Kas peaksin aja panema endokrinoloogia vastuvõtule ,kui minu vereproovi tulemused olid TSH 3,83 ja T4V 9,3? 09.10.15 / Endokrinoloogia

Külastaja küsib:

Tere. Pöördusin arsti juurde väsimuse,nõrkuse ja lihasvaludega. Viis aastat tagasi pöördusin samade probleemidega, kus tuli vereproovist välja, et kilpnäärme tulemused piiripeal ja sinna see asi perearsti poolt jäi. Algul arvati ,et minu sümptomid on tingitud füüsilisest tööst. Selle nädalal pöördusin uuesti arsti juurde nende samade probleemidega ja sain vereproovi vastused ,kus kilpnäärme tulemused olid TSH-3,83 ja T4V 9,3. Minu küsimus on, kas ma peaks pöörduma endokrinoloogi arsti poole? Oleme mehega üritanud juba aasta last saada ja pole õnnestunud. Kui suurt osa on TSH numril rasestumise osas? Olen lugenud , et TSH peaks olema 0.4-2,5 vahel, et naine rasestuks.

Arst vastas:

Anu Ambos

dr Anu Ambos

Endokrinoloog

SA PERH Mustamäe korpus

Tere!
Teie TSH on praegu normi piires, seega kilpnäärme alatalitlust Teil ei ole ja seega ei ole Teie vaevused - väsimus, nõrkus, lihasvalud - kilpnäärmega seotud.
Hoopis iseasi on viljatusprobleem. Kui Teie ja abikaasa olete igati uuritud ja viljatusele muud põhjust ei leita või on plaanis IVF või muud protseduurid, võib rasestumise soodustamiseks võtta väikeses annuses L-türoksiini, nii et TSH oleks nn. ideaalses vahemikus 1-2,5 mIU/l. See ei tähenda, et muidu terve naine TSH-ga 2,5-4,0 mIU/l ei rasestuks.
Tervitades,
dr. Anu Ambos.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Endokrinoloogia

TSH äkiline tõus

Tere,

Kirjutan, et küsida lisaks oma perearstile ka Teiepoolset arvamust minu haigusloos:

14.06.2017 tegi perearst mulle esimest korda kilpnäärme analüüsid, kuna kaebasin pikemat ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Mina ei arva, et nii suur TSH tõus oleks tingitud kahenädalasest ravipausist L-türoksiini mikroannusega (25 mcg päevas). Pigem on ikka tegemist autoimmuunsest türeoidiidist tingitud kilpnäärme ...

Loe edasi

Kilpnäärme alatalitlus

Tere!

Sooviks natuke informatsiooni seoses kilpnäärme alatalituse kohta. Märtsis lasin teha vereproovi ning sealt tuli välja et mul on kilpnäärme näitates muutus. täitab kerget alatalitlust:

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Teie hormoonanalüüside vastused esialgu veel kilpnäärme alatalitlust ei näita - TSH on normi ülapiiril, FT4 normi piires. Spetsialisti vastuvõtule nende näitajate tõttu küll kiiret ei ole. ...

Loe edasi

küsimus kilpnääre kohta

Kaks nädalat öösel tõuseb palavik 38,5 Käisin vereproovi tegemas, veres S-CRP 68,4 ja S-fT4 34,6 Arst määras antibiootikum Amoxicillinum+Acidum ja Thiamazolum kilpnäärme ületalituse stabiliseerimisels. ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Teie kaebuste ja vereproovi vastuste alusel võiks arvata, et tegemist on alaägeda kilpnäärme põletikuga. See on viirushaigus ja antibiootikumid sel juhul ei aita. Ka haigusega kaasnev ületalitlus ...

Loe edasi

Kilpnäärme talitushäired / kiire pulss.

Tere.

Minul on küsimus oma kilpnäärme alatalituse kohta.
Kas ka kilpnäärme alatalitus võib hakata ka mingis etapis pulssi tõstma või kas propranolol võiks kuidagi varjata hoopis kilpnäärme ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Kuna olete noor naine, siis Teie TSH eesmärkväärtus alatalitluse asendusravi korral on 1-2,5 mIU/l. Enamus Teil määratud TSH väärtustest (ka viimane 21.02.17) jääb eesmärgist kõrgemaks ja seetõtu ...

Loe edasi

Kilpnäärme alatalitus ja türoksiin

Tere. Mul oleks paar küsimust seoses kilpnäärme alatalituse ja selleks määratud ravimiga türoksiin. Nimelt, umbes 2 aastat tagasi peale lapse sünnitamist diagnoositi minul väike kilpnäärme alatalitus, ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Kui Teil on kilpnäärme alatalitlus, siis asendusravile L-türoksiiniga alternatiivi ei ole. Kompenseerimata alatalitlus põhjustab viljatust ja organismi enneaegset vananemist. Jah, võib alustada ...

Loe edasi

Endokrinoloogia

Tere! Minul on diagnoositud kilpnäärme alatalitlus 2013, TSH oli siis 3,77. Arst kirjutas L-thyroxiińi 50 mcg päevas (1 tbl pool h enne hommikusööki). Enesetunne paranes märgatavalt - 17.12.2013 käisin ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Ravimitalumatusest ei saa rääkida, kui olete ravimit juba mitu aastat võtnud ja sellega ennast igati hästi tundnud. Ka ravimi annus ei mõjuta suure tõenäosusega Teie enesetunnet, kuna kehvaks ...

Loe edasi

TSH näit

Kas peaksin panema aja endokrinoloogile??
TSH 0,28 mU/l
FT4 18,49 pmol/l
FT3 4,65 pmol/l

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Teie kilpnäärme hormoonanalüüsid on korras. TSH minimaalne supressioon kliinilist tähendust ei oma ja kilpnäärme ületalitluse retsidiivi sellest järeldada ei saa. Hetkel endokrinoloogile minema ...

Loe edasi

Thyroxin ja väsimus

Tere. Kirjutan teile alguses veidi lähemalt oma probleemist.

Sünnitasin pea aasta tagasi (20.06.13) , rasedusesega suuri probleeme ei olnud, ainult hemoglobiin oli lõpupoole madalavõitu - ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
TSH 5,26 mIU/l on võrreldes normiga (0,4-4,0) küll veidi tõusnud, kuid ei ole Teie vaevuste põhjuseks. L-türoksiini võiks siiski väikeses annuses võtta (50 mcg päevas ongi väike annus), kuid ...

Loe edasi

L-türoksiini annus

Tere. Novembris 2012 eemaldati mul kogu kilpnääre. Söön thyroxini 0,1 mg 1,5 tbl iga päev. Kuid TSH on endiselt kõrge 8.05.2013 TSH on 6,42 ja T4V 14, enne seda oli 13.02.2013 TSH 3,88 ja T4V 16. Kuu ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
TSH 12,5 mIU/l oli kindlasti liiga kõrge. TSH 3,88 mIU/l on normi piires ja TSH 6,42 minimaalse tõusuga. L-türoksiini 150 mcg päevas on naisterahva kohta juba tubli annus ja hetkel kaldun ...

Loe edasi

Rasedus ja autoimmuunne türeoidiit

Tere,
Käisin Teie vastuvõtul 2004.a. juunis, kui diagnoosisite minul autoimmuunse türeoidiidi (TSH 6,8, FT4 14, TPOak 260).
2005.a. juunis tegin perearsti juures uue vereproovi ja näidud olid ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Tulge vastuvõtule "Viruplatsi Arstidesse" Narva mnt. 7 II korras. Võtke kaasa perearsti saatekiri. Vastuvõtud on teisipäeviti 16.00-18.00 ja järjekorda ei ole. Registreerida saab telefonil ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: