ATPO 11.01.18 / Endokrinoloogia

Külastaja küsib:

tere,
puhkuse ajal sanatooriumil tegin vereproovi. analüüsid näitavad: ATPO - 86,8 IU/ml (norm 0-8); TSH - 2,47 mlU/L (0,4-4),
FT4 - 17,33 pmol/L (10,6-19,4). Kui ohtlik olukord on??? olen 40a naine.

Arst vastas:

Anu Ambos

dr Anu Ambos

Endokrinoloog

SA PERH Mustamäe korpus

Tere!
Olukord ei ole ohtlik ja Teie tujukuses kilpnääre küll süüdi ei ole. Tehtud hormoonanalüüside alusel on Teie kilpnäärme talitlus normis. TPO-AK on ühte liiki kilpnäärmevastaste antikehade tiiter ja selle tõus viitab kroonilisele autoimmuunsele türeoidiidile. Vajate kilpnäärme talitluse osas jälgimist ja võimalike talitlushäirete tekkimise risk on kõrgenenud, kuid esialgu on talitlus korras ja seega pole riskid realiseerunud.
Tervitades,
dr. Anu Ambos.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Endokrinoloogia

Kilpnäärme eemaldamine

Tere! Mul avastati kilpnäärme suurenemine, kilpnäärmes ka palju sõlmi. Endokrinoloog tegi ultraheli ja analüüsid. Vastused sellised:

Kilpnääret stimuleeriv hormoon seerumis/plasmas Kilpnääret ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Teie kilpnääre talitleb normaalselt ja tegemist on tavalise sõlmelise struuma, mitte autoimmuunsest türeoidiidist põhjustatud mahulise suurenemisega. Punktsioonil saadud materjali healoomulisus ...

Loe edasi

Autoimmuunne türeoidiit

Diagnoositi täna Autoimmuunne türeoidiit + E06.3. TSH väidetavalt normis, kuid aTPO üle 1300. Kilpnäärme struktuur ebaühtlane, sõlmi ja tsüste ei leitud. Parema sagara maht 5,7 ml ja vasema maht 6,7 ml. ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Autoimmuunne türeoidiit ei ole haigus, vaid suurenenud talitlushäirete riski näitaja nagu kõrgenenud kolesterool ei ole haigus, vaid on suurenenud südameveresoonkonna haiguste riski näitaja. ...

Loe edasi

Autoimmuunne türeoidiit ja ravi raseduse ajal

Tere dr Ambos

Olen 37-aastane ja hetkel 6.-ndat nädalat lapseootel (3. laps). Eelmisel nädalal selgus täiesti juhuslikult (palusin perearstil lihtsalt tervisekontrolliks analüüse teha ja nende ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Kes ja kus küll kirjutab, et alati ja igal juhul suurendatakse L-türoksiini annust 50-lt mikrogrammilt 2 nädala möödudes 100 mcg-le?! Võib-olla sel juhul, kui TSH on 50 mIU/l tehakse nii, ...

Loe edasi

Analüüsid, kilpnäärme, maksa, kolesterooli seos

Tere!

Juba pikemat aega tunnen ennast halvasti(käte värin, südame kloppimine,väsimus, lihaste valu jne), siis otsustasin anda vereproovi. Kuna aga arstide järjekorrad on pikad siis sooviksin ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Kilpnäärme ületalitlus võib põhjustada tagasihoidlikku maksakahjustust, mis väljendub ka mõõdukas biokeemiliste näitajate tõusus. Kolesteroolile kilpnäärme ületalitlus olulist mõju ei avalda ...

Loe edasi

Kilpnäärme alatalitlus ja rasestumine

Tere! Mul avastati kilpnäärme alatalitlus.Näidud siis
SfT3 5,48
SfT4 10,0
S-TSH 10,1
S-aTPO 254
Kuidas Teie kommenteeriksite selliseid näite?Günekoloog kirjutas mulle ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Teil on kroonilisest autoimmuunsest türeoidiidist põhjustatud mõõdukas kilpnäärme alatalitlus. See vajab kindlasti asendusravi, eriti silmas pidades planeeritavat või olemasolevat rasedust. ...

Loe edasi

Autoimmuunne türeoidiit

1,5 aastat tagasi käisin kilpnäärme uuringutel ja siis oli veel kõik normipiires. Nüüd tegin uue vereproovi, mis perearsti sõnul on üsnagi halb. Endokrinoloogi juurde õnnestus mul aeg alles 8. detsembriks ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Teie vereproov on praegugi normi piires ja võie rahulikult oma vastuvõtuaja ära oodata.
TPO tiitri tõus on kroonilise autoimmuunse türeoidiidi marker. Krooniline türeoidiit ongi see ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: