Roidemurd - valu ja trauma erinevates kohtades 19.05.22 / Üldkirurgia

Külastaja küsib:

Tere!

Kukkusin päris hea hooga vasaku rinna peale, oli korraks väga valus, kuid mõne minutiga valu taandus. Umbes paari tunni möödudes tugevnes rinna piirkonna roietes järjest tugev valu, see süvenes nädala jooksul, mõni koht pihta minnes väga valus, kiiremini kõndides hakkas rinna ümbert raksuma ja naksuma (kõik ikka eespool, seljaga pole probleemi). Verevalumeid ei paista kuskil. Tabasin end järjest pinnapealsemalt hingavat, millega kaasnes ka südame puperdamise tunne.
Läksin EMOsse, tehti röntgen, üks pilt. Selgus, et "vasakul on 9. roide olulise nihketa murd tagumisel aksillaarjoonel". Arst selgitas, et see on pigem selja pool. Sain nõuandeid (valuvaigisti, hingamisharjutused), sellega on korras.
Aga kummitab küsimus - kuidas on võimalik, et mul ei ole mingit vigastust kohas, mis sai reaalselt väga kõvasti pihta, ragiseb, valutab ja ei lase hingata ning samal ajal on fikseeritud trauma kohas, mis isegi ei ole valus? Kas võib olla, et röntgenipilt ei ole õigesti tehtud või õigesti tõlgendatud? Või on mingi muu loogiline seletus?
Tänan ette vastuse eest!

Arst vastas:

Jaan Tepp

dr Jaan Tepp

Üldkirurg

Põhja Eesti Regionaalhaigla

Kuna rö-pilte pole näinud, ei oska kommenteerida. Roidemurd võib olla küll teises kohas võrreldes sellega, kuhu saite löögi.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Üldkirurgia

Valud paremal rinnal ja kaenla all

Tervist , nädal tagasi (täpsemalt 19.05.22) sõitis mulle otsa elektri tõukerattaga isik (ise olin rattaga) , mõlema kiirus ca 20 km/h, peale kukkumist väga midagi ei tundnud et oleks midagi viga olnud ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Roidemurd on võimalik. Ega selle fikseerimine, so. röntegni tegemine midagi ei anna. paranemine võtab1-2 kuud. Tunda võib anda kauemgi. Valuvaigistid on ainus, mida tasub võtta. Ka pehmete kudede trauma ...

Loe edasi

Ribi

Mitagi on ribiga kukkusin väljas oli trepp keldri ja libastuin kogu selle treppi peal.käisin arsti juures öeldi et tänapäval ei tehta pilde ripidest aga ma ei saa magada hommikudi on valus liiguda öösel ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Roidemurd põhjustab valu hingamisel ja liigutamisel. Rö pildi järgi saab roidemurdu kindlalt väita ja välistada ka võimalikud sellega kaasnevad tüsistused. Ravi on erinev vaid tüsistuste korral - sellega ...

Loe edasi

Kunagine roidemurd?

Tere,

Kukkusin 2020/21 aastavahetusel vasaku küljega vastu kapi nurka mis too hetk kuidagi tõsine ei tundnud, üksteist päeva hiljem pöördusin EMO'sse kui püstu tõustes raksud käisid ja meeletu ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Reeglina midagi sel puhul ei teha..

Loe edasi

Ärritunud sool.

Tere. Juba 1,5 aastat tunnen valu vasakul pool ülakõhus., Roidekaare all. Tehtud komuuteruuring. Avastatid väga vähesel määral sapiliiva ja söögitoru - mao üleminekukohas väike song. Kõhunääre, põrn, maks ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Ärritatud soole sündroomi korral võib olla valu erinevates kohtades. Kas see on ka Teie vaevuste põhjuseks, ainult selle kirjelduse alusel kinnitada pole võimalik. Tegu gastroenteroloogilise, mitte kirurgilise ...

Loe edasi

valu

Tere, tahan teada kas asi on hull.
Valud algavad siis kui istun, söön ja liigun.
Valu on nabast kõrgemal ja nagu roiete kohal, vahepeal lõõb valu ka põlvedesse, selga, pähe ja paremale alakõhtu.

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

12 astasel hüppeliigese kulumine ei ole reaalne - ainult juhul kui on esinenud mingi tõsine trauma. Teie kõiki kaebusi siduda mandlioperatsiooniga ei ole võimalik. Samuti nii erinevates kohtades valu ...

Loe edasi

Vasakpoolsed roided teevad kövasti valu,mida tegema peaksin

Vasakpoolsed 3 roiet teevad valu ,ei saa köhida ega hingata

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Ilma dislokatsioonita/nihkumiseta roidemurdu pole alati röntgenpildil näha. Ravis midagi olulist sellest ei muutu - nii põrutus kui roidemurd paranevad ise, viimane võtab vaid kauem aega ja valutab pikemalt. ...

Loe edasi

vahelihase pôletik?

Umbes kaks kuud on paremal pool rinnus valud hingates ja liigutades, oli vahepeal ka mûkobakter kopsus, kuid ei tea kas see vôib rinnus olevat valu môjutada. Igatahes on see valu hàiriv ja siiani annab ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Valu hingamisel võib olla mitmest põhjusest - kopsupõletik (mis Teil arvatavasti oli), kopsukelme põletik (mis võib eelnevaga kaasneda), roietevaheline neuralgia, lihasvalu, roidemurd jne. Vahelihase ...

Loe edasi

Roided

Tere.Olen onko. haige(opereeritu vasak rind taielikult ara)Kaisin arsti kuna valitab vasak pool, tehti ultrsheli mis naitas
vedeliku kogumist.Arst tegi ka roietest pilti ja avastati 2roiet katki,mis ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Roide võivad katki minna kas traumast või kasvaja haigusest. Trauma korral peaks roidemurd paranema paari kuuga, kasvajahaiguse korral on asi keerulisem. Soovitan pöörduda uuesti Teid opereerinud kirurgi ...

Loe edasi

Roidemurd - mida silmas pidada?

Tervist!
Mul on paremal pool 9. roide murd. Nihkes 1,1 mm. Saan aru, et see peab ise kinni kasvama ja midagi selleks ei tehta. Aga mida ma peaksin silmas pidama igapäevaselt toimides, et hiljem vaevusi ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Selle asja korraldab loodus kõige paremini. Kahjuks on aga see aeg, kui pole veel kinni kasvanud, valus. Tunda võib anda sügaval hingamisel ja liigutamisel veel mitu kuud. Ise ei saa sisuliselt midagi ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: