Punnid 27.09.19 / Allergoloogia

Külastaja küsib:

Tere ! Minu kahe aastasel piigal sellised punnid kintsul ise ta neid ei noki ega kratsi ja kare samuti pole , mis need olla võiks ? Googlest loen et ussnugilised mure suur , mujal kehal pole ja arstile ei saa enne uut nädalat

Arst vastas:

Kaja Julge

dr Kaja Julge

Pediaater

SA Tartu Ülikooli Kliinikum

Tere,

Ussnugilistega ma seda löövet küll ei seosta. Saan kirjast aru, et varem ei ole lööbeid olnud ja ka praegu lööve ainult reiel väga piiratud alala, Võimalik, et on olnud putukahammustus, kuid selle vastu räägib sügeluse puudumine. Toiduga ka sellist löövet ei seosta. Mõelge, kas oli mingi paikne ärritus. Niisutav kreem sobiks. Kui lööve sellest ei taandu, võib kasutada ka hormoonkreemi.

Heade soovidega,
Kjulge

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Allergoloogia

Nina turses

Selline probleem on, et nina läheb turse jaheda õhu peale, +12c alates hakkab probleem juba esinema, käin ainult küttemaskiga (+20C hoiab), kui olen näiteks külma käes kauem ca 15 min, läheb nina nii ...

Kaja Julge

Vastas dr Kaja Julge

Tere,

Kirjelduse järgi ei saa öelda, et tegemist oleks allergilise nohuga, kuid täpsemalt saab seda öelda ikkagi uuringute tegemise järgselt. Leid on kirjelduse alusel rohkem sarnane vasomotoorsele ...

Loe edasi

Allergia või stafülokokk?

Tere. Olen oma 6a.tütrega juba pikemalt hädas pisikeste teravatipuliste punnidega, mis tulevad ja lähevad suhteliselt kiirelt. Punnid on ka mulle ja mehele peale tulnud. Siis jälle kaovad ja mõne aja pärast ...

Kaja Julge

Vastas dr Kaja Julge

Tere,

Ainult pildi järgi üksikuid lööbeelemente nähes on väga raske hinnangut anda. Jääb mulje papuloossest ehk sõlmelisest urtikaariast, mis tekib kas putuka hammustusest või toidust ja tekkinud ...

Loe edasi

Silmade paistetus

Tere!
12-aastasel tüdrukul on tekkinud 5x äkki tekkiv silmade turse. Tehtud septembris kõikvõimalikud allergiatestid, C1 inhibiitor jne, kuid testid olid kõik negatiivsed.
Kuna neljal korral ...

Kaja Julge

Vastas dr Kaja Julge

Tere,

Kaheksa kuu jooksul viiel korral füüsilisel koormusel kiiresti tekkinud angioneurootiline turse on allunud hästi antihistamiini ja glükokortikoidi kasutamisele. C1 inhibiitori puudulikkusest ...

Loe edasi

3-kuusel allergiad?

Tere! Kas 3-kuusel lapsel saab juba testidega teha kindlaks allergiaid? Hetkel laps rp toidul, aga põsed, otsaesine ja ka jalad kuivasid laike täis. Vahepeal parem, siis nägu jälle päris hull. Mul endal ...

Kaja Julge

Vastas dr Kaja Julge

Tere,

Põhimõtteliselt saab allergiat uurida ka kolme kuu vanusel imikul, kuid testid on harva positiivsed.
Kuivad laigud on iseloomulikud atoopilisele dermatiidile, kuid dermatiit ei ...

Loe edasi

Punnid

Tere ! Kahe aastasel lapsel sellised punnid kintsul nädala algusest saati natukene nagu juurde tekkinud neid kas peaks muretsema ? Ise neid ei kratsi ega kare pole

Kaja Julge

Vastas dr Kaja Julge

Tere,

Arvan, et tegemist on ärritusreaktsiooniga, sest lööve väga piiratud alal. Toiduga seda ei seostaks. Mõelge, millega lapse nahk on kokku puutunud. Kui niisutavad kreemid ei aita, võite ...

Loe edasi

Punased laigud kannal

Tere, mure selles et lapsel ühel kannal sellised punased laigud mujal kuskil pole, laps kahe aastane, mis need olla võiks? Karedad samuti pole, lisasin pildi

Kaja Julge

Vastas dr Kaja Julge

Tere,

Kui punased laigud on tekkinud esmakordselt ja olnud paari päeva jooksul vaid ühel kannal ning mujal neid ei ole, siis tuleks mõelda, millega laps kokku puutus. Reaktsioon võib olla ...

Loe edasi

allergia

Tere.On mure näol on väikesed punnid. Näitasin apteegis seal soovitati Loratin tabl. võtta ja määrida nägu Allergostopiga. Määrisin aga nägu hakkab kipitama.Kas tohin seda ültse tarvitada.Aitäh.

Kaja Julge

Vastas dr Kaja Julge

Tere,

Kui eriarsti juurde tuleb oodata terve kuu, soovitan pöörduda ikkagi perearsti vastuvõtule, kes saab nahaleidu hinnates oma hinnangu anda ja selle alusel ka edasised ravisoovitused. ...

Loe edasi

Ravimi tarvitamine enne allergi testi

Tere!

Perearst on suunanud mind allergoloogi juurde (dr. Luule Kits) konsultastioonile ning samuti, et teha test võimaliku allergia suhtes.

Kaebuseks on ühe ninapoole kipitus, ...

Kaja Julge

Vastas dr Kaja Julge

Tere,
Enne allergia nahatorketestide tegemist tuleb nädala jooksul vältida küll allergiavastaste antihistamiini tablettide kasutamist, kuid Avamysi kasutamine on lubatud.
Heade soovideha, Kjulge

Loe edasi

Allergia

Tere. Leitsin sellise artikli.
Näo- ja lõualuude süsteemi funktsioonide anomaaliad

Suu Valesti hingamise tagamaad

Triin Jagomägi

TÜ hambaarstiteaduse instituudi ...

Kaja Julge

Vastas dr Kaja Julge

Tere,

Ma ei saa Teid kuidagi aidata. Otsustada saab ikkagi see spetsialist, kes on last konsulteerinud ja kui tema leiab vajaliku olevat asja kiirendada, siis seda võimalusel ka tehakse.
Loe edasi



Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: