Autoimmuunne türeoidiit ja hüpotüreoos 03.05.14 / Endokrinoloogia

Külastaja küsib:

Perearst diagnoosis 2013.a.kevadel autoimmuunse türeoidiid.nüüd saan asendusravi.Kas peaks uuringuteks pöörduma ka endokrinoloogi vastuvõtule?

Arst vastas:

Anu Ambos

dr Anu Ambos

Endokrinoloog

SA PERH Mustamäe korpus

Tere!
Kui asendusravi foonil on kilpnäärmehormoonid korras, saab Teie hüpotüreoosi jälgimisega hakkama ka perearst.
Tervitades,
dr. Anu Ambos.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Endokrinoloogia

autoimmuunne türeoidiit ja COVID19 vaktsineerimine.

Tere! Mul on diagnoositud autoimmuunne türeoidiit ning raviks on määratud L-Thyeoxin tabletid 25 mikrogrammi. Kas tohib vaktsineerida COVID19 vastu.

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Tohib.
Tervitades,
dr. Anu Ambos.

Loe edasi

krooniline autoimmuunne türeoidiit

Tere,
kas kroonilise autoimmuunse türeoidiidiga inimesed kuuluvad riskirühma covid-19 puhul?

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Ei kuulu.
Tervitades,
dr. Anu Ambos.

Loe edasi

Autoimmuunne türeoidiit ja keskendumishäired

Tere!

Mul diagnoositi autoimmuunne türeoidiit 2 aastat tagasi ning alates sellest ajast olen asendusravil. Sooviksin teada, kas autoimmuunne türeoidiit võib tekitada ka keskendumishäireid, ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Autoimmuunne türeoidiit iseenesest keskendumishäireid ei põhjusta. Küll võivad keskendumist raskendada autoimmuunsest türeoidiidist tingitud üle- või alatalitlus. Nagu aru saan, ongi Teil kilpnäärme ...

Loe edasi

Kilpnäärme alatalitlus, kilpnäärme põletik

Sooviks teada, kui endokrinoloog on tuvastanud mul kilpnäärme põletiku ja alatalitluse ning määranud raviks L-Thyroksini 1/2 tabl.päevas, ning perearsti poolt on kõrgvererõhu jaoks määratud 1 tabl. Betalok-Zoki ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Krooniline autoimmuunne türeoidiit ja hüpotüreoos vaegurluseks põhjust ei anna. Tegemist on ravimitega 100%-liselt kompenseeritava seisundiga.
Kahjuks ei oska kommenteerida Teie kardiaalset ...

Loe edasi

Üleöö diagnoositud krooniline türeoidiit

Tere! Veretesti koosseisu juhuslikult perearsti algatusel lisatud kilpnäärme testist selgus, et TSH 25,3 mU/l annab põhjuse külastada endokrinoloogi. Mida ka tegin. Endokrinoloogi sõnul on tegemist kroonilise ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Oluliselt tõusnud TSH väärtus (norm 0,4-4,0 mIU/l) viitab väljendunud kilpnäärme alatalitlusele, mille kõige tavalisem põhjus on krooniline autoimmuunne türeoidiit. Seega on Teie diagnoos ...

Loe edasi

kilpnäärme alatalitus.

tere
Minul on diagnoositud autoimmuunne türeoidiit, muu täpsustatud hüpotüreoos. Võtan raviks kilpnäärme hormoone ja see tõstab kehakaalu meeletul kiirusel. Kas pole muid ravimeid, mida võtta? Ega ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Kilpnäärmehormoonid kehakaalu EI TÕSTA. Vastupidi, kilpnäärmehormoonid kiirendavad ainevahetust ja nende liia korral (kilpnäärme ületalitlus) inimesed enamasti kõhnuvad. Võib-olla on Teile ...

Loe edasi

hüpotüreoos

Tere! 3 aastat tagasi,raseduse ajal avastati mul kilpnäärme alatalitlus. Võtan l-tyroxini 100 mg päevas.Küsimus: kas kilpnäärme alatalitlus on pärilik,mitmed mu lähisugulased põevad seda ja ka minu 17 ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Kilpnäärme alatalitluse kõige sagedasemaks põhjuseks on krooniline autoimmuunne türeoidiit, mis on tõepoolest päriliku eelsoodumusega haigus ja selle ärahoidmiseks midagi ette võtta kahjuks ...

Loe edasi

Hüpotüreoos

Olen 44-aastane naine ja aastaid tagasi diagnoositi mul krooniline türeoidiit , paar aastat sain ravi , edasi käisin vaid kontrollis ja kõik oli korras . Sel kevadel selgus analüüsist , et TSH on 4,11 ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Reduktiili võite tarvitada koos L-türoksiiniga ebasoodsaid koostoimeid kartmata. Ka hormonaaölseid rasestumisvastaseis vahendeid võite samaaegselt kasutada.
Krooniline autoimmuunne ...

Loe edasi

Jooditabletid ja hüpotüreoos

Tervist, doktor!
Olen saanud hüpotüreoosi ravi alates selle aasta aprillikuust, L-Thyroxini on doseeritud 100 mikrogrammile päevas ja TSH on ravi kestel langenud praktiliselt normi piiridesse, ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Joodi manustamine pole Teile tõepoolest vajalik. Alatalitluse põhjuseks ei ole Teil joodivaegus, vaid krooniline autoimmuunne türeoidiit. Seda haigust jood ei ravi. L-türoksiini annus on ...

Loe edasi

rasedus ja kilpnäärme alatalitlus

Tere, mul on autoimmuunne türeoidiit ning olen 10. nädalat lapseootel. Võtan 100 mcg Levothyroxini päevas. Kas rasedus mõjutab mingil moel ravimiannuse kogust? Olen kuulnud, et raseduse algusnädalail TSH ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Kõigil hüpotüreoosi tõttu asendusravil olevatel naistel oleks vajalik kilpnäärmehormoone kontrollida raseduse esimese kolme kuu jooksul. Tavaliselt asendusravi annust siiski muutma ei pea. ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: