Vereanalüüsi tulemus oli madalam normist 09.05.13 / Endokrinoloogia

Külastaja küsib:

Tere,
andsin vereanalüüsi, immuunuuringud...

TSH TULEMUS 0,293mlU l peaks olema 0,400-4,000

SEE PIDI OLEMA KILPNÄÄRME ANALÜÜS..
NATUKE ON alla normi.....kas teha lisauuringuid ja mis see täpsemini näitab?
aitäh

Arst vastas:

Anu Ambos

dr Anu Ambos

Endokrinoloog

SA PERH Mustamäe korpus

Tere!
Tõenäoliselt on siiski tegemist normis analüüsiga. Kilpnäärme ületalitlust on põhjust kahtlustada, kui TSH on alla 0,1 mIU/l. Sellised minimaalsed kõrvalekalded nagu Teil tavaliselt mingit kliinilist tähendust ei oma.
Tervitades,
dr. Anu Ambos.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Endokrinoloogia

kilpnaare

Tere paevast!
Suured tanud vastuse eest1
Proovin nyyd need analyysid siis kija panna
TULEMUS NORMVAARTUS
S-TSH ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Nüüd siis ka vastus. Tehtud analüüsidest ainult üks puudutab kilpnäärme talitlust ja see on TSH - 0,05 mIU/l (norm 0,4-4,0). Seega siis on TSH normist madalam ja viitab alatalitluse ravimi ...

Loe edasi

Kilpnäärme näitajad vereanalüüsi põhjal

Tere

Kaks nädalat tagasi hakkasin tundma väsimust, kohati isegi jõuetust, südame rütmihäireid (EKG oli korras, Holter uuring tuleb alles järgmise nädala kolmapäeval), pulsi sagedus tavalise ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Teil pole vaja muretseda, sest Teie näidud on korras. Olukorras, kus TSH ja FT4 on korras, ei oma normist veidi madalam FT3 kliinilist tähendust. Kilpnääre ei ole kindlasti Teie vaevuste põhjuseks.
Loe edasi

veresuhkru määramine

Tere!
Mõned päevad tagasi lasin glükomeetriga sõrme otsast verd võtta. Tulemus oli 6,2. Proov tehti siis, kui eelnevalt oli söömisest natuke üle 3 tunni möödas.
Mõned päevad hiljem lasin glükomeetriga ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Usaldage oma arsti! Esiteks suhkurtõve diagnoosimiseks glükomeetrit ei kasutata, kuna see on liiga ebatäpne riist. Vaja on võtta verd veenist peale vähemalt 8-tunnist paastu. Teiseks on väärtused ...

Loe edasi

Anti-TPO, kolesterool

Lasin teha perearstil vereanalüüsi ja tulemuseks oli kõrgem anti-TPO ja sain saatekirja endokrinoloogile. Kuna järjekord on pikk, palun,andke nõu minu analüüsi osas. Kas see on tõsine kilpnäärme probleem, ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Kolesterooli tõus ei ole kuidagi seotud anti-TPO tiitri tõusuga. Kui Teie kolesterool on normist kõrgem, hindab perearst Teil teiste südame-veresoonkonnahaiguste riskitegurite esinemist ja ...

Loe edasi

Kas see on suhkruhaigus?

Mul on tihtipeale hommikuti üles tõustes nõrkus, pearinglus ja -valu, tasakaaluhäired ja üldiselt halb enestunne, mis paraneb kohe, kui olen söönud ära paar kommi või joonud paar lonksu limonaadi või mahla. ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Suhkruhaigus see kohe kindlasti ei ole. Suhkurtõbe iseloomustavad normist kõrgemad veresuhkru väärtused, Teie probleemiks tundub olevat normist madalam veresuhkur. Soovitan pöörduda esmalt ...

Loe edasi

THS

Tere, küsimus THS-si kohta - et kas on võimalik, et see läheb ise normi? Kui THS oli üle 7 ja järgmisel korral mõned päevad hiljem normis?

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
TSH (türeostimuleeriv hormoon) pärineb hüpofüüsi eessagarast ja stimuleerib kilpnäärme talitlust. Kui kilpnäärme talitlus on normist kõrgem (ületalitlus), TSH langeb (stimulatsiooni ei vajata). ...

Loe edasi

S-anti TPO

Tere,

Vastavalt perearsti juures tehtud vereanalüüsi tulemusele jäi TSH etteantud normide piiresse aga S-anti TPO -kilpnäärme peroksüdaasi vastased antikehad - oli 173. Mida antud näitaja ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Normist kõrgem TPO tiiter viitab kroonilisele autoimmuunsele türeoidiidile. Korras hormoonanalüüs näitab, et hoolimata türeoidiidist töötab kilpnääre normaalselt ja ravi Te momendil ei vaja. ...

Loe edasi

madal varesuhkur

Tere
Vaevlen sagedaste iiveldushoogude ja peavalu all.Vereproove tehakse perearsti juures umbes kord aastas, neist ühel korral oli suhkur alla normi, kuigi proovi andsin peale hommikusööki.
Kas ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Kui esines veresuhkru kõrvalekalle, tuleb analüüsi korrata hommikul tühja kõhuga veeniverest. Normist madalam veresuhkru väärtus suhkurtõvele küll ei viita. Pigem võiks tegemist olla laboriveaga. ...

Loe edasi

Kilpnaare

Tere!

Olen 25 aastane naine. Mul on selline kusimus. Mul oli vereanaluusis TSH tase 0.10 ja T4 22,4. Kas on pohjust muretseda ja kas see vajab ravi? Ma tunnen ennast kull tihti vasinumana ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
TSH on veidi normist madalam, FT4 korras. Ravi Te ei vaja, kuid soovitan korrata analüüsi septembris-oktoobris. Ka antikehade määramine ei teeks halba (seda teeb küll enamasti ainult endokrinoloog).
Loe edasi

kilpnääre

tere. mul oleks selline küsimus, et kas kilpnäärme haigus võib keha temperatuuri tõsta. enne kilpnäärmega probleemide tekkimist oli kehatemperatuur umbes 36,7 juures, peale kilpnäärme haigestumist aga ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Ravimata kilpnäärme ületalitluse puhul võib kehatemperatuur olla veidi normist kõrgem, alatalitluse puhul vastupidi, normist veidi madalam. Millega Teie puhul on tegemist ja milline peaks olema ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: