serophene, duphaston ja progesteroon 09.08.14 / Endokrinoloogia

Külastaja küsib:

Tere!

Vajan kiiret vastust sest minu arst on puhkusel.
Nimelt võtsin Duphastoni 16-25.pv et päevad käiksid regulaarselt. Nüüd hakkasin võtma Serophene 5-9.pv et stimuleerida ovulatsiooni. See kuu alustasin Duphastoniga 2 pv peale ovulatsiooni ehk 20.päeval. Samal 20.päeva hommikul võetud vereproov näitas oma progesteroonitaset >97 nmol/l, kuid tulemuse sain kätte alles 2 päeva hiljem. Tänaseks olin juba 3 päeva Duphastoni võtnud.

Kas ma saan lõpetada päeva pealt Duphastoni kasutamist, kuna oma progesteroonitase oli Duphastoni alustamise päeval väga kõrge? või pean tingimata 10 päeva kuuri lõpuni tegema? Kas Duphastoni ärajätmine 24.päeval võib põhjustada olulist progesteroonitaseme langust ja kutsuda esile menstruatsiooni varem (isegi kui oma progesterooni tase oli 90+)?

Arst vastas:

Anu Ambos

dr Anu Ambos

Endokrinoloog

SA PERH Mustamäe korpus

Tere!
Kahjuks on küsimus esitatud valal aadressil, vastama peaks sellele ikkagi günekoloog.
Tervitades,
dr. Anu Ambos.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Endokrinoloogia

kilpnääre

augusti lõpus oli tehtud uhd leidut mutmine? pere arst saatsis konsultatsioonile endokrinoloogi, tehtud veel uuringUHD kus on kirjas kilpnäärme vasakul sagaras väiksed hüpoehhogeenseid sõlmi4,5mm, vasaku ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Ultraheliuuringul on kilpnääre normisuurune - kogumaht 8,8ml. 4-5mm sõlmekesed vasakul kliinilist tähendust ei oma. Paremas sagaras leitud 1cm läbimõõduga sõlm vajab jälgimist. Midagi potentsiaalselt ...

Loe edasi

Kilpnääre

Tere,
küsimus, mulle tehti hiljuti kompuuteruuring kontrastainega, aga kuna mul suur probleem kn-s, kas see oli üldse lubatud? Uuringu tulemused:
Kilpnäärme UH-s vasaku sagara eesmisel pindmikul ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Teil on mõõdukas kilpnäärme ületalitlus, mis tõenäoliselt vajab ka ravi (mida oletegi juba alustanud). Kontrastainega kompuuteruuringut võib kilpnäärme ületalitluse korral teha küll, kui just ...

Loe edasi

kilpnäärme hormooni mõju öötöö korral

Tere,
Mõne aasta eest sain kilpnäärme radioaktiivset ravi ja võtan nüüd igal hommikul türoksiini. Nagu aru sain, tulebki seda võtta hommikul kohe peale ärkamist enne sööki-jooki. Aga nüüd soovin ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Võite öötööle minna. Ravimi võtmise aeg sättige endale mugavaks. See võib jääda ka endiselt hommiku peale, sest tõenäoliselt igal ööl Te tööl ei ole. Kilpnäärme hormoonide sisaldus ei kõigu ...

Loe edasi

mitu korda võib võtta päevas dialevelit,kui suhkur veres on kõrge

ostsin dialeveli tabletid,kui suhkur on kõrge,mitu korda päevas võib seda võtta

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Dialevel sisaldab alfa-lipoehapet, kaneeli ja kroomi. See on käsimüügfiravim, mille veresuhkrut langetav mõju on kas üsna tagasihoidlik või puudub hoopis. Kui veresuhkur on kõrge, tuleb kasutada ...

Loe edasi

TPO vastus

Mida tähendab kui TPO IgG vastus on 794? Arst suunab edasi kilpnäärme UH-sse, katsus ja ütles, et kilpnääre tundub kare.. Kaebused on mul olnud 2 aastat (unetus, higistamine, kõhulahtisus, väsimus, ärrituvus). ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Türeoperoksüdaasi (TPO) vastadte antikehade tiitri tõus viitab autoimmuunsele türeoidiidile. See on pärilik riskiseisund, mille korral on ca 10 korda suurem tõenäosus kilpnäärme talitlushäireteks ...

Loe edasi

kilpnääre vastused

TERE! Vereproovi vastused-kas köik korras vöi peaksin muretsema

TSH 0,98 mlU/l 0,40-4,00

FT4 13,70 pmol/l 11,5-22,7

TPO-Ak < 28 ku/I ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Kõik Teie vereproovide vastused on korras - kilpnääre talitleb normaalselt.
Tervitades,
dr. Anu Ambos.

Loe edasi

Kilpnääre

Tere,
2015 aastal opereeriti mul täielikult ära kilpnääre, ja pean nüüd iga päev võtma L-Thyroxin Berlin-Chemie 100 mg 1 tableti.
Kahjuks pole ma saanud selget vastust kui vaja anda vereanalüüs ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Sellel, kas annate vereproovi hommikul või pärast lõunat ja kas olete L-türoksiini tableti vereanalüüsi päeval sisse võtnud või mitte, olulist tähtsust ei ole. L-türoksiin on pika poolestusajaga ...

Loe edasi

TSH normi alumisel piiril

Tere! Kilpnäärme analüüs näitas TSH 0,3, mis on vist normi alumisel piiril. Saan aru, et on kerge kalduvus ületalitlusele? Kas ma peaksin seda kuidagi jälgima? (Muud kaebused on südame pekslemine ja ärevus ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Jah, TSH on normi alumisel piiril, kuid mingeid vaevusi ei tohiks kilpnääre sellise väärtuse juures põhjustada. Seega on südamepekslemisel, ärevusel ja kaelavaludel teine põhjus.
Kilpnäärme ...

Loe edasi

Suhkrutase

On mul mõtet karta suhruhaigust? Pole ühtegi suhkruhaiguse tunnust. Olen 195 cm pikk ja kaalun 106 kg, kuid pigem sportlikku kehaehitusega, teen ka trenni

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Arvan, et mitte, vähemalt veel mitte. Kui Teie ema-isa ei ole diabeetikud, jätkate elu jooksul sportimist ega võta kaalus juurde, on Teie diabeeti haigestumise risk ka kesk- või vanemaealisena ...

Loe edasi

Vereproov näpust

Tahaksin teada, kui mult võeti näpust vereproov, kuna pikalt köhisin ja öeldi, et mingit põletikku pole. Kas sellest samast vereproovist nägi ka arst veresuhkru taset?

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Näpuotsast tehtud vereproovist on võimalik glükomeetri abil veresuhkrut määrata. Kas Teie arst seda ka tegi, ei oska ma küll arvata. Teil tuleb tema käest küsida.
Tervitades,
...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: