insuliin 24.10.06 / Endokrinoloogia

Külastaja küsib:

.Tahaks teada,mitu tundi toimib HumulinR? Aitäh.

Arst vastas:

Anu Ambos

dr Anu Ambos

Endokrinoloog

SA PERH Mustamäe korpus

Tere!
Humulin R (lühitoimeline iniminsuliin) toimib 6-8 tundi, toime algab 20-30 min. peale nahaalusi manustamist ja toime maksimum on 1,5-3 tundi peale manustamist.
Tervitades,
dr. Anu Ambos.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Endokrinoloogia

Diabeet.

Minu emal on teise tüübi diabeet ca 25 aastat. Raviks metforal 1000 2x päevas + Novorapid ja ööseks Lantus. Metforali tarvitamisel tekib kõhulahtisus, probleem umbes 1, 5 aastat. Kui vähendan annust ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Võite julgesti metformiini annust poole võrra vähendada. Kui ema saab ka insuliinravi, on metformiini osa veresuhkrute korrashoidmisel tagasihoidlik. Põhitöö teeb ikka ära insuliin. Seega pole ...

Loe edasi

Insuliin seerumis

Tere!
Analüüside tulemused 2018 a: HbA1C 5,3% (34,7 mmol/l); paastuglükoos plasmas 4,7 mmol/l (referents 4,1-6,1); insuliin seerumis 2,5 mlU/l (referents 3,0-25,0). Aastal 2011 oli paastuglükoos ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Insuliini madal tase tühja kõhuga on täiesti normaalne nähtus ja välistab Teie juhtumil insulinoomi (insuliini tootva kõhunäärme kasvaja). Viimane on harvaesinev enamasti healoomuline kasvaja, ...

Loe edasi

Insuliinisõltumatu suhkrutõbi

Palun seletada lahti,mida tähendab insuliinisõltumatu suhkrutõbi!

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Tegemist on suhkurtõvega, mida võib ravida ka teiste ravimitega peale insuliini (insuliinsõltuvat suhkurtõbe saab ravida ainult insuliiniga). See suhkurtõve vorm on tavaliselt pärilik, seotud ...

Loe edasi

insuliin

Olen veidi mures, käisin hiljuti vereanalüüsi tegemas, kus tulemustes on:
insuliin 14,4 (norm 3,0-25,0)
hemoglobiin 145 (norm 118-150)
glükoos 5,6 (norm 4,1-6,1)
kolesterool ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Tehtud analüüside alusel ei ole põhjust kahtlustada diabeedi teket. Analüüsides on näha mõõdukas kolesterooli taseme tõus, muus osas on analüüsid korras. Olete mõõdukas ülekaalus ja kehakaalu ...

Loe edasi

Sooviks saada veidi selgitus oma vereproovi kohta

Tere!
Perearst tegi seekord veidi pohjalikuma vereproovi.
Kahjuks ei saanud ma aru, mida oma naitajatest jareldada.
Oleksin vaga tanulik, kui saate veidi selgitada, mida alljargnevad ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Järeldan, et tegemist on rahuldavalt kompenseeritud 2. tüüpi diabeediga. Veresuhkur võiks olla veidi parem ja siin tekib küsimus, miks metformiini ja Victoza annused nii madalad on. Kas Te ...

Loe edasi

Kõrge veresuhkur, 1 tüüpi diabeet

Tere taas,
küsin veel üle, kuna abikaasale määrati raviks nii Lantus 24h kui ka Apidra.
Kas neid ikka peab ja tohib koos süstida? Miks peab mõlemat süstima?
Küsin Teilt, sest kahjuks ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Veelkord soovitan tungivalt sisse seada normaalne kontakt oma abikaasa raviarstiga. Uskuge mind, küsimusi tuleb veel ja veel. See on alles algus. Interneti teel ei saa ega tohigi ravida ühtegi ...

Loe edasi

Diabeet

Tere.Kas on selline võimalus,et insuliin [LANTUS] ei mõju minu organismile?Olen suurendanud ühikute arvu juba 100-ni kuid suhkru näit on sama kui aasta tagasi.Lisaks on ka tablett ravi.Tänan

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Tõenäoliselt on Teil tegemist 2. tüüpi suhkurtõvega, olete ülekaaluline ja organism on insuliinresistentne. Võimalik, et viimase aasta jooksul on kaalu veelgi juurde tulnud. Soovitan arutada ...

Loe edasi

Insuliin!

Tere,oleks selline küsimus,kõlab imelikult aga kuidas mõjub insuliin tervele inimesele.Millised tagajärjed võivad olla?
Probleem selles,et arst kiirustas ravimi välja kirjutamisega ja käskis hakkata ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Ei usu, et ükski arst kirjutaks tervele inimesele välja insuliini. Mitte ei usu. Pigem arvan, et tegemist on 2. tüüpi suhkurtõvega, kus ravida võib põdemise esimestel aastatel ka tablettpreparaatidega. ...

Loe edasi

Insuliin/thyroksiin-sportlasel

et kui kasutada l-thyroxini või T-3 rasvapõletamise eesmärgil ja ainevahetuse kiirendamiseks kas on ka oht et pärast kuuri oma kilpnääre muutub laisaks ja ei tööta enam endiselt- toodab vähem hormoone, ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Arstina ei tahaks heaks kiita ei türoksiini ega insuliini kasutamist tervel inimesel mingite psudoeesmärkide saavutamiseks.
L-türoksiinist ainevahetuse kiirendajana on tõenäoliselt ...

Loe edasi

kõrge veresuhkur

olen neli aastat diabeetik.Raviks tarvitasin metforal 850 ja glibenese 10 mg tablette.Veresuhkru näit oli 8 kuni 12.Alates juunist on ravi muudetud.Metforal tabletid 3x päevas ja insuliini süstid 3x päevas ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Olete tõenäoliselt tüüpiline suure insuliinresistentsusega 2. tüüpi diabeetik. Insuliin sobib Teile küll, kuid küsimus on manustamisreziimis ja kogustes. Kui peate lühitoimelist insuliini ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: