Autoimmuunne türeoidiit ja rasedus 12.07.16 / Endokrinoloogia

Külastaja küsib:

Esimese kirjas unustasin lisada analüüside tulemused) 11,07,16( 7+2n)
ANALÜÜS LOINC JÄRGI(11,07,16) REFERENTSVÄÄRTUS TULEMUS

ft3 (2,7-6,5) 2,67pmol/l
ft4 (10,3-25) 11,6pmol/l
TPO IgG (<35) 331,2 mU/l
TSH (0,4-4) 3,526mU/l

Novembris(25,11,15) analüüside tulemused:

ANALÜÜS LOINC JÄRGI REFERENTSVÄÄRTUS TULEMUS

ft3 (3,5-6,5) 12,10pmol/l
ft4 (11,5-22,7) 11,16pmol/l
TPO IgG (<60) 113 kU/l
TSH (0,4-4) 0,4 mU/l

Arst vastas:

Anu Ambos

dr Anu Ambos

Endokrinoloog

SA PERH Mustamäe korpus

Tere!
Kõik, mis sai vastatud eelmisele kirjale, jääb kehtima ka lisainfo valguses.
Tervitades,
dr. Anu Ambos.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Endokrinoloogia

Kilpnääre ja rasedus

Tere!
Soov on saada perre 2. laps. Mure on kilpnäärmega (autoimmuunne türeoidiit). Viimasel endokrinoloogi külastusel (kevadel) tehtud analüüsid näitasid TSH 4,5 ja Ft4 11,5. Arst siis ravi vajalikuks ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Kuna olete noor fertiilses eas naine ja planeerite pere juurdekasvu, oleks enne rasestumist vaja kilpnäärmehormoonid korda saada. TSH 6,2 mmol/l on ilmselt liiga kõrge ja viitab algavale kilpnäärme ...

Loe edasi

autoimmuunne türeoidiit ja rasedus

Tere!
Mul on diagnoositud autoimmuunne türeoidiit. Kilpnäärme talitlus hetkel normis (eutüreoos). TSH 3,93 mU/L (eelmistel anal. 4,16 ja 4,52 mU/L), lisasin täpsemad numbrid failiga. Ravi pole määratud. ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
L-türoksiini võiks hakata juurde võtma, kui rasestumine näiteks 6 kuu jooksul ei õnnestu. Võib muidugi ju võtta ka "igaks juhuks", kahju ei tee. Kuid ka kasu osas pole selgust.
Tervitades,
Loe edasi

Autoimmuunne türeoidiit ja hüpotüreoos

Perearst diagnoosis 2013.a.kevadel autoimmuunse türeoidiid.nüüd saan asendusravi.Kas peaks uuringuteks pöörduma ka endokrinoloogi vastuvõtule?

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Kui asendusravi foonil on kilpnäärmehormoonid korras, saab Teie hüpotüreoosi jälgimisega hakkama ka perearst.
Tervitades,
dr. Anu Ambos.

Loe edasi

pärilikkus

kas alatalitlus võib olla pärilik, ja mida peaks sel juhul jälgima

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Kilpnäärme alatalitlus on pärilik üliharvadel erandjuhtudel. Tavaliselt on päriliku eelsoodumusega krooniline autoimmuunne türeoidiit s.t. kilpnäärmehaigus, mis võib (kuid ei pruugi) alatalitlust ...

Loe edasi

KILPNÄÄRME OPERATSIOON

Miks opereeritakse kilpnääre ära alles siis kui ta muutub pahaloomuliseks, põletikuline ja mittefunktsioneeriv kilpnääre on ju ka kasutu ja organismile isegi koormav (autoimmuunne türeodiit) ? Tänades!

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Ükski organ pole seni, kuni ta talitleb normaalselt, organismis kasutu. Krooniline autoimmuunne türeoidiit ei koorma organismi kuidagi. Probleem tekib üksikutel patsientidel, kui kujuneb ...

Loe edasi

kilpnäärme krooniline põletik

Tere. Kas kilpnäärme krooniline põletik võib põhjustada reaktiivset artriiti? Kas kroonilise kilpnäärme põletikuga on lubatud võtta soolavanne?

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Krooniline autoimmuunne türeoidiit reaktiivset artriiti ei põhjusta. Soolavannid on lubatud.
Tervitades,
dr. Anu Ambos.

Loe edasi

kilpnäärme vastased antikehad

Tere,
Minu diagnoos on krooniline autoimmuunne türeoidiit, subkliiniline hüpotüroos. L-thyroxini raviga on kerge alatalitus saanud kenasti kontrolli alla. Muret teeb aga endiselt kõrge antikehade ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Kõrge antikehade tiiter on kroonilise türeoidiidi marker, mis jääb saatma Teid kogu eluks ja raviga seda mõjutada ei ole võimalik. Kõrge antikehade tiiter ei mõjuta kuidagi fertiilsust ja ...

Loe edasi

autoimmuunne türeoidiit

Lähen veebruaris endokrinoloogi konsultatsioonile, saatelehele märgitud autoimmuunne türeoidiit ja kalduvus hüpotüreoosile (FT3 ja FT4 korras, aga TG-Ak 438 IU/ml ning TPO-Ak väiksem kui 1000, TSH 4,340)

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Krooniline autoimmuunne türeoidiit iseenesest ei ole lastetuse põhjuseks. Rasestumist võib takistada kroonilise autoimmuunse türeoidiidi tõttu kujunenud kilpnäärme alatalitlus. Soovitan seekordse ...

Loe edasi

rasedus ja kilpnäärme alatalitlus

Tere, mul on autoimmuunne türeoidiit ning olen 10. nädalat lapseootel. Võtan 100 mcg Levothyroxini päevas. Kas rasedus mõjutab mingil moel ravimiannuse kogust? Olen kuulnud, et raseduse algusnädalail TSH ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Kõigil hüpotüreoosi tõttu asendusravil olevatel naistel oleks vajalik kilpnäärmehormoone kontrollida raseduse esimese kolme kuu jooksul. Tavaliselt asendusravi annust siiski muutma ei pea. ...

Loe edasi

autoimmuunne türeoidiit ning rasedus

Tere, mul on autoimmuunne türeoidiit ning olen ka lapseootel - esimese trimestri keskpaik. Küsimus selline, et kas raseduse alguses vajadus türoksiini järele suureneb või ei? Olen internetist haiguse kohta ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tõsi on see, et kroonilise autoimmuunse türeoidiidiga naine peaks kilpnäärme talitlust kontrollima esimese trimestri jooksul. Loote kilpnääre hakkab tööle 12. rasedusnädalal ja enne seda on loode kilpnäärmehormoonide ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: