Valud paremal rinnal ja kaenla all 25.05.22 / Üldkirurgia

Külastaja küsib:

Tervist , nädal tagasi (täpsemalt 19.05.22) sõitis mulle otsa elektri tõukerattaga isik (ise olin rattaga) , mõlema kiirus ca 20 km/h, peale kukkumist väga midagi ei tundnud et oleks midagi viga olnud aga paar tundi hiljem kohutavad valud. Nüüd pea nädal möödas ja valud ei Anna alla , selline tugevam torkiv valu paremal rinnus (täpselt parema rinna all) ja siis eriti suur valu paremal natukene kaenla alt alla poole , just annab tunda kui tõstan raskust või siis kummardan jne , lihtsalt kindlas asendis istudes valu ei tunne aga just kui liigun/kummardan ja tõstan midagi. Kas võib olla et ribi/roie katki? Vist EMOsse pole mõtet pöörduda kuna sellega ette võtta pole midagi ? Sel juhul olekski küsimus kaua paranemine aega võtab ? Muidugi miinus on see et töö on mul füüsiline ning alati hommikul suht okei olla aga peale tööd hakkab valu tugevamalt pihta.

Arst vastas:

Jaan Tepp

dr Jaan Tepp

Üldkirurg

Põhja Eesti Regionaalhaigla

Roidemurd on võimalik. Ega selle fikseerimine, so. röntegni tegemine midagi ei anna. paranemine võtab1-2 kuud. Tunda võib anda kauemgi. Valuvaigistid on ainus, mida tasub võtta. Ka pehmete kudede trauma võib valu anda.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Üldkirurgia

Valu paremal ülakõhus

Tere! Alates väiksest saadik on mul olnud kõhuvalud. Valu on paremal ülakõhus, roiete all. Valu kestab paar päeva ja lõppeb tihti kiirabis. Valu on kogu aeg ja väljakannatamatu. Valud on paari kuu jooksul ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Sellise informatsiooni põhjal Teid aidata ei oska. Vajaksite uuringuid. Ilmselt on neid ka tehtud - kui ainult ultraheli, siis on seda vähe.

Loe edasi

Sapikivid

Tere.
Eelmisel aastal sügisel diagnoositi mul sapikivid ja refluks. Vahetevahel on paremal pool ka kerged valud olnud. Nüüd aga on paar päeva paremal pool toiete all valu, mis kiirgab ka paremasse ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kui tõuseb palavik või valu ei kao, peaks pöörduma EMO-sse. Kui valud kaovad ja palavikku ei tõuse, peaksite tulevikus mõtlema sapikividest vabanemisele s.o. operatsioonile.

Loe edasi

Valud paremal ja seljas

Tere,viimased kuud on mul valud paremal roidekaare all selline tuikav ja näriv valu,samuti selja keskel valutab selgroo lülid,katsudes on valusad,aegajalt valutab ka tuikavalt ülaselg. Mul on helicobakter ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Raske öelda. Kui raviga valud kaovad siis on need seotud maoga. Üldiselt seljavalusid mao-ja kaksteistsõrmiksoole haigustega siduda on raske, kuigi mitte päris võimatu.

Loe edasi

Valu paremal pool ribide all

4 aastasele valud

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Ei saa aru, kas valutab 39 astane või 4 aastane. Kui valutab 39 aastane, võiks see olla sapikividest, mis 4 aastase puhul on vähetõenäoline. Ka atüüpiline apenditsiit võib valu anda ülakõhtu, eriti alguses ...

Loe edasi

Valud kõhu piirkonnas.

Hootised valud paremal ja vasakul pool roiete all ,algselt ainult paremal pool ja pitsitamine kubeme piirkonnas jalgadel.

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kirjeldate oma vaevusi aga küsimust ma ei näe. Kui Te loodate, et ma selle peale ütlen diagnoosi ja määran ravi, siis asjata. Kindlasti kirjutati Teid haiglast välja diagnoosiga ja määrati ravi. Minul ...

Loe edasi

paremal pool rinna all ribites valud ????

Tere olen 25.a. ja müll nädal aega paremal poole rinna all ribide juures valutab ???

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Ainult valu järgi pole kahjuks võimalik öelda, mis valutab. Võimalik on närvivalu, kopsukelme põletik, sapikivid jpm. Kui ikka üle ei lähe soovitan pöörduda perearsti vastuvõtule.

Loe edasi

Kaenla all suurem muhk

Tere. Tahaksin teada, et mul on juba pikemat aega paremal pool kaenla all suurem muhk. Kas ma peaksin sellepärast muretsema ja arsti juurde minema? Nüüd viimasel ajal on mõnikord harva valu teinud sinna ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Muhk kaenla all ei ole igal juhul normaalne. hea vähemalt, et ta Teile olulist häda ei tee. Tegu võib olla lümfisõlmega, lisarinnanäärmega või miski muu kasvajaga. Arvan, et peaksite perearstile näitama ...

Loe edasi

Valud

Mul on valud paremal pool ribide all, siis kolmnurga piirkonnas ning vahel ka paremas ning vasakus õlas, viimasel ajal läheb kogu aeg aina hullemaks, nüüd juba tekib ka kerget iiveldust ja söömishäireid ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kuueteist aastaselt on sapikivid haruldased aga siiski mitte võimatud. UH sonograafiline uuring peaks asjasse selgust tooma. Teie kirjast ei selgu, kas see uuring on tehtud.

Loe edasi

Valud paremal pool roiete all

Tere!

Olen 22-aastane naisterahvas. Juba pikemat aega on mind vaevanud valud paremal pool, roiete all. Viimasel ajal on valuhood üsna järjepidevad. Kõige parem on pikali olles, siis ei tunne ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Valu parema roidekaare all võib olla tingitud sapipõie haigusest, aga ka kaksteistsõrmiksoole havandist. Pimesoole valu lokaliseerub harilikult paremale alakõhtu.

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: