Näonahal punetised 07.01.19 / Allergoloogia

Külastaja küsib:

Tere,
18. detsember lõi minu näole lööve, (tol korral arvasin, et tegemist on allergiaga, kuna panin naole isepruunistavat toodet) mis kestis umbes neli päeva. Punased laigukesed, mis tekkisid paremale poole ülahuulde ja mõned täpid ka nina alla. Vasaku silmalao peale samuti. Panin niisutavat kreemi, mille peale hakkas järgneval päeval antud kohtadest kuivama... Paari päeva pärast oli lööve kadunud. Sama juhtus 6. jaanuaril, seekord tegin ka pilti. (Pilt manuses) Nüüd olen juba enda näonaha pärast mures. Olgu öeldud, et mul on ka peanahal dermatiit- mis peaks perearsti poolt antud ravimitele (elecon nahalahus, nizoral shampoon) kontrolli all olema. Ei teki valget kihti ega sügele, käidud ka nahaarsti juures.

Näonahk on peale beebipillide lõppemist üldse halvemaks muutunud, vistrikuid rohkem tekkinud ja nii.

Antud pildil on isegi välguga pilti tehes näha väiksed ville punnide peal?...

Arst vastas:

Kaja Julge

dr Kaja Julge

Pediaater

SA Tartu Ülikooli Kliinikum

ˇTere,

Olen päris kindel, et dermatoloog on sellise lööbe puhul kõige õigem nõuandja, ravimite ordineerija.
Allergiatestidega siin aidata ei saa.
Praegu on nahk äärmiselt tundlik ja seega on väga vaja jälgida, mida nahale määrite! Uus lööve võib kergesti tekkida.
Kõigepealt on põletikuline reaktsioon vaja kiiresti kontrolli alla saada. See on ju varasemalt õnnestunud!

Edu soovides,
Kjulge

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Allergoloogia

vaktsineerimine

Tere, minu 10 kuune imik on allergiline munale. Aastaselt tuleb talle teha leetrite, mumpsi ja punetiste vaktsiin, mis on teatavasti muna baasil valmistatud. Kas on õige see vaktsiin lasta teha, millised ...

Vastas dr Maire Vasar

Tere!

Mitmed uuringud on näidanud, et MMR vaktsiin (leetrid, mups, punetised) on ohutu munaallergikutele. Nii munaallergikute kui tervete isikute grupis on kõrvalnähtude esinemise sagedus ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: