vahelihase pôletik? 30.03.20 / Üldkirurgia

Külastaja küsib:

Umbes kaks kuud on paremal pool rinnus valud hingates ja liigutades, oli vahepeal ka mûkobakter kopsus, kuid ei tea kas see vôib rinnus olevat valu môjutada. Igatahes on see valu hàiriv ja siiani annab tunda.

Arst vastas:

Jaan Tepp

dr Jaan Tepp

Üldkirurg

Põhja Eesti Regionaalhaigla

Valu hingamisel võib olla mitmest põhjusest - kopsupõletik (mis Teil arvatavasti oli), kopsukelme põletik (mis võib eelnevaga kaasneda), roietevaheline neuralgia, lihasvalu, roidemurd jne. Vahelihase probleemist hingamise valu on vähetõenäoline.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Üldkirurgia

K 44

LGP.Dr.Jaan.Tepp
Palun seletage mulle lahti, mis on K 44 nabasong ja mida ma peaks sellega ette võtma.

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Ilma Teid nägemata on raske nõu anda.
Eestis kasutatakse Rahvusvahelist Haiguste Klassifikatsiooni 10.versiooni (RHK-10), kus igale haigusele või seisundile on antud tähe ja numbrite kombinatsiooniga ...

Loe edasi

Valgejoone song

TERE! Aasta tagasi käisin kirurgi vastuvõtul ja tehti ultraheli uuring, mis näitas, et tegemist on songaga ning küsimus, kas seda songa opereeritakse lokaalanesteesias ?

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Oleneb: songa asukohast, suurusest, kirurgi eelistusest, operatsiooni meetodist ja ka Teie soovist. Väga suurt songa ei ole mugav ei Teile ega ka kirurgile lokaalanesteesias opereerida. Vahelihase songa ...

Loe edasi

operatsioonijärgsed vaevused

Tere. Minu abikaasal (51, mees) oli 22.aprillil operatsioon. Diagnoos: vahelihase song, ösofagiit gastro-ösofageaalse tadasivooluhaigusega. Nüüd on probleem selles,et söömise ajal tekib tal lämbumise ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Mõningased neelamishäired 1 kuu jooksul peale sellist operatsiooni võivad esineda. Aja jooksul peaksid need aga kaduma. Kui ei kao, peaksite siiski pöörduma raviasutusse, kus Teie abikaaasat opereeriti ...

Loe edasi

Diagfragma song

Kuidas seda ära tunda ja milline on ravi- kas ainult kirurgiline?Nimelt on mul juba aastaid valu,mitte kogu aeg,paremal pool rindkere all,mis liigub ülespoole
tihti on selline tunne et pressib kõik ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kui on tegemist diafragmaalsongaga, siis on ravi kirurgiline. Tõsi, diafragmaalsongast põhjustatud vaevusi saab leevendada ka ravimitega ja dieetreziimiga. Samal ajal songa kui sellist see ikkagi välja ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: