Neerukivide kahtlus 01.11.21 / Üldkirurgia

Külastaja küsib:

Pöördusin arusaamatu selja-külje-kõhuvaluga perearsti poole kes kahtlustas neerukive. Ainsa uuringuna suunas ta mind UH-sse, kus tuvastati ühes neerus promineerumine millest siis minu arusaama järgi tuvastati ühe kusejuha ummistus. Vere- ja uriinianalüüsidest oli ainus kõrvalekalle väike neerutalituse langus (ca 86%). Nüüd on seis selline, et keskeltläbi sellise 4-5 päevase vahega hakkab jälle sama asi pihta, esmalt tunnen kuidas neerudes hakkab suruma, sealt edasi liigub valu juba laiali küljele, kõhtu jne. Mõnikord on valuhoog kõigest mõne tunnine, pikim episood on kestnud pea 24 h. Kuna perearst keeldub mind edasi uurimast / ravimast, siis on mulle pandud neerukivide diagnoos mind siiski muretsema pannud. Mul puuduvad mõned neerukividele iseloomulikud sümptomid: sage urineerimine, valu urineerimisel, veri uriinis. Samuti on kogu see asi kestnud tänaseks juba 2 kuud ja väga lõppu ei paista. Üks huvitav tähelepanek on veel see, et viimaste kuude jooksul ei talu ma enam üldse alkoholi, st et jube kergesti hakkab pähe ning alkoholi väljutamine organismist on seotud tõsise diskomfordiga kiire pulsi ja öise higistamise näol ja ma ei räägi siinkohal sugugi suurtest kogustest.
PS! Umbes 10 aastat on mul teadaolevalt olnud kalduvus 1. astme hüpertoonia poole.

Arst vastas:

Jaan Tepp

dr Jaan Tepp

Üldkirurg

Põhja Eesti Regionaalhaigla

Teie kirjeldusest ei leia küsimust. Vajalikud oleks täiendavad uuringud, näiteks kompuutertomograafia.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Üldkirurgia

Neerukivi op.

Oli 5.12 neerukivide op.panti mulle stent kas see võib põhjustada valu kõhus.

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Mingi valuaisting võib olla, tugev valu oleks aga alarmeeriv. Kuna ma ei tea, kuidas Teie operatsioon kulges, siis ei oska midagi täpsemalt öelda. Küsige Teid opereerinud uroloogi käest.

Loe edasi

Arvatavad neerukivid

Käisime eile Tartus EMOs, sümptomiteks abikaasa tugevad ja teravad valuhood vasakus küljes. Väljusime sealt teadmisega, et võivad olla neerukivid (ultraheli ei näidanud). Ostsime soovituse kohaselt paratsetamoli ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Neerokoolikute puhul on soe vann ja no-spa tabletid omal kohal, ka aktiivne liikumine soodustab neerukivide väljumist.

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: