TSH näit 01.09.16 / Endokrinoloogia

Külastaja küsib:

Tegin hiljuti vereanalüüsid ja sealt selgus, et mu TSH näit on 8.48 mU/l
Arst ütles, et see on natukene üle normi ja ei ole vaja ravi. Mis on normaalne näit? Kas ma peaksin muretsema?

Arst vastas:

Anu Ambos

dr Anu Ambos

Endokrinoloog

SA PERH Mustamäe korpus

Tere!
TSH on tõepoolest mõõdukalt tõusnud - norm 0,4-4,0 mIU/l. Vajalikud on lisauuringud (FT4, TPO) ja võib-olla ka asendusravi (arvestades Teie vanust ja sugu). Paluge suunamist endokrinoloogi vastuvõtule.
Tervitades,
dr. Anu Ambos.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Endokrinoloogia

Kilpnääre

Günegoloogi juures tehti kilpnäärmele ultraheli ja mingeid muutusi ei tuvastatud. Vere analüüs näitas tsh taset 3.94. Küsin kas see näit näitab vajab lisa uuringuid?

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Näit on normis ja lisauuringuid ei vaja.
Tervitades,
dr. Anu Ambos.

Loe edasi

TSH näit

Tere!
Küsimus oleks selliste näitude kohta.
TSH 3.58 mU/l [norm 0.40 - 4.00]
TPO Ak <28 kU/L [norm ... - 60]
Arst küll midagi ei öelnud, et oleks valesti, kuid hakkasin ise ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Nii TSH 3,58 mIU/l kui ka TPO AK tiiter alla 28 kU/l on mõlemad normaalsed tulemused. Põhjust muretsemiseks ei ole ja tõsiseltvõetavat "hoiatust" ma siin ei näe.
Tervitades,
...

Loe edasi

Klipnäärme alatalitus

Tere


Sooviksin teada, kas minu näidud viitavad kilpnäärme alatalitusele:

Analüüs 11.08.2017

TSH: 2,44mlU/L

fT4: 16,6 pmol/L

TPO ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
11.08.17 tehtud analüüsid kilpnäärme alatalitlusele ei viita - talitlus on korras. TPO tiitri umbes 2x tõus viitab autoimmuunsele türeoidiidile - vajate regulaarset jälgimist perearsti juures ...

Loe edasi

TSH näit

Kas peaksin panema aja endokrinoloogile??
TSH 0,28 mU/l
FT4 18,49 pmol/l
FT3 4,65 pmol/l

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Teie kilpnäärme hormoonanalüüsid on korras. TSH minimaalne supressioon kliinilist tähendust ei oma ja kilpnäärme ületalitluse retsidiivi sellest järeldada ei saa. Hetkel endokrinoloogile minema ...

Loe edasi

Kilpnäärmehormoon

Tere!


Kas kilpnäärmehormooni tase (TSH) 0,69 on normipärane ning muretsemiseks pole põhjust? Kas seda näitu on võimalik seostada väsimusega. Milline on TSH normaalne vahemik (st millisest ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
TSH normivahemik on 0,4-4,0 mIU/l. Niisiiis on Teie TSH täiesti korras ja seega kilpnäärme talitlus normis.
Tervitades,
Anu Ambos.

Loe edasi

TSH üle normi

Tere,
mul on diagnoositud autoimmuunne türeoidiit, praeguse ajani pole ravi vajalik olnud (TSH näit oli 6 kuud tagasi 2,3). Perearst võttis nüüd uue proovi ja TSH oli 4,78. Perearst ütles, et näit ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Kui soovite lähikuudel rasestuda, oleks mõistlik ka minimaalse TSH tõusu korral ravi alustada. Kui rasestumisplaani ei ole ja Teil on usaldsusväärne kontratseptsioon, võib 6 kuud oodata küll. ...

Loe edasi

Hormoonide tase

Olen rase, jookseb kolmas trimester. Mida tüpsemalt näitab TSH näit 0,55 ja FT4 näit 11?

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Teie kilpnäärme hormoonanalüüsid on korras - kilpnäärmehormoone on Teie organismis piisavalt.
Tervitades,
dr. Anu Ambos.

Loe edasi

TSH

Tere,

TSH näit on 0.397. Kas on muretsemiseks põhjust?

Ette tänades
N 31a

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Muretsemiseks põhust ei ole.
Tervitades,
dr. Anu Ambos.

Loe edasi

TSH

Olen mures kilpnäärme pärast. Suvel tehtud analüüsid olid korras (TSH veidi üle 2), nüüd aasta algul TSH näit normist veidi kõrgem (4.8). Samas on ka pitsitustunne kaelal ja kõris ning pulss normist kõrgem. ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
TSH väärtused muutuvad ikka aja jooksul veidi. Minimaalselt suurenenud TSH väärtus on iseloomulik kroonilisele autoimmuunsele türeoidiidile ja kilpnäärmevastaste antikehade määramine oleks ...

Loe edasi

küsimus

Kui TSH näit on veidi üle 5, kas ja kuidas võib see mõjuda rasestumisele ja rasedusele?

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Nii minimaalne TSH tõus rasestumisele ega rasedusele mõjuda ei tohiks. Igaks juhuks võiks siiski määrata ka FT4. Kui see on korras, pole põhjust muretseda. Kõige tüüpilisemaks TSH minimaalse ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: