kulga ja seda püüab Teie raviarst tõenäoliselt vältida.
Tervitades,
dr. Anu Ambos.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Endokrinoloogia

Tiotil ja rinnaga toitumine

Tere!
Sünnitasin 4,5 kuud tagasi. Toidan rinnaga. Kuu aega tagasi hakkasin mul juuksed välja langema. Hakkasin kohe võtma vitamiinid. Kuid see eriti ei aidanud. Pöördusin perearsti poole, kes soovitas ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Tõenäoliselt on Teil autoimmuunne kilpnäärmehaigus, mis on sünnitusjärgselt ägenenud ja põhjustanud mõõduka ületalitluse. Kuna vaevusi Teil ei ole (peale juuste väljalangemise, mis on tõenäoliselt ...

Loe edasi

Kilpnäärme alatalitluse ravi

Ma mõtlesin, et kas teist kilpnäärme ravi olemas, kui see thyroksin? Ma tean, et thyroksin ei ole kehakaalu ravim, kuid ma olen palju püüdnud kaalust alla võtta. Thyroksin sisaldab ainult üht kilpnäärme ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere taas!
Kahjuks ei ole ühtegi käsitsi sea kilpnäärmest valmistatud ravimit apteegivõrgus saada ja ega sellist ravimiamet Eestis (ega ka mujal Euroopa Liidus) müüa lubakski. Olen pärit veel sellest ...

Loe edasi

Kilpnäärme alatalitlus

Mul on kilpnäärme alatalitlus. Ja söön thyroksin ravimit 2,25 ja ma ei saa kaalu kukkuma. Nüüd küsin ma, et kas müügil teist ravimit? Ja kui on, siis kui palju see maksab?
Aitäh

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Kahjuks olete Te millestki väga valesti aru saanud. L-türoksiin ei ole kaalulangetaja. See, et L-türoksiini annus, mis normaliseerib Teie kilpnäärmehormoonid, kaalule ei mõju, näitab ainult, ...

Loe edasi

L-Thyroksin ja tsüklihäired

Tere,
kas on võimalik, et antud ravimi võtmine tekitab tsüklihäireid ja määrimist enne tõelist mensest? Võtan 1tbl päevas.

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Kui kilpnäärmehormoonid on türoksiinravi ajal korras, ei põhjusta L-türoksiin tsüklihäireid. Soovitan rääkida oma probleemist raviarstiga, kes on kursis Teie hormoonanalüüside tulemustega.
Loe edasi

Kilpnäärme ületalitlus

Kas ravimit tiotil tuleb võtta enne või peale sööki?

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Peale sööki.
Tervitades,
Anu Ambos.

Loe edasi

Tiotil 50mg.?

Kas peaks enne laskma teha täpsemaid uuringuid kilpnäärmele, kui Tiotil 50mg tablette välja kirjutada? Minul tehti vaid vereproov ja rohkem midagi ei tehtudki..... Kas peaksin ainult selle vereanalüüsi ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Veelkord, kilpnäärme talitlushäiret diagnoositaksegi hormoonanalüüsi abil veeniverest. Täpsem enam olla ei saa. Kilpnäärme ultraheliuuring, punktsioon jne. kilpnäärme talitluse kohta informatsiooni ...

Loe edasi

TSH 6,0

Tere!
Mure selline,et mul on (oli) kilpnäärme ületalitus.Võtsin 8kuud ravimit Tiotil 2
korda päevas.Viimased analüüsid tegin nüüd veebr. ja TSH näit oli 6,0 ja arst
lõpetas ravi kohe ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Kahjuks ei saa ma nappide andmete ja kõigest ühe hormoonanalüüsi vastuse põhjal oletada, missugune kilpnäärmehaigus Teil ületalitlust põhjustas või kas 8-kuuline ravikuur on piisav. TSH 6 ...

Loe edasi

L-Thyroksin ja billid

Tere!

Olen 21 aastane ja mul avastati kilpnäärme alatalitlus 15.aastaselt.Olen sellest ajast saadik võtnud L-Thyroksini.Praegu võtan seda 125mg. Bille olen ma võtnud 1,5 aastat. Tsh on viimsel ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Kui TSH on viimasel ajal nii kõrge olnud, võib see tähendada kas olulist L-türoksiini aladoseerimist või vähemalt paarinädalast ravikatkestust. Vastavalt põhjusele tuleb ka käituda. Kui ravikatkestust ...

Loe edasi

levotüroksiin

Enne olid L-thyroksiini tabletid kollased, nüüd valged ja tunduvalt väiksemad.
Kui mul tuleb võtta 1,25 L-Thyroksin 100, siis sama kogus ka neid uutmoodi väljanägemisega tablette?

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Ravimfirma Berlin-Chemie L-türoksiini tabletid on nüüd tõepoolest väiksemad ja valget värvi. Nimelt ei lisata nüüd toimeainele värvainet ja ka tableti mahtu suurendava sidusaine osa on väiksem. ...

Loe edasi

ületalitus läks üle alatalitusele

Tere!

Olen aastaid kannatanud ületalituse all, tabletid ei aidanud, tekkisid probleemid südamega.
Kilpnääre kiiritati 1/2 aastat tagasi.Peale kiiritust analüüsid endiselt halvad -ületaltus ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Teie ravi radiojoodiga (seda peate vist silmas kiirituse all) on olnud edukas. Püsiva alatalitluse teke ongi see, mida tahame saavutada. Nüüdsest hakkate saama asendusravi L-türoksiiniga (sünteetilise ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: